Manchester City vs Manchester United

2. juni 2023

Manchester City - Manchester United optakt: Spilforslag til FA Cup finalen 2022/23

Der er Manchester derby på programmet, når Manchester City og Manchester United tørner sammen på Wembley i FA Cup finalen. Se City vs United optakt og spilforslag her.

Sæsonens sidste store kamp i det engelske løber af stablen på Wembley lørdag eftermiddag, når vinderen af FA Cup trofæet 2022/23 skal findes. 

Her står de to Manchester klubber overfor hinanden i et opgør, hvor de lyseblå på forhånd er store favoritter hos bookmakerne. I skrivende stund har Bet365 odds 1.50 på en Manchester City sejr, mens en sejr til De Røde Djævle belønnes med odds 5.75. 

Kan Eriksen og Co. trække sig ud med endnu en pokal, eller løber Pep Guardiola og Co. med den forventede sejr? 

Vi er klar med optakt og spilforslag til finalen i FA Cuppen mellem Manchester City og Manchester United herunder. 

Spil hos Bet365*

Manchester City - Manchester United
Kampstart:
Lørdag d. 3. juni kl. 16:00
TV / Stream
6'eren / Viaplay
Dommer:
Paul Tierney (England)
Karantæner:
-
Betting Partner: Bet365
1 X 2
 1.50 4.75 5.75
Spil hos Bet365*

 

Manchester City

Der bliver smæk på for alle pengene, når de to Manchester klubber står overfor hinanden. Manchester City må dog på forhånd påtage sig en massiv favoritrolle med det spil de har leveret i foråret, hvor de har været det suverænt bedste hold. Derfor var det også ganske fortjent, at man kunne lade sig hylde som engelske mestre i den forgangne uge, og selvom de to sidste kampe i ligaen blev spillet med lav blus, så er der næppe mange der regner med, at spillerne ikke finder tilbage på det samme høje niveau, som det er vist i foråret, når der sparkes op på Wembley. 

At det har været et godt forår for Manchester City ses også tydeligt med den kommende Champions League finale, der venter om en uge i Istanbul mod Inter. Henover 33 kampe er det kun sket tre gange i foråret, at The Citizens er gået fra banen uden point. Et af de tre hold der har været i stand til at slå Manchester City har dog været Manchester United, der tilbage i januar slog rivalerne med 2-1. Derfor er der revanche til gode i den lyseblå del af byen. 

Manchester City har slået Chelsea, Arsenal, Bristol City, Burnley og Sheffield United ud på deres vej til finalen. I de fem kampe er det ikke lykkedes nogle af holdene at komme på tavlen, hvilket vidner om den styke som Manchester City har vist. Rammer man topniveauet er der ikke andre klubber i verdenen der pt. kan matche deres niveau, derfor er det heller ikke svært at se, hvorfor de skal være favoritter i en kommende finale. 

Guardiola kan dog risikere at stå uden flere af de normale startere. Således døjer både De Bruyne, Grealish, Dias og Akanji meldt tvivlsomme til opgøret. 

Forventet startopstilling: Ederson; Walker, Dias, Akanji; Rodri, Stones; Silva, Gundogan, De Bruyne, Grealish; Haaland

 

Manchester United

De Røde Djævle fra Manchester United står overfor en svær opgave mod bysbørnene. Erik Ten Hags tropper har dog vist vejen til at slå rivalerne med sejren i januar, hvor man lykkedes med at få neutraliseret Citys skræmmende offensiv ført an af Haaland. 

Noget lignende skal formentlig være gameplanen i lørdagens kamp, hvor man går ind til kampen som underdogs. Man kommer dog med fire sejre i træk fra Premier League og momentum, efter at man sikrede sig bronzemedaljerne foran Newcastle. Derfor kan Eriksen og Co. håbe på, at Citys seneste to kampe (1-1 vs Brighton og 0-1 vs Brentford) giver dem gummiben i en finale, der helt sikkert betyder mere isoleret set i den røde del af byen, da de lyseblå har en Champions League finale om hjørnet i næste uge. 

Manchester United har allerede sikret sig Carabao Cup trofæet i indeværende sæson, men der er ingen tvivl om, at FA Cup trofæet vil betyde alverdens for Ten Hag og spillerne. Skal det lykkes, så kræver det formentlig en stærk organisation og en god portion tålmodighed krydret med en off-day for Citys offensiv. 

United må stadig se bort fra Martinez, mens Martial, Sabitzer og Antony er meldt tvivlsomme. 

Forventet startopstilling: De Gea; Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Shaw; Casemiro, Eriksen, Fred; Fernandes, Rashford, Sancho

 

Odds: Manchester City vs Manchester United spilforslag

Der har været fart over feltet i de seneste indbyrdes mellem klubberne, der har budt på hhv. ni og tre mål. Om det bliver en gentagelse i en finale, hvor der ikke er point på spil er tvivlsom, men vi spår alligevel gode chancer for at begge hold kan finde vej til netmaskerne mindst en gang. 

Manchester City var inden weekendens nederlag mod Brentford kommet på tavlen i 25 kampe i træk. Samtidig har Manchester United momentum med fire sejre i træk og en Marcus Rashford i angrebet, der helt sikkert kan komme til at gære ondt på omstillinger. 

Vi tipper: BHS (Ja) + Begge hold får et kort til odds 2.38 hos Bet365 under byg-væddemål til opgøret. Kampens dommer Paul Tierney er normalt ikke tilbageholdene med kortene, hvor han har givet begge hold et kort i 13 af de seneste 14 kampe han har dømt. 

Spil hos Bet365*