Dårligt væddemål førte til overfald på målmand

25. august 2016

Dårligt væddemål førte til overfald på målmand

Uheld i spil førte til den skandaløse sag fra Allsvenskan, hvor en 17-årig fodboldtosse sprang på banen og angreb Östersunds målmands med slag, viser det sig nu.

Mange har nok bemærket den skandaløse sag fra den svenske Allsvenskan, hvor en kun 17-årig knægt under en kamp imellem Jönkobings Södra og Östersund pludselig stormede ind på banen og angreb Östersunds målmand Aly Keita, der modtog flere slag og efterfølgende måtte have lægebehandling.

Den 17-årige blev hurtigt overmandet af spillere og vagter og blev efterfølgende slæbt ud af banen, mens han råbte op om at han havde anbragt en bombe ved sin plads på tribunen – det viste sig bare at være en sodavand.

Efterfølgende har efterforskningen gået på at finde ud af, hvorfor pokker han gik amok kort før kampen var færdig, og Svenska Spil har blandt andet været ude at undersøge om der har været det, de kalder ”mistænkelige spillemønstre” omkring kampen. Det har dog ikke været til at finde noget suspekt fra deres side.

Det viser sig nu alligevel, at den 17-årige har tilstået, at det drejede sig om et væddemål, der gik galt for ham. Ifølge SVT havde han spillet på et resultat, men da kampen gik den forkerte vej kortsluttede mandens hoved åbenbart, og han gik til angreb. Det fremgår ikke, hvad han havde spillet på, men kampen blev uanset resultatet afblæst.

I svensk fodbold er man nu i gang med at undersøge, om sikkerheden er god nok til kampene i den bedste, svenske række, eller om det bare er reelt umuligt at stoppe en fodboldtosse, der vil ind på banen.