La Liga

20. november 2020

La Liga optakt: Spilforslag til 10. spillerunde 2020/21

10. spillerunde i La Liga 2020/21 spilles i weekenden, hvor du kan glæde dig til at se fodbold fra den bedste spanske række efter en landskampspause. Weekenden byder på flere interessante opgør, heriblandt topopgøret mellem Atletico Madrid og Barcelona, hvor Messi og Co. er hårdt presset til at hente en sejr, hvis de vil holde kontakt med toppen. 

Det er dog ikke kun Barcelona der venter en svær udebane i weekenden, hvor rivalerne fra Real Madrid også skal på en svær opgave mod Villareal. Den gule ubåd har fået en flot start på sæsonen og har samtidig bidt godt fra sig, når de har mødt Real Madrid på Estadio de la Ceramica. 

I denne optakt til 10. spillerunde i La Liga ser vi på spilforslag til udvalgte kampe, og herunder ses de kampe som vi har fokus på i denne runde.

Spilforslag til 10. spillerunde i La Liga 2020/21:

 

Villareal - Real Madrid

Lørdag d. 21. november kl. 16.15 - vises på TV2 Sport X 

Vi starter vores rundtur i Villareal, når den gule ubåd får besøg af Real Madrid i 10. spillerunde af La Liga. På papiret er der tale om et vaskeægte topopgør, idet Villareal ligger placeret på en andenplads, mens gæsterne ligger lige efter på en fjerdeplads. 

Vores forventninger er derfor også store til, at der er et spændende opgør i vente. Real Madrid kan med en sejr lægge pres på de direkte rivaler fra FC Barcelona inden deres møde mod Atletico, idet forspringet vil blive øget til otte point. Omvendt vil en sejr til Villareal sende dem alene i spidsen foran Sociedad, der topper rækken med 20 point - to mere end Villareal. 

Villareal har med tilførelsen af Unai Emery på trænerbænken fået en stærk skikkelse, og resultaterne har da også løftet sig markant i denne sæson, hvor de siden en 4-0 afklapsning til Barcelona i første runde har været ubesejret. På hjemmebane har man vundet de sidste fire kampe med en målscore på 9-3, og mod et Real Madrid hold, der er hårdt ramt af skader, får man ikke meget bedre betingelser for at lave en overraskelse. 

Historisk har Villareal nemlig haft det svært, når de har stået overfor Real Madrid. Således har hjemmeholdet kun vundet fire af i alt 40 indbyrdes møder, hvor den sidste sejr ligger tilbage i januar 2018. En sejr, der er Villareals eneste sejr mod Real Madrid i de seneste ni indbyrdes møder. Alligevel har Real Madrid dog måtte rejse hjem uden sejr de seneste tre gange de har besøgt Villareal, hvor det tre gange i træk er endt med cifrene 2-2. 

Gæsterne må undvære deres anfører i Sergio Ramos, der sidder ude med karantæne i weekenden. Et dyrt fravær, hvis man ser tilbage på tidligere kampe, hvor Zinedine Zidanes tropper har haft svært ved at flytte ansvaret over på andre spillere. Holder man det samtidig op med, at Villareal har vundet fire kampe i træk på hjemmebane, så tror vi godt der kan ligge en lille overraskelse at vente. I hvert fald forventer vi ikke gæsterne løber afsted med alle tre point, derfor virker en pointdeling mellem de to hold - igen som et spil, der godt kan gå hjem. Det bliver dog næppe via en kedelig 0-0 kamp, som det ikke er endt med i de seneste 25 indbyrdes møder. 

Spilforslag: Opgøret ender uafgjort + O 0.5 mål til odds 4.75 hos Bet365.dk (fundet via bet-builder)

 

Atletico Madrid - FC Barcelona 

Lørdag d. 21. november kl. 21.00 - vises på TV2 Sport X

Rundens største kamp på papiret findet sted lørdag aften, hvor Atletico Madrid får besøg af FC Barcelona. Her jagter begge hold tre point, der kan vise sig vigtige sidst på året. når regnskabet skal gøres op. 

Atletico Madrid har fået den bedste start på sæsonen af de to hold med 17 point i syv kampe. Simeones tropper har hentet fire sejre i træk og er kravlet op på en tredjeplads i tabellen, hvilket placerer dem fem pladser foran gæsterne. FC Barcelona har, som ventet, fået en svær sæsonstart ovenpå en turbulent periode i klubben, der senest har betydet at præsidenten Bartomeu har sat op. 

Gæsterne fik noget tiltrængt succes inden landskampspausen med en 5-2 sejr over Real Betis. Resultatet snyder dog en smule, da Messi og Co. var en mand i overtal i anden halvleg og samtidig skulle frem til 82. og 90. minut for at sætte de sidste mål i kassen. De samme gode arbejdsbetingelser får man næppe mod et Atletico mandskab, der er ubesejret i de seneste 23 La Liga kampe og samtidig kun har lukket to mål ind i denne sæson. 

Selvom meget taler til hjemmeholdets fordel, hvis man kigger på formkurven og de hidtidige resultater i denne sæson, så har Atletico Madrid alligevel haft det svært, når de har stået overfor catalanerne. Således er det kun blevet til en sejr i de seneste 11 indbyrdes møder for Atletico. Ser man isoleret på det i liga sammenhæng, så er Atletico Madrid uden sejr over Barcelona i de seneste 20 møder, siden en sejr i 2010. 

Atletico Madrid får næppe bedre betingelser for at bryde den statistik lørdag aften. Det dog et Atletico mandskab, der er hårdt ramt af fravær pga. både skader, karantæner og Covid 19. Sidstnævnte er bl.a. skyld i, at Luiz Suarez må sidde ude mod hans tidligere holdkammerater. 

Det har for vane at være tæt mellem de to hold når de mødes. Det bør ikke blive anderledes denne gang, hvor begge hold formentlig vil være fint tilfreds med en pointdeling. Bookmakerne har Barcelona som favoritter, men uden Fati og Busquets er det svært at se dem snuppe alle tre point, trods nogle markante fravær hos hjemmeholdet. Vi spår derfor gode chancer for et uafgjort resultat. 

Spilforslag: Kampen ender uafgjort til odds 3.50 hos Bet365.dk 

 

Athletic Bilbao - Real Betis 

Mandag d. 23. november kl. 21.00

Vi slutter vores rundtur af i baskerlandet, hvor der mandag aften spilles et interessant møde mellem Athletic Bilbao og Real Betis på Estadio San Mamés. Her er der på forhånd lagt op til et tæt opgør mellem to hold, som har en identisk formkurve, hvis vi kigger tilbage på de seneste seks kampe. 

Hjemmeholdet er placeret på en 14. plads med ni point, mens gæsterne er placeret på en 7. plads med 12 point. Begge hold er spået til at kunne blande sig i subtoppen, men det er altså gæsterne, der indtil videre har set stærkest ud i denne sæson. Kendetegnet for begge hold er også, at man normalt er stærkest på hjemmebane. Ingen af holdene har således historisk været kendt for at skrabe mange point sammen på udebane. For Betis vedkommende er de to sejre de har fået i fem udekampe denne sæson allerede en forbedre af deres præstation i sidste sæson, hvor de i 19 kampe kun formåede at hente en sejr. 

I syv af de seneste ni indbyrdes møder mellem Bilbao og Betis har det da også været det hold der har stået som hjemmebanehold, der er løbet afsted med sejren. Det ligner en tæt kamp mandag aften, men hjemmebanen bør blive udslagsgivende for resultatet her, og derfor kaster vi os også over 1-tallet. Gæsterne må undvære Aïssa Mandi, mens hjemmeholdet har et par spillere ude med Covid 19. 

Spilforslag: Athletic Bilbao sejr til odds 2.23 hos LeoVegas.dk