Danske Spil sænker krav til indskud – beholder kortgebyr

21. november 2019

Danske Spil vil bede Oddset-spillere om ID i kiosken og andre forhandlere

Danske Spil opruster i kampen mod både hvidvask af penge samt mindreåriges spil på Oddset i kiosker, supermarkeder og andre fysiske forhandlere. Det oplyser selskabet i dag i en pressemeddelse.

Fra næste år skal man fremvise et spilkort med sin legitimation, når man spiller Oddset hos en af Danmarks godt 3000 Danske Spil-forhandlere, såsom kiosker, supermarkeder, tankstationer m.m. 

Den tekniske løsning til det nye spilkort er endnu ikke på plads, men det kan blive både en fysisk og digital løsning, og Danske Spil forventer at være klar med det nye spilkort i løbet af 2020. 

Til kamp mod hvidvask og spil af mindreårige personer

Det nye krav om et spilkort, når der skal oddses hos en forhandler, skal bl.a. dæmme op for, at Danske Spils Oddset bliver misbrugt til at hvidvaske penge, men det vil også forhindre at børn og unge under 18 år kan spille på Oddset.

I forvejen er lovgivningen i Danmark således, at man skal være fyldt 18 år for at kunne spille om penge. Det er et krav som allerede håndhæves med hård hånd ved online spil, hvor man som forbruger skal logge ind med NemID og dermed verificere, at man er fyldt 18 år.

Til gengæld har det været svært at kontrollere om folk under 18 år spiller på odds f.eks. i kiosker, på tankstationer, i supermarkeder eller lignende fysiske forhandlere af Danske Spils spilprodukter. Samtidigt har det været svært, for ikke at sige umuligt, at holde regnskab over den enkelte persons tab og gevinster ved spil for kontanter i kioskerne, hvorfor Bagmandspolitiet for nyligt har været ude og advare mod risikoen for hvidvask af penge via Danske Spils Oddset-produkt. 

Det ændres nu med kravet om fremvisning af et nyt spilkort med legitimation.

Danske Spil: - Spilkortet er et vigtigt redskab

I en pressemeddelelse, som er udsendt her til morgen d. 21. november, siger Danske Spils administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, følgende:

"Danske Spil er hele Danmarks spilleselskab, og vi vil ikke tolerere, at der kan være usikkerhed om, hvorvidt vores tilbud til danskerne om hyggelige og sjove væddemål kommer i hænderne på vores børn og unge eller misbruges til at vaske ulovlige penge hvide. Vi gennemfører allerede omfattende kontroller af f.eks. væddemål i kiosker og arbejder tæt sammen med bagmandspolitiet for at spore mistænkelige personer, der kunne have kriminelle hensigter, men vi kan ikke leve med tvivlen om, hvorvidt en kriminel går under vores radar", siger hun i pressemeddelelsen og slår igen fast, at spil kun er - og skal være - for voksne.

“I Danske Spil vil vi kun vædde med voksne. Overholdelse af aldersgrænser har længe været et fokusområde for os, og med spilkortet får vi et vigtigt og stærkt redskab i hånden. Spil om penge er for voksne og ikke for børn.”

Det bliver ikke helt uden økonomiske konsekvenser for Danske Spil at gennemføre kravet om fremvisning af spilkort i fremtiden, for selskabets administrative direktør vurderer, at tiltaget vil koste Danske Spil et betydeligt trecifret millionbeløb i omsætning.

“Det er ikke muligt helt præcist at beregne den negative konsekvens af indførelsen af spilkortet. Det må forventes, at en del af det spontane spil vil falde bort, og at det vil koste os et betydeligt trecifret millionbeløb på vores omsætning i hvert fald på den korte bane. Den nedskrivning må vi tage, ganske enkelt fordi vi ikke vil acceptere alternativet”, slutter Susanne Mørch Koch.

Det fremgår endvidere af pressemeddelelsen, at det nye spilkort ikke skal fremvises, når man spiller Lotto eller andre lotterispil, da disse som udgangspunkt ikke forbindes med ludomani eller hvidvask af penge.