Rangers FC vs Bayer Leverkusen

11. marts 2020

Rangers - Leverkusen: Kan 'Die Werkself' få et godt resultat med fra Skotland?

Europa League er gået ind i sin afgørende fase, hvor i alt 16 hold deltager om en plads til kvartfinalerne. Første runde af 1/8 finalerne finder sted torsdag d. 12/3, hvor der på Ibrox Stadium i Glasgow spilles et opgør mellem Rangers og Leverkusen. Kampen har kick off kl. 21.00 og vises desværre ikke på dansk TV. 

I denne optakt til Rangers vs Leverkusen ser vi på de to holds vej til 1/8 finalerne og hvorfor opgøret kan vise sig interessant set med danske briller. Nederst kommer med vores spilforslag til odds på Rangers vs Leverkusen. Her har vi set på odds hos Youbet, hvor gæsterne er favoritter til at løbe afsted med sejren i det første møde. Lige nu er der odds 3.20 på Rangers, 3.60 på uafgjort og odds 2.20 på Leverkusen.

Spil hos Youbet*

Rangers vs Bayer Leverkusen optakt

Leverkusen kommer til at spille foran små 50.000 tilskuere, når de gæster Ibrox Stadium torsdag aften. Et stadion, hvor de skotske fans er kendt for at være den 12. mand for de blåklædte, der efter Celtics exit er det eneste tilbageværende hold fra Skotland. Netop det faktum kan vise sig vigtig i det samlede regnskab for, hvor mange pladser Danmark tildeles i de europæiske turneringer fra 21/22 sæsonen. På nuværende tidspunkt er Danmark placeret som nummer 13 med Skotland som de nærmeste forfølgere i regnskabet for koefficientpoint, hvor Skotland er 0,400 point efter Danmark. Derfor skal Rangers som minimum hente en sejr mere end FCK, hvis skotterne skal gå forbi os i tabellen og snuppe 13. pladsen.

Til forskel for 14.- og 15.-pladsen giver 13.-pladsen nemlig formentlig mindst et gruppespil i Europa League, da den danske mester i næste sæson i så fald træder ind i Champions Leagues playoff-runde i stedet for tredje kvalifikationsrunde.

Tyske Leverkusen er næppe en drømmemodstander for Rangers, der ikke ligefrem kan kategoriseres som favoritter, til at gå videre over to kampe mod 'Die Werkself'. Gæsterne kommer ind til opgøret med otte sejre i deres seneste ni kampe og har generelt været stærkt kørende i årets Bundesliga, hvor holdet ligger placeret på en 4. plads. Senest blev det til en knusende sikker 4-0 sejr over Frankfurt i  weekenden, så optakten har været noget nær perfekt for det tyske mandskab.

Gæsterne spillede med i Champions League i foråret, hvor man sluttede som 3'er i Gruppe D efter Juventus og Atletico Madrid. I 1/16 finalerne stod Leverkusen overfor FC Porto, der blev besejret med samlet 5-2 efter en 2-1 sejr hjemme og en 3-1 sejr i Portugal. Over hele linjen har Leverkusen stærke spillere og et godt sammentømret mandskab, hvor spillere som Havertz og Moussa Diaby har set spændende i ud i denne sæson sammen med den erfarne Kevin Volland, der dog sidder ude med en skade og må se til fra tribunerne.

Hos hjemmeholdet er vejen frem til 1/8 finalerne gået igennem en lang kvalifikation, hvor man bl.a. slog danske FC Midtjylland  ud. I gruppespillet havnede holdet sammen med FC Porto, Young Boys og Feyenoord, hvor det blev til en 2. plads efter det portugisiske mandskab. I sidste runde var holdet tæt på at ryge ud til Braga, men et 0-2 blev vendt til en 3-2 sejr hjemme, inden man vandt med 1-0 på udebane. I den hjemlige liga ligger holdet efter Celtic, mens man er blevet slået ud af pokalturneringen af Hearts. De seneste par uger har spillet ikke været prangende hos hjemmeholdet, hvor man har slået Ross County med 1-0 og tabt til Hamilton, der ligger nederst i tabellen. 

Steven Gerrard og Rangers må tilmed undvære Scott Arfield, Ryan Jack, Jermain Defoe og James Tavernier til opgøret. Hos gæsterne er man uden Sven Bender, Kevin Volland og sandsynligvis Lars Bender. 

Spilforslag: Ringe form koster for Rangers

Rangers kommer formentlig til at spille foran et fyldt stadion, selvom Corona virussen raser rundt omkring i Europa. Det bør alt andet lige være en fordel for The Light Blues der normalt er ganske stærke på Ibrox Stadium. Formen peger dog i gæsternes retning, og med otte sejre i de seneste ni kampe, heriblandt over Dortmund og Porto, så bør Leverkusen være favoritter i det første møde.  

De tidligere skotske mestre har ikke vist skræmmende styrke i de seneste uger, hvor resultaterne og spillet har haltet efter. Leverkusen er et rutineret mandskab, der er vant til at spille på fyldte stadions til dagligt, derfor bør det heller ikke slå spillerne ud af kurs. Vi forsøger os derfor med en Leverkusen sejr til flotte odds 2.20 hos Youbet*. Et resultat, der set med danske briller vil være rigtig godt for vores chancer for at holde os i top 15 og sikre os en ekstra plads i Champions League fra 21/22 sæsonen. 

Spil hos Youbet*