Ishockey VM-holdet forstærkes med Jannik Hansen og Mikkel Bødker

8. maj 2018

Ishockey VM-holdet forstærkes med Jannik Hansen og Mikkel Bødker

Ishockey-landsholdet fik en flyvende start på VM med en sejr over Tyskland, men har tabt de efterfølgende to kampe mod USA og Canada. Nu forstærkes VM-holdet med to NHL-stjerner.

Jannik Hansen og Mikkel Bødker spiller til dagligt for San José Sharks i NHL, og da Sharks indtil forleden har spillet slutspil i NHL, har det betydet, at Hansen og Bødker måtte skyde en hvid pil efter deltagelse på det danske landshold til VM på hjemmebane.

Forleden tabte San José så Game 6 til Vegas Golden Knights, hvilket blev afslutningen på NHL-sæsonen for de to danskere, som nu har fået grønt lys af klubben til at rejse til Danmark og tilslutte sig den danske VM-trup.

De to Sharks-spillere sætter kursen fra Californien tirsdag aften, dansk tid, og lander således i Danmark onsdag, hvor de i teorien kan spille med for Danmark mod Finland onsdag aften kl. 20.15 i Boxen.

Spil på VM i ishockey hos Youbet >>

* Reklame

 

Jannik Hansen har ikke spillet i en måned

Jannik Hansen er et stort navn i dansk ishockey med sine små 700 NHL-kampe under bæltet, og han får formentlig masser af istid i de resterende kampe for Danmark ved VM. Men det er dog kke blevet til meget spilletid for Hansen i den seneste måned i slutspillet i NHL. Faktisk har han slet ikke været på isen i NHL den sidste måned, og Hansen forlænger heller ikke sin kontrakt med San José til næste sæson. Kun 46 kampe har Hansen spillet i denne sæson, hvilket er det laveste antal kampe siden rookiesæsonen i 2007/08.

"Jeg har jo trænet med, så fysikken er okay. Jeg måtte bare ikke spille, og det var irriterende. Så jeg mangler lidt. Jeg skal også lige gennem ni tidszoner og har ikke lige et par træningskampe til at blive spillet ind på et nyt hold, så der er flere udfordringer", siger Jannik Hansen til EkstraBladet og fortsætter:

"Omvendt er det stadig Janne, der er træner, og de spiller nok i de samme systemer som de sidste par slutrunder, jeg har været med til. Og jeg kender alle drengene, så det kommer nok til at gå", siger Jannik Hansen.

Til gengæld træder Mathias Bau ud fra truppen efter han blev skadet i kampen mod Canada, og måtte en tur til behandling på sygehuset i den forbindelse.

Der er gang i fanzonen ved A-VM i Ishockey (privatfoto: EsaHockey)