Spaniens og Frankrigs flag

8. oktober 2021

Spanien - Frankrig optakt: Finalen i Nations League Finals 2021

Finalen i Nations League Finals 2021 står mellem Spanien og Frankrig på San Siro i Milano søndag d. 10. oktober. Se Spanien vs Frankrig optakt, odds, spilforslag og bud på startopstillinger her!

Nations League Finals 2021 skal have fundet sin vinder søndag aften på det måske snart forhistoriske San Siro i Milano. Det legendariske stadion er måske snart fortid, da AC Milan og Inter begge gerne vil bygge et nyt stadion på samme grund.

Selv om planerne om et nyt stadion i Milano endnu ikke er 100% fastlagte, kan dette meget vel blive en af de sidste store landskampe på det store stadion. San Siro blev første gang blev taget i brug i 1926, og er flere gange siden er blevet renoveret. Den seneste store renovering fandt sted op til VM 1990 i Italien, hvor San Siro blandt andet var vært for åbningskampen mellem Argentina og Cameroun (0-1).

Måske bliver Nations League finalen 2021 mellem Spanien og Frankrig alene af den grund historisk. Men kampen har i sig selv også potentiale til at blive en historisk begivenhed. Både Spanien og Frankrig kan nemlig vinde deres første Nations League trofæ - en bedrift som kun Portugal i 2019 naturligvis har prøvet før. Spanien jagter deres første store trofæ siden EM 2012, og de franske verdensmestre jagter også nyt sølvtøj efter et skuffende EM 2020, der bød på exit i 1/8-finalen.

Forneden er vi klar med Spanien vs Frankrig optakt og vores spilforslag til odds på Nations League finalen anno 2021.

Spil hos bet365*

Spanien vs Frankrig optakt

Se også:

 

Odds på Spanien vs Frankrig

Spanien - Frankrig
UEFA Nations League Finals 2021
Kampstart:
Søndag d. 10. oktober kl 20:45
TV:
Kanal 5
Dommer:
Anthony Taylor (ENG)
Assistenter:
Gary Beswick (ENG)
Adam Nunn (ENG)
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
2.90 3.20 2.45
Over/Under 2,5 mål
2.20 - 1.66
Spil hos bet365*

 

Spilforslag til Spanien vs Frankrig odds

Spilforslag:

Finaler har generelt for vane at være nogle målfattige affærer, men vi tror dette har potentiale til at blive en anderledes målrig en af slagsen. Spaniens semifinale bød på tre mål mod Italien, mens Frankrigs semifinale så hele fem scoringer. Der var bestemt også chancer til flere mål, i en vanvittigt underholdende kamp mod Belgien.

Vi tror dette bliver en finale, hvor begge hold vil gå offensivt til værks. Derfor prøver vi med at spilforslag på Over 2,5 mål til et flot odds 2.20. Som nævnt er finaler ofte nogle taktiske affærer, hvor det gælder om ikke at komme bagefter. Det taler lidt imod spilforslaget, men det samme kan siges om semifinalerne, og her var der altså masser af mål i begge kampe. At Spanien scorede to mål - på udebane - mod de regerende europamestre, som ikke havde tabt i 37 kampe i træk, er altså også et kvalitetsstempel.

Spanien ligner et hold på vej mod nye storhedstider, men vi tror alligevel Frankrig er for stærke for dem her. Frankrig fik en lidt svær start på opgøret mod Belgien, men da de først fik fat, var de ustoppelige. Mbappé så giftig ud i mange sekvenser, og målene kan komme fra så mange forskellige positioner på dette franske hold. Samtidig er Spanien ramt af mange afbud i truppen til dette Nations League Finale-stævne, og det er blot nogle af de årsager som gør, at vi tror på en fransk finalesejr. Odds 2.45 på verdensmestrene bliver vores andet spilforslag.

Spil hos bet365*

Spanien optakt

Spanien har ikke vundet et stort internationalt trofæ siden EM 2012, og La Roja øjner derfor chancen for et længeventet trofæ. Selv om der ikke er tale om et af de to store slutrunde-trofæer, vil det 71 cm høje Nations League trofæ i sølv alligevel pynte i trofæskabet hos det spanske fodboldforbund. En sejr her over de regerende verdensmestre fra 2018 i Rusland vil også sende et klart signal om, at Spanien er på vej tilbage til toppen af international fodbold. 

Spanien hentede i hvert fald også en flot sejr over Italien i semifinalerne her i Nations League finals. La Roja var klart det bedste hold og skabte flest chancer mod Italien. De sad således også på 70% af boldbesiddelsen med 816 pasninger mod Italiens 280 afleveringer. Det var på alle måder en vellykket kamp fra spaniernes side, og de var også allerede foran, da Leonardo Bonucci så rødt for Italien i 1. halvleg. 

Ferran Torres, som ellers ikke just er i kridthuset hos Pep Guardiola i Manchester City, startede i front i Spaniens angreb og kvitterede for Luis Enriques tillid med to scoringer før pausen. Torres måtte dog humpende forlade banen kort inde i anden halvleg, men han skulle eftersigende være klar igen til denne finale mod Frankrig. 

Spanien har ellers haft mange afbud til denne Nations League-trup, og f.eks. er Alvaro Morata ikke kampklar. Derfor vil Enrique krydse sine fingre ekstra meget i håbet om at Torres er fit til at spille på søndag. 

 

Frankrig optakt

Før semifinalen mod Belgien havde Frankrig kun vundet én af deres seks seneste kampe i alle turneringer. Umiddelbart ikke den bedste statistik før et møde med det stjernebesatte belgiske mandskab. Les Bleus kom da også bagud 2-0 før pausen, men de lavede et fornemt comeback i de sidste 45 minutter med tre scoringer.

Efter godt en time slog Karim Benzema til, da han modtog en bold med ryggen til målet midt i feltet. Efter et par touches på bolden, omringet af belgiske trøjer på et areal ikke meget større end en gammeldags telefonboks, vendte Real Madrid-angriberen rundt på en tallerken og sparkede bolden resolut ind i det fjerne hjørne. Et rigtigt centerforward mål.

En håndfuld minutter senere kunne Kylian Mbappé udligne på et straffe, som Antoine Griezmann kontroversielt fik fremtvunget takket været VAR. Til syvende og sidst skaffede Theo Hernandez sejren med målet til 3-2 i de allersidste sekunder, da han fra kanten af feltet hamrede bolden i nettet. Kort forinden havde Pogba også haft bud efter sejrsmålet med et direkte frispark på trekantsammenføjningen.

Set over 90 minutter var det en fortjent fransk sejr, selv om Belgien kom stærkest fra land i kampen. Frankrig viste virkelig klassen i de sidste 45 minutter, og hvis de kan ramme samme niveau her mod Spanien i finalen, venter der formentlig en hård opgave for La Roja mod Les Bleus.

En af de store oplevelser hos Frankrig var Aurelien Tchouameni, som kun fik 15 minutter på banen, men som også præsterede mere på det kvarter, end Adrien Rabiot gjorde i de 75 første minutter af kampen. Det 21-årige Monaco-stjerneskud kan derfor meget vel få lov at starte inde her i finalen.

Antoine Griezmann kan runde sin landskamp nr. 100 for Frankrig, hvis han kommer i spil som forventet. Han bliver i så fald den kun niende franskmand til at spille 100 kampe for Les Bleus, og når han scorer sit næste mål for sit land, overhaler han ydermere Michel Platini på tredjepladsen over Frankrigs all time topscorer. Lige nu har Griezmann og Platini begge lavet 41 mål for Les Bleus.

Spil hos bet365*

 

Startopstillinger: Spanien vs Frankrig

Her ses vores forventede startopstillinger i Spanien - Frankrig søndag d. 10. oktober 2021. Indledningsvist er der tale om vores bud på de forventede startopstillinger baseret på de to klubbers seneste kampe, karantæner og skader.

Spaniens og Frankrigs startopstillinger bliver officielt bekræftet ca. en time før kampstart.

Spanien
(Forventet)
Frankrig
(Forventet)
Unai Simon Hugo Lloris
Cesar Azpilicueta Jules Koundé
Aymeric Laporte Raphaël Varane
Pau Torres Lucas Hernandez
Marcos Alonso Benjamin Pavard
Koke Paul Pogba
Sergio Busquets Aurelien Tchouameni
Gavi Theo Hernandez
Pablo Sarabia Antoine Griezmann
Ferran Torres Kylian Mbappé
Mikel Oyarzabal Karim Benzema

Spil hos bet365*