FCK går ind i esport – køber CS:GO-storhold!

3. januar 2017

 FCK går ind i esport – køber CS:GO-storhold!

Fra og med i dag, er der ikke længere noget, der hedder Dignitas - Et af verdens bedste CS:GO-hold er nemlig blevet købt af FC København og skal spille i Parken som "North".

FC København har meldt ud, at de går ind i et helt nyt område for Superliga-klubben. Nu rykker de nemlig - i partnerskab med Nordisk Film -  ind i den virtuelle verden, e-sport, og det har de valgt at gøre med maner.

Og de bruger med egne ord "et pænt millionbeløb" på satsningen.

Team Dignitas bliver til FCKs North

De har nemlig købt det mandskab, der tidligere hed Team Dignitas, og som i forvejen var kendt som et af verdens allerbedste hold inden for CS:GO. Holdet skal spille i selve Parken, og får altså den samme hjemmebane som FCK.

CS:GO-mandskabet, der består af fire danskere og en enkelt nordmand, og som nu kommer til at hedde North, er allerede en del af verdenseliten inden for CS:GO. Dignitas kvalificerede sig således i december som et af bare 16 hold i verden til den første ELEAGUE Major-turnering i 2017, som spilles i Atlanta i USA i slutningen af januar.

Det er en af verdens største turneringer, hvor der bliver kæmpet om en samlet præmiesum på en million dollar.

FCK udtaler i den forbindelse, at ” North vil være det førende samlingspunkt for e-sport i Norden, hvor der er en stor talentmasse, og kan tilbyde de bedste nordiske e-sportspillere en attraktiv base.”

Og det må man alt andet lige sige, at Parken er!

Det bliver altså i starten kun CS:GO, som FCK går efter at erobre, men på sigt er det absolut ikke udelukket, at spil som DOTA og FIFA også bliver noget, den nye e-sports sværvægter i Danmark, North, går efter at blive blandt de førende i verden inden for.

Hils på North i videoen neden for!