VM Blog: Kroatien sparker angriber ud af VM-lejren

20. september 2022

Kroatien - Danmark: Topkamp i Nations League A Gruppe 1

Danmark møder Kroatien på udebane i Zagreb i Nations Leagues femte spillerunde torsdag d. 22. september kl. 20.45. Se Kroatien vs Danmark optakt med spilforslag og odds her!

Det er revanche tid for det danske landshold, der står overfor Kroatien i femte og næstsidste spillerunde af Nations League gruppespillet. Kasper Hjulmand og Co. kan med en sejr sikre sig førstepladsen i gruppen og sikre sig en billet til Final4. 

Kroatien kan dog spænde ben for Danmark med en sejr, der vil sende dem op på 10 point og dermed forbi det danske landshold inden sidste spillerunde. Efter en 1-0 sejr i Parken tidligere på året er det kroatiske landshold smalle favoritter til at gentage bedriften med odds 2.50 på en sejr, mens en dansk sejr i skrivende stund kan spilles til odds 3.00 på Oddset. 

Læs med herunder, hvor vi bringer optakt og spilforslag til det skæbnesvanger opgør i Zagreb mellem Kroatien og Danmark. 

Spil hos Oddset*

Kroatien - Danmark 
Kampstart:
Torsdag d. 22. september kl. 20:45
TV / Stream
TV2 / TV2 Play
Dommer:
Davide Massa (Italien)
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.50 3.15 3.00
Spil hos Oddset*

 

Odds: Kroatien vs Danmark spilforslag

Kroatien og Danmark har stået overfor hinanden to gange indenfor den seneste årrække, hvor det har været Modric og Co. der har kunne række armene i vejret efter slutfløjt begge gange. I 1/8 finalerne tilbage i 2018 ved VM i Rusland skulle kampen ud i straffespark før der kunne findes en vinder, mens det tilbage i juni også var Kroatien der tog alle tre point med hjem efter en 1-0 sejr i Parken. 

Det var ellers et dansk landshold, der var i fuld kontrol de første 45 minutter, men manglende skarphed foran mål afgjorde det til kroaternes fordel i 2. halvleg, hvor Modric bl.a. blev skiftet ind og var med til at vende opgøret til kroaternes fordel efter gæsterne scorede kampens eneste mål i det 69. minut. Til dette opgør vil kampbilledet formentlig blive den samme med danskerne i meget boldbesidelse, mens The Blazers vil forsøge at fange Danmark på omstillinger. 

Danmark har ikke for vane at spille uafgjorte kampe under Hjulmands ledelse. Faktisk skal vi tilbage til EM-semifinalen mod England sidste sommer, for at finde den seneste uafgjorte landskamp for Danmark. Siden har Danmark spillet 13 landskampe og vundet de 10 af dem, men vi tror alligevel på at X'et kan komme på spil torsdag aften.  

Noget tyder dog på at det godt kan blive en tæt affære i Zagreb, når man tager kampens betydning in mente. Danmark kan med uafgjort selv afgøre sagerne inde i Parken i sidste spillerunde, når Frankrig kommer på besøg. Ikke et dårlig scenarie, som Hjulmand formentlig gerne havde solgt det hele for inden det gik i gang. Omvendt vil Kroatien have en nemmere kamp i sidste runde mod Østrig, hvilket næppe er en situation, som de heller ikke vil stille sig tilfredse med. 

Danmark mangler et par centrale spillere i truppen, der er ude med skader. Vi tror desværre ikke at Danmark sikrer sig en vigtig sejr i Kroatien. Til gengæld tror vi på at landsholdet forsat kan holde muligheden om førstepladsen og Final4 i egne hænder ved at hente det ene point på en kroatisk hjemmebane, hvor nationen hverken har været i stand til at vinde over Østrig eller Frankrig. 

Vi tror på en tæt affære i Zagreb og vi spiller derfor uafgjort til odds 3.15 hos Oddset. Dermed forbliver spændingen om førstepladsen intakt indtil sidste spillerunde, der allerede spilles tre dage efter på søndag. 

Spil hos Oddset*

 

Kroatien

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
29/3 Kroatien - Bulgarien
Venskabskamp
2-1
3/6 Kroatien - Østrig
Nations League
0-3
6/6 Kroatien - Frankrig
Nations League
1-1
10/6 Danmark - Kroatien
Nations League
0-1
13/6 Frankrig - Kroatien
Nations League
0-1

Det så sort ud for det kroatiske landshold efter de i første kamp led et 3-0 nederlag hjemme til Østrig i Nations League. Sidenhen har man dog taget tyren ved hornene og med seks point i de seneste to udebanekampe mod Frankrig og Danmark, har Kroatien spillet sig tilbage i varmen i forhold til førstepladsen i Gruppe 1. 

Kroaterne har dog stadig deres første sejr til gode på hjemmebane efter blot et point i de første to kampe mod Østrig og Frankrig. Den statistik skal der laves om på, hvis de vil holde liv i drømmene om at gå videre. Skal man selv have muligheden for at afgøre det i sidste runde kræver det en sejr, mens uafgjort stadig holder en mulighed åben, hvis man slår Østrig i sidste runde, samtidig med Danmark ikke vinder over Frankrig i Parken. 

Siden de seneste landskampe blev spillet i juni har Kroatien mistet Sime Vrsaljko, der har stillet landsholdsstøvlerne på hylden og pensioneret sig selv fra landsholdet. Hjemmeholdet råder dog stadig over et slagkraftigt hold, der er anført af den aldrende Luka Modric, der trods sin alder på 37 stadig er at finde i Real Madrid på midtbanen. Modric spiller på det kroatiske landshold på midtbanen med Brozovic og Kovacic, der tilsammen udgør en trio med 307 landskampe på CV'et. Derfor bliver det for Danmarks vedkommende, nærmere specifikt den danske midtbane, en stor mundfuld de står overfor i Zagreb. 

Zlatko Dalić har udtaget følgende trup til de kommende Nations League opgør: 

Dominik Livaković, Dinamo Zagreb
Lovre Kalinić, Gent
Ivica Ivušić, Osijek

Domagoj Vida, AEK
Dejan Lovren, Zenit St Petersburg
Borna Barišić, Rangers
Josip Juranović, Celtic
Joško Gvardiol, RB Leipzig
Borna Sosa, Stuttgart
Josip Stanišić, Bayern München
Martin Erlić, Sassuolo
Josip Šutalo, Dinamo Zagreb

Luka Modrić, Real Madrid
Mateo Kovačić, Chelsea
Marcelo Brozović, Inter
Mario Pašalić, Atalanta
Nikola Vlašić, Torino
Lovro Majer, Rennes
Luka Sučić, Salzburg

Ivan Perišić, Tottenham
Andrej Kramarić, Hoffenheim
Bruno Petković, Honved
Mislav Oršić, Dinamo Zagreb
Ante Budimir, Osasuna
Marko Livaja, Hajduk Split

Spil hos Oddset*

 

Danmark

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
29/3 Danmark - Serbien
Venskabskamp
3-0
3/6 Frankrig - Danmark
Nations League
1-2
6/6 Østrig - Danmark
Nations League
1-2
10/6 Danmark - Kroatien
Nations League
0-1
13/6 Danmark - Østrig
Nations League
2-0

Danmark har skabt sig selv et godt udgangspunkt i UEFA Nations League Gruppe 1 med ni point for de første fire kampe. Det betyder også, at landsholdet kan sikre sig førstepladsen med en sejr i Zagreb, da hverken Østrig eller Kroatien i givet fald vil kunne nå Danmark i sidste runde. 

Med førstepladsen følger der en plads til Nations League finalerne i sommeren 2023, hvor de fire vindere fra A-slutspillet tørner sammen. Foruden adgangsbilletten hertil, vil Danmark være sikre på at være og finde i øverste seedningslag, når der trækkes lod til EM kvalifikationen d. 9. oktober. Altså lidt af en gulerod for det danske landshold, der vil være med til at manifestere den flotte udvikling, som landsholdet har været igennem den seneste årrække. 

Det kræver dog en bedre præstation end den landsholdet viste i Parken i det omvendte opgør, hvor man tabte med 0-1 på en scoring af Mario Pasalic i det 69. minut. Selvom Danmark vandt skudstatistikken og havde flere farlige forsøg, så blev det altså Kroatien der igen tog det længste skridt. Vi krydser derfor fingre for, at det ikke bliver alle gode gange tre, når Danmark står overfor Kroatien for tredje gang indenfor de seneste fem år på torsdag. 

Kasper Hjulmand har til de kommende landskampe udtaget bl.a. Rasmus Højlund, der kan stå overfor sin debut på det danske landshold. Til gengæld er der ikke blevet plads til hverken Jannick Vestergaard eller Yussuf Poulsen, der begge har kæmpet med at få spilletid i den nye sæson. Foruden de to mangler også Cornelius, der har måtte melde fra med en skade. 

Danmarks trup til Nations League mødet mod Kroatien: 

Frederik Rønnow, Union Berlin
Kasper Schmeichel, Nice
Oliver Christensen, Hertha Berlin

Alexander Bah, Benfica
Andreas Christensen, Barcelona 
Jens Stryger Larsen, Trabzonspor
Joachim Andersen, Crystal Palace
Joakim Mæhle, Atalanta
Rasmus Nissen Kristensen, Leeds 
Simon Kjær, AC Milan
Victor Nelsson, Galatasaray

Casper Nielsen, Club Brugge
Christian Eriksen, Manchester United 
Daniel Wass, Brøndby
Jesper Lindstrøm, Frankfurt
Mathias Jensen, Brentford
Mikkel Damsgaard, Brentford
Philip Billing, Bournemouth
Pierre-Emile Højbjerg, Tottenham
Thomas Delaney, Sevilla 

Andreas Cornelius, FC København 
Andreas Skov Olsen, Club Brugge
Kasper Dolberg, Sevilla
Martin Braithwaite, Espanyol
Rasmus Højlund, Atalanta 
Robert Skov, Hoffenheim

Spil hos Oddset*