Gibraltar - Danmark logo

6. september 2019

Højdepunkter: Gibraltar 0 - 6 Danmark

Danmark vandt med tenniscifrene 0-6 i Gibraltar torsdag d. 5. september 2019, hvor bl.a. Christian Gytkjær og Christian Eriksen begge kom på måltavlen to gange. Også Robert Skov og Thomas Delaney fandt vejen til netmaskerne i den historiske storsejr.

Det var første gang i næsten 57 år, at Danmark scorede mindst seks mål på udebane i en landskamp. Sidst det skete var i 1962, hvor Danmark vandt med 1-6 over Finland i Helsinki. Det er altså ikke just hverdagskost, at det danske landshold nedsabler modstanderne, som det var tilfældet i gårsdagens landskamp mod Gibraltar.

Rober Skov åbnede scoringen mod Gibraltar

Det var særligt på ti gode minutter i anden halvleg, at storsejren kom i hus. Robert Skov åbnede dog scoringen tidligt for Danmark allerede efter seks minutters spil af første halvleg, da han fik hovedet på et indlæg fra Christian Eriksen i højre side, og Skov sendte sublimt bolden henover en ikke just storspillende Coleing i Gibraltar-målet.

Godt 10 minutter før pausen blev Delaney rykket omkuld af Jack Sergeant i Gibraltars straffesparksfelt, og dommeren så ingen anden udvej end at pege på pletten. Christian Eriksen konverterede chancen fra 11-meter pletten med sikkerhed, og så stod den 0-2 til Danmark ved pausen.

Kort inde i anden halvleg fik Danmark igen et straffespark, da Jack Sergeant igen begik et straffespark. Ikke verdens største straffe, men det var der, og det var Eriksen også, da han igen sendte sparket stensikkert i kassen midt i målet.

Efter 69 minutter sparkede Danmark et fladt hjørnespark, som Zanka let og elegant hoppede over, inden Delaney hamrede bolden i kassen via Coleings handske og overliggeren, i hvad der nok var kampens bedste mål.

Christian Gytkjær satte punktum i Gibraltar

artiklen fortsættes forneden...

Få minutter senere stod der så Christian Gytkjær på det hele, da Lech Poznan-angriberen scorede Danmarks to sidste mål i kampen efter hhv. 73 og 78 minutter. Først var han over en ripost på et langskud fra Christian Eriksen, der tvang Coleing til at give en løs returbold, og fem minutter senere modtog Gytkjær en genial aflevering fra Lasse Schöne i åben position foran Gibraltars mål og svigtede heller ikke her.

Det var første gang Gytkjær startede inde i en A-landskamp, og hvilken måde at kvittere for tilliden. Mon ikke at Gytkjær er at finde i Danmarks startopstilling mod Georgien på søndag?

Fik du ikke set landskampen og 0-6 sejren i Gibraltar, kan du se alle målene i en video hos DBU.TV her.