Danmark vs Østrig

13. juni 2022

Danmark - Østrig optakt: Topopgør i Nations League-gruppen

Danmark tager mod Østrig i Parken i Nations Leagues fjerde spillerunde mandag d. 13. juni kl. 20.45. Se Danmark vs Østrig optakt med spilforslag og odds her!

Det danske landshold kom ned på jorden igen efter to sejre i træk, da det fredag aften blev til et 0-1 nederlag hjemme i Parken mod Kroatien. Nu venter den fjerde kamp på kun 10 dage, når det mandag aften går løs mod Østrig i nationalarenaen.

Østrig ser solide ud under den nye landstræner Ralf Rangnick, som høster roser for - på få uger - at have transformeret det østrigske landshold til at spille en god omgang gegenpres-fodbold. Noget Ralfnick er kendt for, men som han aldrig fik succes med i Manchester United. Østrig fik senest 1-1 hjemme mod Frankrig i fredags, så der kan meget vel vente en svær opgave for Danmark, selv om Kasper Hjulmand og Co. kommer ind til opgøret som favoritter.

Spil hos Oddset*

Danmark - Østrig
Kampstart:
Mandag d. 13. juni kl. 20:45
TV / Stream
TV2 / TV2 Play
Dommer:
Alejandro Hernandez (Spanien)
Betting Partner: Oddset
1 X 2
1.80 3.65 4.50
Spil hos Oddset*

 

Odds: Danmark vs Østrig spilforslag

Danmark har ikke for vane at spille uafgjorte kampe under Hjulmands ledelse. Faktisk skal vi tilbage til EM-semifinalen mod England sidste sommer, for at finde den seneste uafgjorte landskamp for Danmark. Siden har Danmark spillet 12 landskampe og vundet de ni. 

Ydermere har Danmark slået Østrig i de fire seneste indbyrdes møder. Går vi længere tilbage i kalenderen, har Østrig kun vundet to af de sidste ni landskampe mod Danmark, som er spillet fra 1984 og til i dag. Det var to venskabskampe i 1988 og 2010. Siden 2010 har Danmark vundet fire gange i træk over Østrig med en samlet målscore på 9-1, inkl. 2-1 sejren i Wien i sidste uge.

Noget tyder dog på, at der kan gøres op med nogle af ovenstående statistikker i aften. Vi tror nemlig, at Danmark kommer til at få det svært mod Østrig, som har spillet ganske glimrende i de tre første Nations League-kampe. Det var tæt på at slutte uafgjort i Wien for en uge siden, og vi tror også det bliver tæt denne gang. 

Flere spillere har forladt landsholdslejren med skader, og da dette bliver den fjerde kamp på kun 10 dage, kan man ikke bebrejde nogen, hvis der er lidt trætte ben at spore rundt omkring efter en lang sæson i klubberne. 

Vi tror desværre ikke Danmark rammer deres bedste niveau i aften, og Østrig, som ikke skal med til VM og derfor bør gå 100% efter en triumf i Nations League, kommer ikke til Parken for at lægge sig ned uden kamp.

Derfor tror vi det hele ender 1-1 i en tæt affære. Vi spiller uafgjort til odds 3.65 hos Oddset. Danmark kan faktisk også bruge uafgjort som et godkendt resultat. Dermed vil vi stadig være på førstepladsen i gruppen inden de to sidste kampe i september.

Spil hos Oddset*

 

Danmark

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
26/3 Holland - Danmark
Venskabskamp
4-2
29/3 Danmark - Serbien
Venskabskamp
3-0
3/6 Frankrig - Danmark
Nations League
1-2
6/6 Østrig - Danmark
Nations League
1-2
10/6 Danmark - Kroatien
Nations League
0-1

Danmark var det bedste hold på banen i de første 45 minutter mod Kroatien i fredags, men formåede ikke at udnytte, at Luka Modric og Mateo Kovacic var bænket i 1. halvleg hos kroaterne. Da de to profiler kom på banen i anden halvleg, tog Kroatien over. 

Danmark led derfor et skuffende, snævert 0-1 nederlag til Kroatien, da Mario Palasic stod for kampens eneste mål godt 20 minutter før tid. Danmark var bestemt med i kampen, men det kneb med at skabe de helt store chancer, hvilket kun ét dansk forsøg indenfor rammen også vidner om.

Heldigvis topper Danmark stadig gruppen med seks point, to flere end både Østrig og Kroatien og fire flere end Frankrig i bunden. Danmark kan derfor stadig afgøre det hele selv ift. kvalifikation til Nations League finalerne i sommeren 2023.

En sejr her over Østrig, og dermed en gentagelse af kampen i Wien for en uge siden, vil sende Danmark på ni point, og hvis Frankrig samtidig slår Kroatien hjemme på Stade de France, vil Danmark have fire point ned til franskmændene på andenpladsen med kun seks point tilbage at spille om.

Yussuf Poulsen måtte udgå af kampen mod Kroatien med en skade, og har nu forladt den danske landsholdslejr. Det samme har Thomas Delaney, og Kasper Hjulmand har ikke indkaldt nye spillere til truppen.

I den forgange uge måtte også Kasper Dolberg og Christian Nørgaard forlade landsholdslejren.

Spil hos Oddset*

 

Østrig

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
24/3 Wales - Østrig
VM 2022 Playoff
2-1
29/3 Østrig - Skotland
Venskabskamp
2-2
3/6 Kroatien - Østrig
Nations League
0-3
6/6 Østrig - Danmark
Nations League
1-2
10/6 Østrig - Frankrig
Nations League
1-1

Frankrig havde Kylian Mbappé tilbage fra den skade han pådrog sig mod Danmark d. 3. juni, og havde Les Bleus været foruden ham, var det måske blevet til nul point mod Østrig i fredags.

I hvert fald havde Andreas Weimann givet Østrig en 1-0 føring før pausen på Ernst Happel Stadion, og det var også stillingen, da Frankrig sendte Mbappé på banen efter 63. minutter. Først syv minutter før tid fik PSG-stjernen udlignet til 1-1, hvilket var fuldt fortjent målt på spil og chancer.

Alligevel høstede Østrig mange roser for deres præstation mod Frankrig, hvor de var tæt på at tage en meget sjælden sejr mod de regerende verdensmestre. Ralf Rangnicks mandskab leverede en rigtig solid omgang presbold, ligesom den nye landstræner i Alpelandet foretrækker det. 

Det er tydeligt at se, at Rangnick har fået sat sit præg på det østrigske landshold, og de kommer til Parken for at levere mere af det samme. Der kan være en hård kamp i vente for de danske drenge. Husk på, at Østrig rundbarberede Kroatien med hele 3-0 på udebane i første spillerunde, og i fredags var de altså under 10 minutter fra en sejr over Frankrig.

Det østrigske landsholds fysioer har, ligesom Danmarks, også meget at se til i den forgangne uge. David Alaba måtte udgå i 1-1 kampen mod Frankrig i fredags, og blev erstattet med Kevin Danso.

Ralf Rangnick afslørede på et pressemøde i går (søndag, red.), at David Alaba ikke bliver klar til aftenens kamp mod Danmark i Parken. 

Spil hos Oddset*