Grønlandsk købmand lukker for live Oddset på grund af svindel

13. januar 2017

Grønlandsk købmand lukker for live Oddset på grund af svindel

Hos en købmand i Nuuk har svindel med kuponer medført, at man nu ikke længere kan spille live Oddset hos dem - Problemet har fundet sted flere steder i Nuuk, lyder det.

Live betting er måske den form for betting, der er vokset mest i de senere år, og således også på Grønland, hvor kuponerne er røget igennem i en lind strøm i kioskerne. Men det er der nu blevet sat en stopper ved en købmand i Nuuk-bydelen Nuussuaq, hvor vi er blevet informeret om af en bruger på Oddsforum, at der helt er blevet lukket for livebetting hos Oddset.

Af skiltet, som du kan se her på siden, fremgår det tydeligt, at der er blevet lukket både for spil på live oddset og udbetaling af gevinster fra det, på grund af gentagen svindel.

Vi har kontaktet Oddset for at spørge ind til årsagen, og fik her fat i Peter Christian Nord, der er Brand Manager for Oddset & Tips ved Danske Spil. Men der var ikke meget mere at komme efter hos dem, for det er helt op til den enkelte forhandler at vurdere, hvilke spil man vil udbyde – og dermed også, hvilke man IKKE vil udbyde.

Vi havde herefter kontakt med Butik Natalie, som den omtalte butik hedder, og her bekræfter de, at der er blevet lukket for live odds på grund af gentagne ”tricktyverier”, som de kalder det, hvor 2-3 kunder har fået kørt liveodds-kuponer igennem hos butikken, og herefter ikke kunnet betale på grund af et særligt, grønlandsk hævekort, der ikke kan trækkes over på.

Samtidig har de været dygtige til at gå efter yngre medarbejdere, som de har haft nemmere ved at svindle.

Og netop med live Oddset-kuponer er der ikke mulighed for at annullere kuponerne, hvorfor svindlen har medført tab for butikken. Butik Natalie oplyser, at det også har været et problem for andre butikker i Nuuk, at folk pludselig ikke kan betale, men så vidt vides er Butik Natalie den eneste, hvor det har haft den konsekvens, at man ikke mere kan spille live ved Oddset i butikken