IFK Göteborg - FC København

14. september 2020

IFK Göteborg - FC København: 2. kvalrunde i Europa League

FC København møder IFK Göteborg i Sverige torsdag d. 17. september kl. 18.00 i 2. kvalifikationsrunde til Europa League. Det var på papiret den sværeste mulige lodtrækning for FCK, som også kunne have trukket Coleraine FC fra Nordirland eller B36 Torshavn fra Færøerne. Man havde nok på forhånd håbet at undgå netop IFK Göteborg på udebane. Ikke desto mindre er det scenariet for FCK, som dog er favoritter til kampen hos bookmakerne. 

Hos Oddset er der odds 3.85 på IFK Göteborg, 3.60 på uafgjort og odds 1.95 på FC København. Ståle Solbakken og Co. er altså favoritter til at vinde kampen, og hvis FCK går videre til 3. kvalrunde venter vinderen af Piast Gliwice fra Polen og TSV Hartberg fra Østrig.

FCK har altså udmærkede chancer for at spille sig hele vejen til playoff-runden, men hvorvidt FCK kommer i Europa League gruppespillet er stadig tæt på 50/50 iflg. oddssætterne. Hos Oddset er der lige nu odds 2.05 på FCK i gruppespillet mod odds 1.70 på, at FCK ryger ud af Europa i kvalifikationen.

Spil hos Oddset*

IFK Göteborg - FCK startopstillinger

IFK Göteborg - FC København optakt

IFK Göteborg og FC København har spillet et par træningskampe mod hinanden i 2011 og 2015, men de har kun mødt hinanden i kampe af betydning tilbage i 2004/2005, hvor de stod overfor hinanden i den hedengangne Royal League turnering. Her mødtes de i 2005 i finalen, som IFK Göteborg trak sig sejrsrigt ud af med 11-10 i straffesparkskonkurrence. Den ordinære kamp var endt 1-1, og Hjalte Bo Nørregaard scorede dengang til 1-0 for FCK, inden George Mourad udlignede til 1-1 for svenskerne.

Ellers har klubberne ikke mødt hinanden i nævneværdige kampe, heller ikke mens FCK stadig hed B 1903/KB. Til gengæld har IFK Göteborg mødt Brøndby IF tilbage i 1987/88 i UEFA Cup. Dengang var IFK Göteborg forsvarende mestre, da den svenske storklub præsterede at vinde UEFA Cup i både 1982 og 1987. Men Brøndby besejrede dengang IFK Göteborg med samlet 2-1 over to kampe. 2-1 til Brøndby i Idrætsparken i København og 14 dage senere 0-0 på Ullevi i Göteborg.

IFK Göteborg

IFK Göteborg er uden tvivl en storklub i Sverige, hvor de gennem tiderne har fejret 13 svenske mesterskaber. Det seneste svenske mesterskab ligger dog helt tilbage til 2007, og i de senere år har IFK Göteborg ikke været nogen magtfaktor i Allsvenskan. De er i år med i Europa League-kvalifikationen som svenske pokalmestre, en turnering de har vundet otte gange i historien.

I 1980'erne og 90'erne præsterede IFK Göteborg at vinde UEFA Cuppen to gange samt spille sig i semifinalen i Mesterholdenes Europa Cup to gange og kvartfinalen tre gange. I 1990'erne var de også i flere år at finde i gruppespillet i Champions League, og i 1994/95 tog de sågar en puljesejr foran Barcelona, Manchester United og Galatasaray. I kvartfinalen røg de dog ud på reglen om udebanemål til Bayern München.

I de seneste 10 år har IFK Göteborg været med i Europa en håndfuld gange, hvor de som regel har kvalificeret sig via andenpladsen i Allsvenskan eller ved at vinde den svenske pokalturnering. Men det er ikke blevet til et europæisk gruppespil for IFK Göteborg på denne side af årtusindeskiftet. IFK Göteborg er altså en klub med enormt store bedrifter i Europa med sig i bagagen, men det er dog et andet IFK Göteborg vi ser i disse moderne fodboldtider.

I denne sæson i Allsvenskan, som er 20 spillerunder gammel, er Blåvitt at finde på en umiddelbar 12. plads i tabellen. Det er kun blevet til tre sejre i de 20 kampe for IFK Göteborg i denne sæson i Sverige. De vandt så sent som søndag d. 13. september med 3-0 ude mod bundproppen Falkenbergs FF, men det var også den første sejr i 17 kampe for IFK Göteborg. De er nu 3-11-6 med en målscore på 24-32 for sæsonen indtil nu, og der skulle da også et selvmål og to straffespark til at hjælpe dem på vej til den flotte 3-0 sejr i weekendens generalprøve før mødet mod FCK. Her misbrugte eks-AGF'eren Tobias Sana det første straffespark ved stillingen 2-0, men han scorede på sit andet forsøg fra 11-meter pletten til 3-0 et kvarter før tid.

Godt nok fik IFK Göteborg tanket vigtig selvtillid før mødet med FCK, men det er på ingen måder et frygtindgydende svensk mandskab, som FCK skal op i mod torsdag kl. 18.00 i Göteborg. I forrige weekend tabte IFK Göteborg med hele 0-4 hjemme til Hammarby.

FCK

Mens IFK Göteborg på papiret er et hold, som FCK skal kunne slå i øjeblikket, så fik Løverne selv en katastrofal optakt til kampen. Søndagens 3-2 nederlag i Odense gjorde i den grad ondt på Ståle Solbakkens mandskab, og som den norske cheftræner selv udtrykte det efter kampen, så er der 10 hold i Superligaen som slutter over FCK, hvis de spiller sådan hver uge. Særligt første halvleg var decideret katastrofal for FCK, som blev rundbarberet af et veloplagt OB hold i de første 45 minutter.

Det kan dog umuligt været det bedste FCK kan levere, og hvis man skal pege på noget positivt for FCK, så var det at Kamil Wilczek kom i gang for Løverne med to mål i opgøret. Ovenikøbet i en kamp, hvor den polske målmaskine ikke spillede specielt godt, og så træt og tung ud i flere seancer.

Nederlaget til OB var dog beskæmmende på den måde, at FCK nu er uden sejre i deres fire seneste kampe. Her har de foruden nederlaget til OB også spillet (i testkampe) 0-0 med SønderjyskE, tabt til Silkeborg med 3-1 og spillet 2-2 mod Lyngby.

Der skal altså andre boller på suppen nu, men hvis der er én ting man kan være sikker på, når det gælder FCK, så er det at holdet nærmest altid præsterer på højeste niveau, når det kommer til kampene i Europa.

Spilforslag til odds på IFK Göteborg - FCK

Selv om FCK fik en rædderlig start på den nye sæson i Superligaen, forventer vi, at der kommer en helt anden arbejdsiver for dagen her. FCK'erne er altid på en eller anden måde et tak bedre, når det gælder de europæiske kampe, og samtidigt er truppen med sikkerhed opsatte på at få vasket pletten fra OB-nederlaget af sig.

Vi forventer et FCK-mandskab som kommer top-motiveret til Sverige torsdag, hvor IFK Göteborg i øvrigt heller ikke ligner nogen stærk modstander. De tabte trods alt deres seneste hjemmekamp med hele 0-4 til Hammarby, som er nr. 6 i Allsvenskan p.t. IFK Göteborg er godt nok gode til at spille uafgjort, hvilket de har gjort i 11 ud af 20 kampe, men vi tror FCK kommer til at vinde denne kamp med et par mål flere end svenskerne.

Vi spiller FCK sejr til odds 1.95 hos Oddset.

Spil hos Oddset*