Rangers Football Club vs Olympique Lyonnais

14. september 2021

Rangers - Lyon optakt: Favoritmøde i Europa League gruppe A

Rangers og Lyon mødes torsdag d. 16. september kl. 21:00 på Ibrox Stadium i 1. runde af Europa League 2021/22 gruppespillet. Se Rangers vs Lyon optakt med bud på startopstillinger og spilforslag til odds på Europa League kampen her.

To af Brøndbys konkurrenter i Gruppe A mødes torsdag aften i Europa League gruppespillet på Ibrox Stadium, når Rangers og Lyon tørner sammen. Her venter et på papiret tæt opgør mellem de to forhåndsfavoritter i gruppen, der udover Brøndby også tæller tjekkiske Sparta Prag. 

Et fransk hold har aldrig tidligere vundet Europa League, men odds hos bookmakeren bet365 peger på Lyon som en af de store favoritter til at nå længst i turneringen i år med odds 21.00 på en samlet sejr. Derfor skal det blive interessant at se, om Lyon også kan sætte sig på førstepladsen i Gruppe A, hvor de på forhånd er topseedet. Første fingerpeg kommer torsdag aften, når der venter en svær kamp mod Steven Gerrards Rangers mandskab. 

Læs med herunder, hvor vi bringer dig optakt, odds og spilforslag på opgøret mellem Rangers og Lyon i Europa League

Spil hos bet365*

Rangers - Lyon optakt

 

Odds på Rangers - Lyon 

Rangers - Lyon
Europa League 2021/22
1. runde
Kampstart:
Torsdag d. 16. september kl 21:00
TV:
TV2 Play (streaming)
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
2.50  3.50 2.62
Over/Under 2,5 mål
1.72 - 2.10
Spil hos bet365*

 

Spilforslag til Rangers - Lyon odds

Spilforslag:

Bookmakerne forventer en tæt kamp, når Rangers og Lyon tørner sammen på den legendariske Ibrox Stadium. På forhånd er gæsterne regnet som favoritter til at vinde Gruppe A, mens Rangers ligner førsteudfordrene. Derfor er det også vigtige point der spilles om, selvom det er første runde. 

Rangers og Lyon har i nyere tid stået overfor hinanden fire gange, hvor det er skotterne der har trukket sig ud med en sejr i tre af tilfældene. Seneste møde ligger tilbage i 2020, hvor Rangers vandt med 2-0 i en træningskamp. Disse kampe skal man selvfølgelig ikke tillægge for stor betydning, men det vidner om, at Rangers godt kan spille op med det franske storhold, der altså på papiret er favoritter. Vi tror på en tæt affære i den første kamp, hvor begge hold formentlig vil stille sig godt tilfredse med en pointdeling. Lyon har en vigtig kamp mod PSG søndag aften i Ligue 1, mens Ibrox aldrig er et nemt sted at spille som modstander. Derfor kan det godt blive en svær kamp for gæsterne. Et spilforslag på kampen ender uafgjort står til odds 3.50 hos bet365.dk og det mener vi er ganske flot betalt. 

Spil hos bet365*

 

Rangers optakt

Rangers kommer ind til torsdagens møde med en flot formkurve, der fem sejre i de seneste seks kampe. Generelt er det ganske få kampe, som Steven Gerrards tropper taber, idet de er ganske suveræne hjemme i den skotske Premiership. I sidste sæson gik klubben igennem 38 kampe som ubesejret og med en margin på 25 point ned til rivalerne fra Celtic. 

I denne sæson har Rangers igen sat sig på førstepladsen med 12 point for de første fem kampe og en målscore på 10-4. Mens spillet har set fint ud i den hjemlige liga, så er det formentlig ikke en engelsk træner, der kan stille sig tilfreds med den europæiske kampagne. Her tabte skotterne nemlig med samlet 4-2 til Malmö i Champions League kvalifikationen, mens det blev til en sølle 1-0 samlet sejr over upåagtede Alashkert fra Armenien i play-off runden til Europa League. Det er på ingen måde et resultat som Gerrard kan være tilfreds med, men der kan roligt komme en trodsreaktion mod Lyon. 

Rangers har aldrig tidligere vundet Europa League eller UEFA cuppen, som det hed indtil 2009. i 2008 var man dog tæt på, da man nåede frem til finalen. Her viste Zenit Skt. Petersborg sig dog som for stor en mundfuld, efter et finalenederlag på 2-0 foran 43.878 mennesker på Etihad Stadium i Manchester. 

 

Lyon optakt

Lyon kommer ind til torsdagens opgør med en god optakt, efter det blev til en 3-1 sejr over Strasbourg i weekenden. En sejr der sender Lyon op på 7. pladsen i Ligue 1, hvor det sydfranske mandskab står noteret for otte point i fem kampe. De seks af dem er kommet i de seneste to kampe, og det er da også et Lyon mandskab, der på papiret ligner førsteudfordrerne til at drille mægtige PSG i denne sæson. 

Om det kan vippe Neymar, Messi, Mbappe og resten af det stjernebesatte PSG mandskab væk fra førstepladsen er nok tvivlsom, men på papiret har Lyon et ganske stærk mandskab med navne som Moussa Dembele, Islam Slimani og Shaqiri. Sidstnævnte fik sin debut i weekenden, og det skal blive interessant at se, om den tidligere Liverpool spiller kan få en stjernestatus i det franske. 

I modsætning til Rangers har Lyon ikke været ude i kvalifikation for at sikre sig adgang til Europa League gruppespillet. Billetten kom i hus på baggrund af sidste sæsons fjerdeplads i Ligue 1, hvor klubben smed en tredjeplads og adgang til Champions League væk i sidste runde med et nederlag på 3-2 til Nice, der betød at Monaco overhalede dem i tabellen. 

 

Startopstillinger: Rangers - Lyon 

Rangers må se bort fra Nnamdi Ofoborh, der sidder ude med en skade. Det samme gør Ryan Jack, mens der er også er tvivl omkring Ianis Hagi. Alle har dog haft en minimal rolle på Rangers førstehold, og derfor næppe nogle der kan betegnes som uerstattelige for Gerrard. 

For gæsternes vedkommende er situationen noget værre, her mangler man både Leo Dubois, Tino Kadewere, Lenny Pintor og Jeff Reine-Adelaide.

Her ses vores forventede startopstillinger i Rangers - Lyon torsdag d. 16. september 2021. Indledningsvist er der tale om vores bud på de forventede startopstillinger baseret på de to klubbers seneste kampe, karantæner og skader.

De endelige startopstillinger i Rangers vs Lyon bliver bekræftet ca. en time før kampstart.

Rangers
(Forventet)
Lyon
(Forventet)
Jon McLaughlin Anthony Lopez
Calvin Bassey Emerson
Filip Helander Jason Denayer
 Leon Balogun Sinaly Diomande
James Tavernier Malo Gusto
Glen Kamara Bruno Guimares
Steven Davis Thiago Mendes
 Joe Aribo Karl Ekambi
Ryan Kent Houssem Aouar
Kemar Roofe Xherdan Shaqiri
Alfredo Morelos Moussa Dembele

Spil hos bet365*