Barcelona vs Getafe

12. februar 2020

FC Barcelona - Getafe: Messi og co. kæmpe favoritter på Camp Nou

FC Barcelona får lørdag eftermiddag besøg af Getafe, som har været en af sæsonens store overraskelser i årets La Liga. Mødet mellem de forsvarende mestre fra Barcelona og Getafe skydes i gang lørdag d. 15. februar kl. 16:00 og kan følges direkte på TV2 Sport X. 

FC Barcelona fik en vigtig 3-2 sejr over Real Betis i sidste weekend, der fortsat holder Messi og co. inde i kampen om mesterskabet. Sejren sender catalanerne op på 49 point, mens Real Madrid står noteret for 52 point efter de første 23 runder. Lørdag står holdet overfor Getafe, der noget overraskende befinder sig på en 3. plads med 42 point. Gæsterne kommer med fire sejre i træk i ligaen, og derfor kan der åbne sig et interessant møde, hvor gæsterne kan bide fra sig. 

Vi har kigget på odds hos bookmakeren LeoVegas Sport. Lige nu er der odds 1.42 på Barcelona, 4.50 på uafgjort og odds 8.00 på Getafe. Kigger man på de indbyrdes statistikker, er det ikke overraskende og se hjemmeholdet som favoritter. Således har Barcelona kun ikke tabt en eneste af deres seneste 16 kampe mod Getafe, hvor det er blevet til 13 sejre. Forneden ser vi på optakt med spilforslag til kampen.  

Spil hos LeoVegas*

FC Barcelona vs. Getafe optakt

Sejren over Real Betis sikrede hjemmeholdet en vigtig sejr på en svær udebane, hvilket kan give selvtillid inden topkampen mod Getafe på Camp Nou. En bane hvor Barcelona har ligaens højeste pointsnit i sæsonen, hvor Barcelona spillerne har hentet 10 sejre i 11 kampe. Eneste pointtab kom i 0-0 kampen mod Real Madrid, og derfor bør det også være et hjemmeholdhold, der går ind til kampen som store favoritter. 

Udenfor banen har der dog været knas mellem spillerne og direktionen i den seneste periode, hvor Messi offentligt har været ude at udtale sig kritisk om sportsdirektøren Eric Abidal. Samtidig er det ikke mere end halvanden uge siden, at Blaugrana røg ud af Copa del Rey, og spørgsmålet er, om skuffelsen stadig sidder i spillerne. Lørdagens modstander fra Getafe har i hvert fald vist sig som et mandskab, man ikke lige umiddelbart slår på en dårlig dag i denne sæson.  

Getafe har været den helt store overraskelse i denne sæson, hvor Azulones befinder sig på en aktuel 3. plads med 42 point, foran hold som Atletico Madrid og Sevilla. De mange point og den flotte placering bliver ikke mindre flot set i lyset af, at den forholdsvise lille Madrid har deltaget i europæisk fodbold i efteråret. Det har dog ikke været nogen hindring for Pepe Bordales tropper i La Liga, hvor holdet tromler afsted med fire sejre i træk. Senest gik det udover Valencia, som blev besejret med 3-0. Foruden fire sejre i træk, har defensiven også holdt clean sheet i de seneste fire kampe. Det vidner om en stærk defensiv, som kan gøre det svært for Barcelona at få netmaskerne til at blafre.  

Quique Setién må fortsat undvære både Luis Suarez og Dembele, der begge sidder ude med skader. Samtidig er Clement Lenglet ude med karantæne efter hans røde kort mod Betis, mens Pique er meldt tvivlsom. Hos gæsterne må man undvære Filip Manojlovic med en skade og Damian Suarez med karantæne. 

Spilforslag: Målfattig kamp på Camp Nou 

Lionel Messi, Barcelona
FC Barcelona og Messi har haft et godt overtag på Getafe med 13 sejre i de seneste 16 indbyrdes møder. (foto: shutterstock)

På papiret er hjemmeholdet store favoritter, som de for det meste er, når de løber ind på græstæppet hjemme på Camp Nou. Vi spår dog godt, at det kan blive svært for hjemmeholdet at finde vej igennem en stærk Getafe defensiv, der kun har lukket 20 mål ind i 23 kampe denne sæson i La Liga. Et kig på de indbyrdes møder vidner også om, at det sjældent bliver målrigt når de to hold mødes. Således er de seneste fem indbyrdes møder alle endt med højest fem scoringer. 

Vi forventer dog alligevel at Messi og co. bærer sig afsted med at hente alle tre point. Hjemme på Camp Nou har Barcelona ikke tabt til Getafe i de seneste 15 år, hvor der i hovedparten af kampene er faldet en sejr til det catalanske mandskab. Vi forsøger os derfor med et byg selv væddemål hos LeoVegas, hvor vi spiller en FC Barcelona sejr + under 3,5 mål til odds 2.20. Spillet er gået hjem i fire af de seneste fem indbyrdes møder, og skal i vores øjne have gode chancer for også at gå hjem lørdag eftermiddag. 

Spil hos LeoVegas*