Italien vs Belgien

8. oktober 2021

Italien - Belgien optakt: Kampen om tredjepladsen i Nations League Finals 2021

Italien og Belgien mødes i kampen om bronze i Nations League finals 2021 på Allianz Stadium i Torino søndag d. 10. oktober. Se Italien vs Belgien optakt, odds, spilforslag og potentielle startopstillinger her!

Italien tabte 1-2 til Spanien og Belgien 2-3 til Frankrig. Nu mødes de to lande, som mange nok havde spået skulle mødes i Nations League finalen, i stedet i kampen om tredjepladsen. Hvem har den største motivation for at blive nr. 3?

Som vi kommer ind på i optakten forneden, lyder det til, at belgierne i hvert fald ikke ser frem til denne kamp. Italien er på hjemmebane, og selv om der måske ikke trækkes fuldt hus på Allianz Stadium i Torino til denne - mere eller mindre - betydningsløse kamp, vil de fremmødte Azzurri fans formentlig gerne se en sejr. 

Forneden er vi klar med vores spilforslag til odds på Italien mod Belgien i UEFA Nations League Finals på søndag.

Spil hos bet365*

Italien vs Belgien optakt

Se også:

 

Odds på Italien vs Belgien

Italien - Belgien
UEFA Nations League Finals 2021
Kampstart:
Søndag d. 10. oktober kl 15:00
TV:
Kanal 5
Dommer:
Srdjan Jovanović (SRB)
Assistenter:
Uroš Stojković (SRB)
Milan Mihajlović (SRB)
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
2.10 3.30 3.50
Over/Under 2,5 mål
2.00 - 1.80
Spil hos bet365*

 

Spilforslag til Italien vs Belgien odds

Spilforslag:

Der er ikke meget på spil i dette opgør mellem Italien og Belgien. En kamp om tredje- og fjerdepladserne ved Nations League Finals er måske at sidestille med en almen træningskamp. Det kan selvfølgelig få indflydelse på kvaliteten af opgøret.

Italien vil måske have den største motivation. En slags mini-slutrunde som værtsnation - og som regerende europamestre - må ikke slutte med at blive nr. 4 ud af fire hold. Nu tabte Italien skuffende semifinalen til Spanien, men det var også deres første nederlag i 38 landskampe. Vi tror de går efter at snuppe tredjepladsen, selv om det ikke er en bronzemedalje som giver genlyd i fodboldverdenen. Hånden på hjertet, hvem kan så huske hvem der tog tredjepladsen i Nations League for to år siden? Vi kan afsløre at det var England, der slog Schweiz i straffekonkurrence efter 0-0 i 120 minutter.

Vi frygter endnu en ørkenvandring her. Det er nok to hold som formentlig bare skal have kampen overstået, så spillerne kan komme tilbage til deres respektive klubber, hvor der er mere at spille for.

Hvem der vinder den er svært at sige. Normalt ville vi pege på Belgien til det flotte odds 3.50. De var også foran 2-0 ved pausen i deres semifinale mod Frankrig. Men de tabte alligevel 2-3, og det var en stor skuffelse for den trofæ-hungrende fodboldnation. Belgien keeper, Thibaut Courtois, kaldte efter nederlag denne kamp mod Italien for "en træningskamp", og efterlod ingen tvivl om, at belgierne dårligt gider spille den. Læs mere herom i optakten forneden.

Hvis Courtois har fingeren på pulsen i omklædningsrummet, og hans ord skal tages for gode varer, kan det meget vel være et decideret umotiveret belgisk hold. Derfor tror vi mest på Italien, som trods alt har fordel af hjemmebane i Torino. Italien må også være opsatte på ikke at slutte sidst i denne mini-slutrunde foran egne fans.

Derfor prøver vi et spil på Italien til odds 2.10. Samtidig gætter vi på det bliver målfattigt, da ingen af holdene formentlig vil være voldsomt motiverede. Under 2,5 mål til odds 1.80 virker også som et fornuftigt odds, selvom ingen af holdene spillede Under 2,5 i deres semifinaler. 

 

Italien optakt

Det var ingen stor kamp for Italien, da de tabte med 2-1 til Spanien i semifinalen onsdag aften på San Siro. Leonardo Bonucci så dobbelt gult allerede i første halvleg, og måtte derfor tidligt i bad. Der var stillingen allerede 1-0 til Spanien.

Samtidig blev Gianluigi Donnarumma, Italiens keeper, buhet ud af de italienske fans på lægterne, både under opvarmningen og hver gang han var på bolden i opgøret. Det skyldes selvfølgelig, at Donnarumma forlod den lokale klub, AC Milan, til fordel for Paris Saint Germain på en fri transfer før denne sæson. Det er altså ikke faldet i god jord i den rød/sorte del af den norditalienske millionby.

Nederlaget til Spanien var det første for Italiens landshold i hele 38 kampe. Og det var et helt fortjent nederlag, for Spanien var bedst. Det slog den italienske profil, Federico Chiesa, også fast efter kampen overfor det italienske medie RAI Sport:

"Vi tabte for første gang i mange kampe. Vi havde sat verdensrekord, så det var nødt til at ske. Som alle har sagt i løbet af de seneste dage, måtte det ske før eller siden. Tillykke til Spanien med en virkelig god præstation. Vi kunne have været mere kyniske til tider, men Spanien fortjente sejren. Vi har altid entusiasme, beslutsomhed og løber til det sidste for Italien og vores træner. Det er det første nederlag, men det vil ikke stoppe vores momentum", sagde Chiesa.

Om Italien rejser sig igen her, må tiden vise. De møder i hvert fald et belgisk hold, som muligvis er spækket med reserver og i seriøs mangel på motivation. Mere herom forneden. Men Italien vil formentlig også være ramt på manglende motivation til en betydningsløs kamp om tredjepladsen, og mon ikke Roberto Mancini også finder lejlighed til at rotere en del i sin startopstilling?

 

Belgien optakt

Belgien var foran 2-0 ved pausen på mål af Carrasco og Lukaku mod Frankrig i semifinalen, men smed det hele væk i de sidste 45 minutter, hvor franskmændene scorede tre gange uden belgisk modsvar. 

Det var en stor skuffelse for belgierne, som altså heller ikke denne gang havde dygtigheden til at sikre nationen deres første store trofæ siden OL i 1920. 

"Vores første halvleg var virkelig ekstraordinær. Vi var så selvsikre og så afslappede. I anden halvleg var vi mere emotionelle, måske tænkte vi lidt for meget på finalen og på at kvalificere os. Vi gjorde ikke, hvad vi skulle gøre. Vi lod Frankrig komme tilbage. De havde energien til at score et sidste mål", sagde Belgiens landstræner, Roberto Martinez, efter semifinalen mod Frankrig.

Nu står der altså kun kamp om tredjeplads på menuen for Belgien søndag eftermiddag, og skal man tolke på målmand Thibaut Courtois' ord bliver motivationen til at tage og føle på:

"Den kamp? Vi kommer til at spille om ingenting. Alle er ligeglade med, om man bliver nummer tre eller fire. Det er en ubrugelig kamp, og jeg ved ikke, hvorfor vi skal spille den. Det er en træningskamp", sagde Courtois ifølge den flamske avis Het Niewsblad.

Spørgsmålet er også, hvordan Roberto Martinez vælger at stille op. Der bliver, hvis man skal tage Thibaut Courtois' ord for gode varer, sandsynligvis roteret bredt, og det skulle ikke undre os at se 11 nye navne i startopstillingen hos Belgien.

Spil hos bet365*

 

Startopstillinger: Italien vs Belgien

Her ses vores forventede startopstillinger i Italien - Belgien søndag d. 10. oktober 2021. Indledningsvist er der tale om vores bud på de forventede startopstillinger baseret på de to klubbers seneste kampe, karantæner og skader.

Vi har spekuleret i to startopstillinger baseret på stærkest mulige startopstillinger og opstillingerne i semifinalerne. Det er dog meget sandsynligt, at der bliver roteret kraftigt på begge mandskaber ift. semifinalerne.

Italiens og Belgiens startopstillinger bliver officielt bekræftet ca. en time før kampstart.

Italien
(Forventet)
Belgien
(Forventet)
Gianluigi Donnarumma Thibaut Courtois
Giovanni Di Lorenzo Toby Alderweireld
Giorgio Chiellini Jason Denayer
Alessandro Bastoni Jan Vertonghen
Emerson Timothy Castagne
Nicolo Barella Axel Witsel
Jorginho Youri Tielemans
Marco Verratti Yannick Carrasco
Federico Chiesa Kevin De Bruyne
Federico Bernadeschi Romelu Lukaku
Lorenzo Insigne Eden Hazard

Spil hos bet365*