Portugal - Holland odds: Spilforslag til finalen i Nations League Finals 2019

8. juni 2019

Portugal - Holland odds: Spilforslag til finalen i Nations League Finals 2019

Portugal og Holland mødes i den første Nations League finale i historien søndag d. 9. juni kl. 20.45 i Porto. Se odds, spilforslag og statistik før Portugal - Holland i optakten her!

ODDS PÅ
PORTUGAL - HOLLAND
Portugal Uafgjort Holland
2.40 3.45 3.05

Odds kan ændre sig | +18 | Henvisningslink

Kampstart 20:45 - Søndag d. 9/6 2019
TV & Stream Kanal 5 / EuroSport Player

 

Spilforslag: Holland løfter trofæet i Portugal til odds 2.05

Umiddelbart er det svært at spå om vinderen af dette første Nations League trofæ i historien. Skal Portugal vinde Nations League finalen, kommer meget formentlig til at afhænge af Ronaldo, som det også var tilfældet i semifinalen mod Schweiz. Her var Schweiz i vores optik det bedste hold på banen, og forvoldte kampen igennem Portugals forsvar kvaler. Ronaldos klasse fornægtede sig dog ikke, og med sit 7. hattrick for Portugal i karrieren sendte Ronaldo egenhændigt Portugal i finalen.

Holland holdt derimod England på et minimum af chancer gennem 120 minutter, og Virgil van Dijk og Matthijs de Ligt gjorde det generelt godt, hvis man ser bort fra de Ligts straffespark på Rashford. Samtidigt skabte Holland en del chancer mod et ellers stærkt engelsk forsvar, og vi tror Memphis Depay og Co. i Hollands angreb igen kan spille sig frem til en del målchancer mod et ikke altid overbevisende portugisisk forsvar.

Vi tror endvidere på, at den hollandske defensiv kan holde Ronaldo og Co. i forholdsvis kort snor, og som resultat deraf endegyldigt hæve trofæet i Porto søndag aften. Det kan dog meget vel blive i forlænget spilletid, som mod England, og derfor bliver vores spilforslag odds 2.05 på Holland til at løfte trofæet hos Youbet. Man kan dog også overveje odds 3.05 på Holland i ordinær spilletid.

Odds kan ændre sig | +18 | Henvisningslink

 

Portugal vs Holland statistik og historie

Holland har kun vundet to af deres 13 seneste kampe mod Portugal. Fire er endt uafgjort og Portugal har vundet syv. I 1991 slog Holland Portugal med 1-0 i EM kvalifikationen til EM 1992 med den nuværende landstræner Ronald Koeman på holdet. Den anden sejr kom så sent som i marts 2018, hvor Holland - med Koeman som landstræner - vandt 3-0 i en venskabskamp på neutral grund i Schweiz. Memphis Depay, Ryan Babel og Virgil van Dijk scorede de tre mål for hollænderne.

Tre gange har Portugal mødt Holland i en stor international turnering, og portugiserne har vundet alle tre. Først i semifinalen ved EM 2004 i Portugal, hvor Portugal vandt 2-1, og hvor Cristiano Ronaldo scorede det ene mål og lavede assisten til det andet.
Anden gang var en 1-0 sejr i 1/8-finalen ved VM i 2006, hvor kampen slog rekord for flest røde kort ved VM med fire styks. Samtidigt blev der uddelt 16 gule kort i opgøret, hvilket tangerede rekorden for flest advarsler i en VM-kamp.
Senest Portugal slog Holland i slutrunde-regi var i gruppespillet ved EM 2012 med 2-1, og her lavede Ronaldo begge mål for Portugal.

Portugal kan vinde nationens andet store internationale trofæ her på hjemmebanen, efter de vandt EM i 2016 med en 1-0 sejr over Frankrig i forlænget spilletid i finalen. I 2004 var Portugal også i en EM finale, da portugiserne var værter for slutrunden. Man tabte dog finalen til Grækenland med 1-0. Den kamp blev spillet på Estadio da Luz i Lissabon. Denne Nations League finale mod Holland bliver spillet på Estadio do Dragao i Porto, hvor Portugal er ubesejret i deres 8 seneste kampe (V5-U3-T0).

Holland kan ligesom Portugal vinde deres anden store internationale trofæ i denne finale. Det første kom i EM finalen i 1988, hvor Holland slog Sovjetunionen med 2-0 i finalen i Tyskland. Holland har dog været i hele tre VM-finaler, men tabt dem alle; i 1974 mod Vesttyskland, 1978 mod Argentina og i 2010 mod Spanien.

Cristiano Ronaldo målstatistik for Portugal

Cristiano Ronaldo i aktion for Portugal (foto: shutterstock)

Cristiano Ronaldo spillede med begge EM-finaler for Portugal i 2004 og 2016, men scorede ikke i nogle af dem. Med sine 88 internationale mål for Portugal er han dog på andenpladsen på All Time-listen over spillere med flest mål for deres landshold, kun overgået af Irans Ali Daei og dennes 109 mål for iranerne. Ronaldo har scoret fire af disse mål mod Holland. 

Ronaldos hattrick mod Schweiz i semifinalen var det 7. i karrieren for landsholdet. Fem af de syv hattricks er scoret efter han rundede 30 år.

Hos bookmakeren Youbet er der odds 5.80 på at Ronaldo scorer 2 mål eller flere mod Holland, mens der er odds 18.50 på et Ronaldo igen scorer mindst 3 mål i kampen.

Spil hos Youbet >

* Odds kan ændre sig. +18 Spil Ansvarligt. Henvisningslink