LASK Linz vs Manchester United

11. marts 2020

LASK - Manchester United: Kan østrigerne levere ny overraskelse?

En af sæsonens store overraskelser i Europa League har været østrigske LASK, der er blandt de sidste 16 deltagere. I 1/8 finalerne står det østrigske mandskab overfor svær modstand, når Manchester United venter over to opgør. Det første opgør spilles torsdag d. 12/3 med kick off kl. 18.55 på Linzer Stadion. Kampen kan følges direkte på dansk TV hos Eurosport 2. 

Østrigske LASK har to mand i karantæne til det første møde og må tilmed spille for tomme tribuner, når der fløjtes op torsdag aften. Vi giver dig optakt og vores spilforslag til opgøret herunder, hvor vi spår at hjemmeholdet får det svært. Vi har set på odds hos Youbet, hvor gæsterne er favoritter til at løbe afsted med sejren i det første møde. Lige nu er der odds 4.00 på LASK, 3.45 på uafgjort og odds 1.95 på Manchester United. 

Spil hos Youbet*

LASK vs Manchester United optakt

Manchester United kunne næppe have ønsket sig en meget bedre modstander i 1/8 finalerne end østrigske LASK. Linzer-Athletik-Sport-Klub har hjemme i den østrigske by Linz, og er ikke en klub som mange danskere har det store kendskab til. Det er da heller ikke Østrigs mest vindende klub gennem tiderne. LASK har eksisteret siden 1906, men kun en gang i klubbens historie vundet det østrigske mesterskab (1965). Til dagligt spiller klubben sine europæiske kampe på Linzer Stadion, der har plads til små 13.000 tilskuere. Så mange kommer der ikke torsdag aften, hvor kampen bliver spillet for lukket døre pga. Corona virussen. 

Mange havde næppe regnet med at se andre østrigske hold end RB Salzburg på dette stadie i turneringen. Den storsatsende klub har dog sat det normalt så suveræne Red Bull hold på plads i denne sæson, hvor holdet lige nu fører ligaen med seks point ned til konkurrenterne. Hjemmeholdet kommer med otte sejre i deres seneste 10 kampe, så det bør være LASK hold, der kommer med selvtilliden i orden, selvom der venter dem svær modstand.

Rollen som underdogs har dog passet dem glimrende indtil videre i sæsonen, hvor man i gruppespillet sluttede øverst i en gruppe med Sporting, PSV og Rosenborg. I sidste runde blev hollandske AZ Alkmaar besejret med 3-1, så gæsterne skal passe på med at tage for nemt på opgaven. 

Manchester United har vist glimrende spil i den seneste periode, efter at Ole Gunnar Solskjær ellers blev voldsomt kritiseret for sit mandskabs præstationer i efteråret. The Red Devils kommer ind til opgøret som ubesejret i deres seneste 10 kampe, hvor de i weekenden hentede en flot 2-0 sejr over rivalerne fra Manchester City i Premier League. Dermed har United fortsat gode muligheder for at slutte i top fire og sikre sig direkte adgang til næste års Champions League. 

Ole Gunnar Solskjær har indtil videre været god til at give et par at reserverne spilletid i Europa League. Med flere spillere på skadeslisten og et tæt kampprogram, kan det heller ikke udelukkes, at der bliver roteret til dette opgør. Det bør dog ikke afholde gæsterne fra at gå efter et godt resultat inden returopgøret på Old Trafford i næste uge. Det hører dog med til historien, at United kun fik 1-1 ude mod belgiske Club Brügge i 1/16-finalerne. Til gengæld sejrede United så med hele 5-0 hjemme i Manchester i returopgøret. Hos bookmakerne er Manchester United da også blandt de største favoritter til at vinde titlen blandt de tilbageværende hold og kommer Solskjær til at tage turneringen seriøst, spår vi dem også gode chancer for at gå hele vejen. 

Hjemmeholdet har både Petar Filipovic og Philipp Wiesinger i karantæne til opgøret efter advarsler i deres seneste kamp. Det stiller hjemmeholdet i problemer, der også må undvære Thomas Goiginger, Marvin Potzmann og Husein Balić. Hos gæsterne sidder Paul Pogba stadig ude med en skade, ligesom Marcus Rashford.

Spilforslag: Manchester United for stor en mundfuld for østrigerne 

LASK spiller deres måske største kamp i klubbens historie, når de står overfor Manchester United torsdag aften. Derfor er det selvfølgelig også super ærgerligt, at kampen bliver spillet uden tilskuere på lægterne. Noget der må ses som en fordel for gæsterne, som altså ikke kommer til at spille i nogen heksekedel. 

Manchester United har det normalt godt, når de står overfor østrigsk modstand. Således har The Red Devils vundet syv og spillet en kamp uafgjort i deres seneste otte møder mod hold fra Østrig. Selvom LASK har været en positiv overraskelse at følge i sæsonen, forventer vi, at gæsterne fortsætter den gode form og henter en sejr mere. Derfor forsøger vi os med en Manchester United sejr til odds 1.95 hos Youbet*. 

Spil hos Youbet*