FC Barcelona mod Eibar

20. februar 2020

FC Barcelona - Eibar: Braithwaite kan få debut på Camp Nou

FC Barcelona får lørdag eftermiddag besøg af Eibar hjemme på Camp Nou i 25. spillerunde af La Liga. Mødet mellem de forsvarende mestre fra Barcelona og Eibar skydes i gang lørdag d. 22. februar kl. 16:00 og kan følges direkte på TV2 Sport X. 

Opgøret giver mulighed for debut til danske Martin Braithwaite, der torsdag skiftede Leganes ud med FC Barcelona efter at catalanerne udløste danskerens frikøbsklausul på 135 millioner kroner. Dermed kan den danske landsholdsspiller trække den blå-røde trøje over hovedet, som den første dansker siden 1994, hvor Michael Laudrup spillede i klubben. Med et møde mod upåagtede Eibar, bør det ikke være usansynligt, at FC Barcelonas manager Setién giver Braitwaite får debut. 

Vi har kigget på odds hos bookmakeren LeoVegas Sport til mødet mellem FC Barcelona vs. Leganes. Lige nu er der odds 1.20 på Barcelona, 7.00 på uafgjort og odds 13.00 på Eibar. Kigger man på de indbyrdes statistikker, er det ikke overraskende og se hjemmeholdet som favoritter. Således har Barcelona kun ikke tabt en eneste af deres seneste 11 kampe mod Eibar, hvor det er blevet til 10 sejre. Forneden ser vi på optakt med spilforslag til kampen.  

Spil hos LeoVegas*

FC Barcelona vs. Eibar optakt

Ugens største nyhed, set med danske briller, har uden tvivl været Martin Braithwaites skifte til den catalanske hovedstad efter at Barcelona har købt danskeren fri fra Leganes. Det bliver derfor interessant at se, om den danske landsholdsangriber får spilletid allerede lørdag eftermiddag, når Eibar gæster Camp Nou. Her kan Barcelona hente deres femte hjemmesejr i træk og sætte pres på Real Madrid, der topper La Liga med et point mere end catalanerne inden 25. spillerunde. 

Barcelona kommer ind til mødet mod Eibar med en god form. Foruden fire sejre på Camp Nou, er det også blevet til tre sejre i træk i La Liga, hvor man senest slog rækkens nummer tre fra Getafe med 2-1. Dermed er afstanden ned til de nærmeste forfølgere på 10 point for Barcelona, der med alt sandsynlighed kommer til at kæmpe en direkte duel med Real Madrid om La Liga trofæet. 

Derfor er der også vigtige point på spil for Messi og co. som ikke kan tåle og smide point mod Eibar, der ligger placeret på en 16. plads i tabellen. Gæsterne har haft en svær sæson, hvor de på udebane kun har vundet en af sæsonens 12 kampe. The Basques har haft det svært når de har gæstet Camp Nou. Her har de tabt alle fem møder og lukket ikke færre end 19 mål ind, mens det kun er lykkedes dem at komme på tavlen fire gange. Statistikkerne er dermed ikke på gæsternes side, hvilket man heller ikke kan sige, at oddsene hos bookmakerne er. 

Quique Setién må fortsat undvære både Luis Suarez og Dembele, der begge sidder ude med skader. Samtidig sidder Jordi Alba formentlig også ude, efter en skade i seneste møde mod Getafe. Hos gæsterne må man undvære angribere Kike Garcia og Sergio Alvarez. 

Spilforslag: Gæsterne chanceløse på Camp Nou 

På papiret er hjemmeholdet store favoritter, som det næsten altid er tilfældet når Barcelona løber ind på Camp Nou i La Liga. Gæsterne er med kun to sejre i deres seneste 27 kampe på udebane i La Liga en modstander, der ikke bør volde Barcelona problemer. Messi og co. har ikke tabt på Camp Nou siden november 2018 i La Liga, og selvom resultaterne har været svingende siden Setién tog over, så ligner det en ny sikker hjemmesejr i hvad der kan blive Martin Braithwaites debut. 

Eibar lukker normalt ikke mange mål ind, men har lukket mindst tre mål ind i alle deres kampe på Camp Nou. Den statistik bør der ikke blive lavet om på lørdag eftermiddag, selvom hjemmeholdet mangler både Dembele og Suarez i angrebet. Uden en kamp i midtugen bør Barcelona spillerne være fysiske friske til dette opgør, og det kan betyde en lang eftermiddag for gæsterne. Vi forsøger os derfor med en Barcelona sejr på mindst tre mål. Barcelona -2,5 på det asiatiske marked står til odds 2.50 hos LeoVegas Sport. Et flot spil taget i betragtning af gæsternes forfatning, hvor de kun er kommet på tavlen otte gange i 12 udekampe. 

Spil hos LeoVegas*