Analyse & spilforslag: LCS:EU: Uge 3

13. august 2016

LCS: Quarters

Christopher er klar med sine bud på, hvem der skal deltage i semifinalerne af LCS.EU. Og det lugter af triumf for Giants.

I sidste uge blev de 10 hold til forårssæsonen 2017 officielt fastlagt, da det lykkedes ROCCAT og Origen at genkvalificere sig til LCS, imens nedturen blev kolossal for Schalke, som efter nederlag til først ROCCAT og senere Misfit ikke vil være blandt de 10 hold til næste års forårssæson i LCS.EU.

Vi nærmer os dermed med hastige skridt Worlds, og det er nu i denne uge tid til at finde ud af hvem der skal med fra Europa.

G2 Esports og Splyce er via deres placeringer som nr. 1 og 2 direkte kvalificeret til semifinalerne i næste uge, og vi skal dermed have fundet de 2 andre semifinalister i denne uge. Den ene kvartfinale står imellem Giants og Unicorns of Love, imens den anden er imellem H2K og Fnatic.

Giants vs. Unicorns of Love | Lørdag d. 13 august kl. 17:00

Første kvartfinale står som sagt imellem nr. 3 i form af Giants imod nr. 6 i form af Unicorns of Love. Vinderen af kampen skal op imod G2 Esports i semifinalerne.

Giants er sammen med G2 Esports og Splyce det hold der sluttede bedst af. De havde efter fjerde uge kun 7 points (2-1-5), og lignede på daværende tidspunkt ikke et hold der ville nå playoffs og da slet ikke som nr. 3, men en rigtig god slutspurt sørgede altså for en rigtig flot 3. plads til Giants.

Før forårssplittet havde Giants skiftet 3 af deres 5 startene i rosteren ud, da SmittyJ, Wisdom og S0NSTAR blev tilføjet til holdet, imens Hustlin erstattede G0DFRED som support. Ligeledes foretog Giants endnu 2 ændringer op til sommersplittet, hvor de tilføjede Maxlore og NighT, som erstattede xPePii og Wisdom.

Dermed har der været en del udskiftning på holdet, hvor 2 af spillerne er koreanere. Dette kan være en af forklaringerne på Giants opgang, fordi særligt deres macropplays og deres team synergi har set væsentligt bedre ud, end den gjorde i starten af splittet.

Særligt NighT for xPePii har dog været en vigtig roster ændring for Giants, hvor man i forårssplittet havde en ustabil og inkonsistent midlaner, der kunne have gode games, men alt for ofte var en manglende faktor på holdet.

Efter at NighT er blevet spillet ind på holdet, og de har fået større forståelse for hinandens plays, så sprogbarrieren ikke længere er et ligeså stort problem, så har NighT været vigtig for Giants.

Han har en forholdsvis bred championpool, hvor det virkelig er en styrke at han kan spille alle metachampsene på et højt niveau. Han er typisk ikke spilleren, som carrier games for Giants, men han er til gengæld rigtig solid og han har tilføjet mere konsistente præstationer i forhold til xPePii.

Unicorns har til gengæld mere eller mindre hele splittet ligget i midten af tabellen, og de sluttede som nr. 6 med 6 sejre, 5 uafgjorte og 7 nederlag.

De har gode dage, hvor de spiller som et en af de bedre hold i ligaen og kan tage maps fra dem alle, imens de også har dårlige dage, hvor det ser helt håbløst ud det de har gang i.

Unicorns foretog 3 roster ændringer op til sommersplittet, da Fox, Steelback og Loulex forlod holdet, og de blev erstattet af Exileh og de to koreanere Move og Veritas.

Unicorns har en meget snowbally tilgang til spillet, hvor de er meget aggressive i deres plays. Kommer de bagud, så prøver de ikke at stall out games, men til gengæld at få lavet et counter play, som kan få dem tilbage i kampen.

Dermed er Unicorns' games som regel meget ensidige, og det er altså ikke særlig tit man ser tætte kampe fra deres side af. Blandt andet har vi flere gange set to vidt forskellige maps i deres uafgjorte kampe.

Forventninger

Det lykkedes faktisk Unicorns of Love at slå Giants i holdenes seneste opgør, hvorimod Giants vandt det første af kampene imellem holdene.

Dermed skulle man umiddelbart tro at det blev en tæt kamp, og jeg tror da bestemt det er muligt at vi kommer ud i 5 maps i denne kamp, men jeg tror dog mest af alt på en Giants-sejr.

Jeg ser den store forskel på holdene i midlanet, hvor jeg mener NighT er en bedre spiller, samtidig med at han har en bredere - viable - championpool i forhold til den nuværende meta. Exileh har ikke rigtig vidst at han har været villig til at spille champs som Malzahar, Zilean eller Cassiopiea, og hans 2 mest spillede champions er Viktor og LeBlanc.

Selvom Viktor er et fint overall save pick i midlanet, så er det sjældent Viktor-picket der vinder dig games. Samtidig så er LeBlanc i den nuværende meta bare rigtig risikabel, og hun har ikke rigtig andet end hendes burst-poke at komme med.

Hvis Giants spiller mappet rigtigt, så burde en LeBlanc ikke kunne snowball som hun så desperat har brug for, hvis hun skal fortsætte med at være usefull, når top og jungle når til 3 item.

Jeg forventer mig altså en serie, hvor Giants trækker sig sejrsrigt ud af, men jeg forventer mig samtidig at Unicorns er i stand til at tage i hvert fald et map fra Giants. Det er nyt for begge hold at skulle over at spille BO5, efter 18x BO2-kampe i løbet af splittet.

Her ser jeg Giants hold som værende det der er bedst i stand til at trække sig sejrrigt ud af en BO5, både på baggrund af Unicorns meget aggresive, snowbally spillestil, som jeg forventer Giants vil være i stand til at straffe over flere games med deres macro plays, men også championspools, hvor jeg giver mere credit til Giants' championpool over Unicorns'.

Spilforslag

Giants-sejr til 1,65 | Spilbar ned til odds 1,40

På baggrund af ovenstående, så ser jeg Giants som favoritter til kampen, og jeg tror at hvert et map er ca. 70 - 30 i Giants favør, hvorfor det er spilbart at spille på en Giants-sejr ned til odds 1,40.