Tyskland vs Italien

14. juni 2022

Tyskland - Italien optakt: Nations League A Gruppe 3

Tyskland og Italien mødes på Borussia-Park i Mönchengladbach i fjerde spillerunde af Nations League tirsdag d. 14. juni kl. 20:45. Se Tyskland vs Italien optakt med spilforslag og odds her!

Tyskland og Italien har en lang historik af store indbyrdes kampe gennem tiderne ved diverse slutrunder, og denne gang er det måske knap så glamourøst, når det står Nations League på programmet i Mönchengladbach. Ikke desto mindre er det et spændende opgør, hvor italienerne kan tage et stort skridt mod en sejr i Nations League A Gruppe 3, hvis de kan få alle tre point med hjem fra Tyskland.

Europamestrene fra Italien topper nemlig gruppen med fem point, to flere end Tyskland på tredjepladsen. Ungarn er på andenpladsen med fire point, mens England er sidst med kun to point. England og Ungarn mødes samtidig med denne kamp i Wolverhampton. Tager England som forventet de tre point dér, vil Italien kunne bringe sig tre point foran England på andenpladsen før de sidste to kampe til september.

Meget kan ske endnu, men aftenens kamp bliver i hvert fald afgørende for tyskerne. Vinder de ikke her, vil det se svært ud at nå til Nations League-finalerne næste sommer.

Spil hos Oddset*

Tyskland  - Italien
Kampstart:
Tirsdag d. 14. juni kl. 20:45
TV / Stream
TV2 Sport X / TV2 Play
Dommer:
Istvan Kovacs (Rumænien)
Betting Partner: Oddset
1 X 2
1.70 3.80 4.80
Spil hos Oddset*

 

Odds: Tyskland vs Italien spilforslag

Tyskland har "historisk set" ikke været noget specielt stærkt mandskab i Nations League-regi. Kun to sejre i 13 kampe siden starten i 2018. Tyskerne har heller ikke fået en sejr i denne omgang, hvor det er blevet til tre uafgjorte 1-1 kampe. Det er altså ikke et voldsomt formstærkt tysk hold, som tager imod europamestrene i aften.

Europamestrene er måske et lidt tyndt prædikat at smække på Italien. De er selvfølgelig mestre af navn, men der har ikke været mange af EM-heltene fra i sommers på græs for Italien i denne omgang Nations League. Roberto Mancini har givet debut og spilletid til flere unge up-and-coming talenter, og det ligner også, at Italien igen i aften stiller med en forholdsvis alternativ startopstilling. 

Det gjorde Italien dog også i lørdags i England, hvor de alligevel til 0-0 med hjem. De havde også mange reserver med fra start i den omvendte kamp mod Tyskland for 10 dage siden i Bologna, og fik alligevel 1-1 ud af dét opgør. Derfor tror vi også, at Italien kan hamle op med tyskerne i aften. Specielt fordi Tyskland ikke rigtig har imponeret i de tre første Nations League-kampe i år. 

Vi tror det bliver en tæt kamp på Borussia-Park, og derfor går vi med uafgjort til odds 3.80 som vores spilforslag på Tyskland vs Italien hos Oddset.

Spil hos Oddset*

 

Tyskland

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
26/3 Tyskland - Israel
Venskabskamp
2-0
29/3 Holland - Tyskland
Venskabskamp
1-1
4/6 Italien - Tyskland
Nations League
1-1
7/6 Tyskland - England
Nations League
1-1
11/6 Ungarn - Tyskland
Nations League
1-1

Med fire 1-1 kampe i træk i bagagen kommer Tyskland ind til dette opgør på jagt efter deres første sejr i Nations League 2022/23. De har sandsynligvis brug for 7-9 point i de resterende tre kampe for at snuppe førstepladsen i gruppen, så der er pres på hjemmeholdet i aften.

Die Mannschaft har endnu ikke prøvet at kvalificere sig til Nations League-finalerne i de to første udgaver af turneringen, og det er heller ikke en turnering, som de normalt vægter højt. Siden starten på Nations League i 2018 har Tyskland spillet 13 kampe i turneringen og kun vundet to. Statistikken siger V2-U8-T3. De skal altså diske op med noget mere, hvis det skal være i år, de når til finalerne.

Senest blev det også kun skuffende til 1-1 i Ungarn, hvor tyskerne ydermere kom bagud 1-0. Ungarns føring holdt dog kun få minutter, før Jonas Hofmann svarede igen for tyskerne. Det var Hofmanns tredje mål i de sidste fire landskampe.

Mere blev det ikke til for Tyskland og Hansi Flick, som igen måtte konstatere, at Chelsea-duoen Havertz og Werner igen havde problemer med at skabe nok på den sidste tredjedel af banen. Spørgsmålet er nu, hvordan Flick stiller op i aftenens kamp. Den tyske landstræner kan i hvert fald meget vel være fristet til at prøve noget nyt.

Timo Werner er måske på vippen efter nogle sløje kampe, og det samme bør Kai Havertz være. Måske ligger det mere til at vi får Bayern München-duoen Leroy Sane og Thomas Müller med fra start. Unge spillere som Karim Adeyemi og Lukas Nmecha kan også meget vel få spilletid fra første fløjt.

Serge Gnabry har kæmpet med lægproblemer, og er måske helt ude til opgøret. Det samme er formentlig Marco Reus, som er tvivlsom med en muskelskade.

Spil hos Oddset*

 

Italien

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
29/3 Tyrkiet - Italien
Venskabskamp
2-3
1/6 Italien - Argentina
Finalissima
0-3
4/6 Italien - Tyskland
Nations League
1-1
7/6 Italien - Ungarn
Nations League
2-1
11/6 England - Italien
Nations League
0-0

Europamestrene fra Italien skal ikke med til VM i Qatar. Det ligger fast efter de højest overraskende dumpede playoff-testen mod Nordmakedonien tidligere på året. Siden har det været lidt op og ned for Roberto Mancinis mandskab, som bl.a. tabte Finalissima-kampen (slaget mellem de sydamerikanske- og europæiske mestre) mod Argentina med 0-3 på Wembley. 

Til gengæld ligger Italien nu lunt i svinget til at snuppe en Nations League puljesejr og en plads i finalerne næste sommer. Ubesejret i de tre første kampe, og med fem point i bagagen, ligger Italien på førstepladsen før aftenens kamp i Tyskland.

Senest blev det til en nulløsning på Molineux mod England lørdag aften foran nogle få hundrede U14-tilskuere i Wolverhampton. Der venter en anden kulisse denne gang, men det er ikke noget som bør få den store indflydelse. Italienerne er vant til den slags kulisser. Spørgsmålet er måske mere, hvor seriøst Roberto Mancini tager kampen. 

Da Tyskland gæstede Italien i første spillerunde var det i hvert fald et total reservepakket Azzurri-mandskab som tog imod tyskerne, og det kan meget vel blive en alternativ startopstilling igen denne gang. I hvert fald var der kun to spillere, som startede på banen i EM finalen på Wembley sidste sommer, som var at finde i startopstillingen mod England i lørdags.

Alessandro Florenzi og Tommaso Pobega har forladt den italienske landsholdslejr, og kommer ikke i spil. Også Sandro Tonali er ude med karantæne. 

Spil hos Oddset*