Spilforslag til Frankrig - Kroatien: Ekspert Tips til VM 2018 Finalen

13. juni 2022

Frankrig - Kroatien optakt: Hvem skal hægte sig på Danmark i toppen?

Frankrig og Kroatien mødes i Danmarks gruppe i Nations League mandag d. 13. juni kl. 20.45 på Stade de France i Paris. Se Frankrig vs Kroatien optakt med spilforslag og odds her!

Verdensmestrene Frankrig møder vice-verdensmestrene Kroatien i Nations League, hvor begge lande har brug for tre point, hvis de vil spille med om førstepladsen i Danmarks gruppe. 

Les Bleus fik skuffende kun 1-1 med fra Østrig i fredags, mens Kroatien som bekendt slog Danmark med 1-0 i Parken. Stillingen i gruppen er efter tre kampe den, at Danmark fører gruppen med seks point, Østrig og Kroatien har begge fire og Frankrig kun to. De regerende Nations League-mestre fra Frankrig skal altså i gang her, for bliver det til nul point, kan løbet være kørt ift. at vinde gruppen inden de to sidste kampe i september.

Spil hos Oddset*

Frankrig - Kroatien
Kampstart:
Mandag d. 13. juni kl. 20:45
TV / Stream
TV2 Sport X / TV2 Play
Dommer:
Orel Grinfeld (Israel)
Betting Partner: Oddset
1 X 2
1.50 4.10 6.80
Spil hos Oddset*

 

Odds: Frankrig vs Kroatien spilforslag

Det er kun en uge siden, at de to lande spillede 1-1 i Kroatien. Her kom begge hold ind til kampen med et nederlag i bagagen fra første runde, hvor Frankrig tabte til Danmark og Kroatien tabte til Østrig.

Siden har der været fremgang at spore hos begge mandskaber, men nok mest hos kroaterne. Frankrig var mest på bolden mod Østrig i fredags, og skabte også flest chancer, men de var alligevel faretruende tæt på et nederlag. Mbappe kom ind fra bænken og sikrede det ene point, men det er som om der er noget galt i det franske kollektiv i øjeblikket.

Kroatien er gjort til store underdogs her, men vi tror bestemt de kan byde Frankrig op til dans. Det franske hold ser ud til at mangle energi, og den kroatiske landstræner, Zlatko Dalic, fik mulighed for at hvile profiler som Modric og Kovacic i Parken i fredags. I hvert fald i første halvleg. Det blev også til en kroatisk sejr, og umiddelbart bør de have masser af tro på tingene i aftenens kamp i Paris.

Vi forudser derfor et tæt opgør. Frankrig bør selvfølgelig være bedst, og Kroatien har heller aldrig slået Frankrig i ni tidligere forsøg. Så det ligger ikke just i kortene med en udesejr, men vi tror alligevel Kroatien har hvad der skal til for at drille Les Blues. Vi tipper endnu en uafgjort kamp mellem de to, og spiller X'et til et flot odds 4.10 hos Oddset.

Spil hos Oddset*

 

Frankrig

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
25/3 Frankrig - Elfenbenskysten
Venskabskamp
2-1
29/3 Frankrig - Sydafrika
Venskabskamp
5-0
3/6 Frankrig - Danmark
Nations League
1-2
6/6 Kroatien - Frankrig
Nations League
1-1
10/6 Østrig - Frankrig
Nations League
1-1

Frankrig har langtfra fået den start på titelforsvaret i Nations League, som man kunne forvente. Om det så skyldes træthed hos spillerne efter en lang sæson, eller hvad årsagen måtte være, skal vi lade være usagt. Men faktum er, at tingene ikke kører for Frankrig i øjeblikket.

Senest blev det til 1-1 i Østrig fredag aften, hvor det positive for Frankrig var, at Kylian Mbappe var tilbage på holdet. PSG-stjernen fik den sidste halv time på banen, og kom ind ved stillingen 1-0 til Østrig. Mbappé stod for den franske udligning med syv minutter igen, og dermed undgik Les Bleus den ultimative skuffelse. Ét point var dog stadig ikke noget at råbe hurra for, og det franske hold har nu kniven for struben inden de sidste tre kampe i gruppespillet. Det ligner unægteligt, at Frankrig skal gøre rent bord i de sidste kampe, hvis de vil med til Nations League-finalerne næste sommer.

Det er dog ikke kun Nations League-finalerne, som er på spil. Frankrig kan, meget overraskende, ende med at rykke ned i Nations League B-rækkerne, hvis ikke de snart kommer i gang og får nogle sejre. Et nederlag her til Kroatien og østrigske point i Parken mod Danmark, vil gøre det svært - men ikke umuligt - for Frankrig at undgå nedrykning til september.

Kylian Mbappe er måske ikke på 100% i øjeblikket, men han har offentligt opfordret sine landsmænd til at give den en sidste skalle, inden de franske landsholdsspillere kan gå på sommerferie. Med alt der er på spil for Frankrig her, må man antage at Didier Deschamps mandskab kommer motiverede ud til kampen. Trætte eller ej.

Mens Mbappé sandsynligvis igen er med for Frankrig, kan man udelukke N'Golo Kanté og Lucas Hernandez, som begge har forladt den franske lejr. 

 har Spil hos Oddset*

 

Kroatien

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
26/3 Kroatien - Slovenien
Venskabskamp
1-1
29/3 Kroatien - Bulgarien
Venskabskamp
2-1
3/6 Kroatien - Østrig
Nations League
0-3
6/6 Kroatien - Frankrig
Nations League
1-1
10/6 Danmark - Kroatien
Nations League
0-1

Kroatien startede skidt med et 0-3 nederlag hjemme til Østrig, men det var Kroatiens eneste nederlag i 12 kampe siden de røg ud af EM 2020. Alle Kroatiens fire seneste udekampe er også vundet.

Kroatien spillede måske ikke de bedste 45 minutter i første halvleg mod Danmark i fredags, men de holdt nullet til pausen, hvorefter der kom flere profiler på banen i de sidste 45. Herefter fik Kroatien et ekstra gear, og lykkedes også med at vinde med rent bur. 

Kroaterne havde en noget nær perfekt tur til København i sidste uge. Man fik de tre point, men også sparet profiler som Modric og Kovacic fra start, og man undgik også at få skader i truppen. Tidligere på måneden måtte Ivan Perisic og Josko Gvardiol forlade Kroatiens landsholdslejr med skader, og Borna Barisic og Borna Sosa var også begge fraværende til Danmark-kampen.

En sejr vil sende Kroatien i spil til førstepladsen, mens et nederlag vil se Kockasti ryge ned på sidstepladsen i gruppen. Der er altså meget på spil for Kroatien, og det forventes, at Zlatko Dalic kommer til at stille i noget nær stærkest mulige opstilling fra start.

Spil hos Oddset*