Hvem er Verdens Bedste Fodboldspiller?

15. december 2016

Hvem er Verdens Bedste Fodboldspiller?

Hvem er verdens bedste fodboldspiller? Det har i de seneste mange år været en kamp imellem Cristiano Ronaldo og Leo Messi, men der er nye tider på vej!

[readmore id="799">

Spørgsmålet om, hvem der er verdens bedste fodboldspiller har været en decideret duel igennem de sidste 10 år, for der er reelt kun to spillere at vælge imellem i langt de flestes øjne – og det har da også afspejlet sig i fordelingen af titlen som verdens bedste fodboldspiller siden Kaká blev kåret i 2007: Portugisiske Cristiano Ronaldo har vundet titlen fire gange siden 2008, mens Lionel Messi har vundet hele fem gange.

Der har været masser af andre kandidater til titlen, især Zlatan Ibrahimovic samt Lionel Messis holdkammerater Xavi, Iniesta, Luis Suarez og Neymar har været godt med i afstemningerne, men debatten er stort set udelukkende gået på, hvem der var bedst af Ronaldo og Messi – to spillere med hver deres spillestil men begge med et nærmest uhørt antal scorede mål bag sig igennem de seneste, mange sæsoner.

Tiden nærmer sig måske nok, hvor især den 31-årige Cristiano Ronaldo må ramme en form-nedgang, selvom han i tidligere interviews har sagt, at han vil spille til han bliver 40 år gammel, og netop en type som Neymar virker til at være portugiserens afløser på listen, når alderen for alvor begynder at bide.

Men samtidig er portugiseren altså også den seneste vinder på baggrund af både en EM-titel til Portugal samt en Champions League-sejr mere til samlingen sammen med Real Madrid.

Og derudover må man også sige, at han ikke ligefrem har lignet en mand, der glædede sig til at gå på pension i den seneste sæson, selvom antallet af driblinger ikke længere er så højt, som da han gjorde alverdens forsvarsspillere fuldkomment rundtossede i første halvdel af 2010’erne.

Leo Messi er som bekendt endnu ikke fyldt 30 år gammel, og man kan derfor godt forvente, at et boldgeni som argentineren kan holde sig i verdenstoppen et par sæsoner endnu, selvom noget af farten nok forsvinder, men den langvarige Ronaldo/Messi-rivalisering må man regne med nærmer sig en afslutning.

Nye stjerner på vej?

Udover Neymar, så er der dog andre, store stjerner på vej, som man kan mistænke for at blande sig i afstemningen i de kommende sæsoner. Franskmændene Paul Pogba, Antoine Griezmann (der blev nummer tre i 2016), og Kingsley Coman kan alle være bud, ligesom belgiske Eden Hazard og Kevin de Bruyne, Gareth Bale samt Messis landsmænd Pablo Dybala og Sergio Agüero også kan blande sig i top 3 – mindst.

Herudover har vores venner i Norge måske en kommende kandidat til titlen som Nordens bedste fodboldspiller, når Kung Zlatan er ude af billedet, i Real Madrids utroligt hypede teenage-talent Martin Ødegaard, der dog endnu kæmper lidt for at komme i betragtning til førsteholdet i den meget stjernespækkede trup hos Los Galácticos.

Man kan dog være sikker på en ting: Når både Messi samt Ronaldo pakker støvlerne sammen for sidste gang bliver der markant kortere op til prisen som Verdens Bedste Fodboldspiller, for alene på baggrund af deres medaljeskab og scorings- samt assist-statistikker er det uden for enhver tvivl, at de begge er to af historiens allerbedste fodboldspillere – Det er alligevel sjældent, man har set to enkeltspillere være så dominerende samtidigt.

Og især en spiller som Andres Iniesta og deres tidligere holdkammerat Xavi ville begge have været klare favoritter til den flotte titel, da de var på toppen af deres karriere.

Hvem er verdens bedste fodboldspiller 2016?

1. Cristiano Ronaldo

2. Lionel Messi

3. Antoine Griezmann

[readmore id="851">