Danske Spil: Danmark når 10 OL-medaljer

3. august 2016

Dansk mod Irak ved OL - Vi er favoritter

For første gang siden 1992 er Danmarks fodboldlandshold med ved OL, men efter en lang række afbud er det svært at vurdere holdets styrke.

Det er naturligvis ikke A-landsholdet der skal afsted, men derimod et U23-landshold i selskab med tre udvalgte spillere over 23 år.

Irak - Danmark Optakt

Da landsholdet kvalificerede sig til turneringen ved at nå semifinalen ved sidste sommers U21 EM-slutrunde var optimismen stor. Holdet rummede store kvaliteter, og der blev lystigt spekuleret i hvilke store navne, der ville snuppe de tre pladser for spillere over 23 år.

Siden da er optimismen blevet afløst af store frustrationer hos træner Niels Frederiksen og de danske fodboldfans. Klubberne har nemlig ret til at holde på deres spillere, hvilket har betydet afbud fra spillere som Lucas Andersen, Lasse Vigen, Viktor Fischer og Pierre-Emile Højbjerg.

Derudover har profiler som Yussuf Poulsen og Pione Sisto meldt fra for at kunne fokusere på den nye sæson, og det er derfor et noget amputeret mandskab der drager til Brasilien.

Kigger vi på de tre spillere over 23 år finder vi Lyngbys Emil Larsen, der kommer fra et mildest talt mislykket ophold i USA, Lasse Vibe der har okay succes i den næstbedste engelske række, samt forsvarsklippen Eddi Gomes, der til daglig huserer i den kinesiske liga.

Det er ikke just frygtindgydende navne, men det har været Niels Frederiksens bedste muligheder efter diverse afbud.

Med et hav af afbud er det umuligt at forudse, hvordan det vil gå de danske drenge i Rio, der i første kamp skal op imod Irak.

Irakerne kvalificerede sig til OL som et af tre hold fra Asien. Holdet besejrede Qatar i kampen om tredjepladsen ved AFC U23 mesterskaberne og sikrede sig dermed en plads ved OL.

Her er holdet på forhånd udpeget som det svageste hold i en gruppe der udover Danmark også består af Brasilien og Mexico.

Det er da også et mandskab, der er noget ukendt for de fleste fodboldfans, hvor blot forsvarsspilleren Ali Adnan fra Udinese måske ringer en lille klokke.

Ellers består holdet hovedsageligt af spillere fra den irakiske liga, som må siges at være et niveau eller to under den danske.

Det er derfor heller ikke overraskende at Danmark er favoritter til odds 2.05 hos Unibet.

Danskerne er dog mildest talt ikke helt sammenspillede endnu, hvilket irakerne måske kan udnytte og snuppe sejren til odds 3.70 hos samme bookmaker.

Skulle kampen ende uden vinder får du odds 3.50 hos Betfair.

Spilforslag på Irak - Danmark

Selvom det er svært at vurdere det danske hold, så mener vi alligevel at spillermaterialet hos Danmark er stærkere end det irakiske. Den bedste række i Irak er langt fra Superligaen, og det bør komme til udtryk i kampen.

Det vil muligvis tage lidt tid for danskerne at komme ordentligt ind i kampen, men de bør alligevel sikre sig tre point til odds 2.05 hos Unibet.

Spilforslag: Danmark vinder til odds 2,05 hos 888sport

Kampstart: 4. august kl. 18.00 på Estadio Nacional de Brasilia - Kampen vises på TV2!