NFL Optakt 2015-2016

7. september 2015

NFL Optakt 2015-2016

De frie agenter har underskrevet, rookierne er ankommet, karantænerne er blevet givet ud, mens de samtidig også er blevet appelleret. NFL spillerne er tilbage på arbejde i de velkendte training camps, veteraner såvel som rookies, og det er her der ryger blod, sved og tårer i kampen om at få en plads på holdet.

Med training camps der er i fulde omdrejninger rundt omkring i ligaen, kan vi langsomt mærke, at vi kommer tættere og tættere på meningsfuldt fodbold, og nøj hvor vi glæder os.

Preseason er godt i gang, og om få dage kan vi tænde for sæsonens første NFL kamp, i den regulære sæson, hvor de forsvarende Super Bowl mestre, New England Patriots, tager i mod Big Ben og resten af Pittsburgh Steelers.

Om blot få dage vil der ikke kun komme en kæmpe NFL bølge ind over USA, men også her i Europa, eftersom sporten har vokset sig gevaldigt op henover de seneste år, især i Danmark.

Om en lille måned kommer det til at vælte med lukrative spilforslag, og season predictions i massevis, så vi tænkte derfor, at i stedet for at vente, ville vi allerede nu hoppe om bord med vores eget sæt af forventninger til sæsonen.

I sidste års optakt spottede vi trods alt, at New England Patriots ville vinde Super Bowl XLIX, så der er ingen grund til ikke at læse videre nu. 

Modsat sidste år, hvor vi kun forudsagde Super Bowl vinderen, vil vi i år gå mere i dybden, hvor vi også tager et dybt kig ned i divisions vindere i både NFC og AFC.

Hvad venter vi på? Er du klar til noget fodbold? Lad os kigge på divisionsvinderne rundt omkring i de forskellige konferencer. 

NFC:

NFC North: Detroit Lions

Med fantastiske takter i sidste sæson, var det ingen overraskelse, at det var Detroit Lions, der endte på en andenplads i NFC North i sidste sæson. Lions defense var en sand fornøjelse at overvære i sidste sæson, hvor de jagtede enhver ball carrier de stod overfor.

Lions står overfor en tvivlsom sæson, hvor det enten kan ende i suverænitet eller i total fiasko. De har i de seneste år ligget som et middelmådigt hold blandt de øvrige hold i ligaen, hvor klubbens succes og fiaskoer har ligget i QB Matthew Staffords hænder.

Holdets defensiv så overvejende fornuftigt ud i den forgangne sæson, og hvis Jim Caldwell, head coach for Detroit Lions, har formået at vedligeholde den solide mur i defense, mens der er blevet arbejdet på de offensive takter, kan en plads i play-offs godt forventes af Detroit Lions i år.

Rashean Mathias er, til trods for en alder på 35, også til at finde hos Lions i 2015, efter at begge parter er nået til enighed om en to-årig kontrakt. Derudover er andre stærke profiler blevet indhentet i form af Ameer Abdullah (RB) og Lance Moore (WR).

Der er ingen tvivl om, at det er en hård division Lions spiller i. Green Bay Packers er altid en livsfarlig trussel, og det kommer de formentlig til at være lige så længe Aaron Rodgers står i spidsen for offensiven, mens Minnesota Vikings også ser markant stærkere ud – blandt andet med tilgangen af WR Mike Wallace.

Til trods for at Lions deler division med nogen hårde drenge, er jeg sikker på, at Detroit Lions kan spille med om at vinde divisionen. Hvis du også tror på den mindre overraskelse, kan du spille det til odds 5.50 hos Danske Spil.

NFC East: Philadelphia Eagles

NFC East var langt fra den mest spændende division at kigge på i sidste sæson, hvor både Washington Redskins og New York Giants aldrig for alvor kom i gang, mens Dallas Cowboys vandt forholdsvist suverænt.

Runner-up til NFC East titlen var Philadelphia Eagles, og netop Philadelphia forventer jeg store ting fra i denne sæson.

Dallas Cowboys er igen favoritter til at nuppe titlen i NFC East til odds 2.40, mens Eagles igen er runner-up til odds 2.50. Det kommer til at blive et tæt løb mellem Cowboys og Eagles om første pladsen, og det afspejler sig fint i oddsenes værdi.

Jeg er stor fan af Chip Kellys måde at spille offensiv fodbold på, og i år er Eagles endelig blevet meget solide på begge sider af bolden, både defensivt og offensivt, og jeg mener ikke at Giants og Cowboys kan matche sig med Eagles i denne sæson.

Eagles har hentet QB Sam Bradford i St. Louis Rams, og tilgangen af denne spiller har været positiv. Bradford viste store glimt af sit potentiale som en QB, og med Chip Kellys evner til at organisere et offense, er jeg ikke i tvivl om, at Sam Bradford kan komme til at shine i enhver kamp.

Hvis det uforventede skulle ske, og Bradford skuffer, har Tim Tebow spillet en meget flot preseason, og han er derfor en fin backup at have.

Med andre ord har Eagles fået sig et mere velorganiseret hold i år, end hvad tilfældet har været de seneste år. Jeg føler der endelig er kommet styr på quarterback situationen, hvor man har fået Sam Bradford ind, som jeg ser som en forholdsvis stærk QB, til trods for at manden ikke helt har bevist sit værd i ligaen endnu.

Skal man sætte en finger på en manglende brik i denne organisation på nuværende tidspunkt, så skulle det være i offensiven, hvor der mangler en stærk WR.

Det havde været ideelt med endnu en god WR, men både Jordan Matthews og Riley Cooper er bygget af ren kvalitet, og selvsamme kan man kun sige om Eagles’ nye runningback, DeMarco Murray, der står overfor sin første sæson i den grønne trøje, efter 3 år hos Cowboys.

Murray er en kæmpe forstærkning for Eagles, mens det er et kæmpe tab hos Cowboys, hvorfor jeg også tror Eagles snupper divisionen i år. Hvis du også tror på Eagles i toppen af NFC East i år, kan du spille det til odds 2.50 hos Danske Spil.

NFC West: Seattle Seahawks

NFC West er altid en spændende division at følge, hvor man kan finde hold som Seattle Seahawks, Arizona Cardinals, San Fransisco 49ers og ikke mindst St. Louis Rams.

Sidste år viste sig at blive en anelse mere spændende end forventet, da Arizona Cardinals overpræsterede og spillede sig til en record på 11-5, hvilket var nok til en andenplads I divisionen, samt gav dem en mulighed for play-offs, som de så endte i.

I år ser det dog noget mere ensrettet ud I NFC West, og jeg synes oddsene hos Danske Spil afspejler sig meget godt I mine forudsigelser. De forsvarende vindere af NFC West, Seattle Seahawks, er igen favoritter til at nuppe titlen til odds 1.28, mens årets runner-up er sidste års overraskelse, Arizona Cardinals. Super Bowl finalisterne fra 2014, San Fransisco 49ers, finder vi helt nede til odds 12.00.

Jeg forventer en komplet dominans fra Seattle Seahawks side af, og det er der specielt én grund til, og han hedder Jimmy Graham, og han griber bolde I massevis. Seahawks gjorde sig nemlig et kup I tilgangen af New Orleans Saints Pro Bowl tight end, Jimmy Graham.

En tilføjelse af Jimmy Graham er en forstærkning på ethvert NFL hold I ligaen, og der er ingen tvivl om, at han er en af de bedste på hans position på nuværende tidspunkt, hvilket også er grunden til at han var QB Drew Brees’ mest favorable targetman I Saints offensiven.

Til trods for, at Jimmy Graham er den ultimative største signing for Seahawks indtil videre, har man også erhvervet sig nogen andre spillere i form af cornerback Cary Williams fra Philadelphia, samt Will Blackmon fra Jacksonville, hvilket må siges at være en positiv forstærkning.

Som en ekstra ting i godteposen har holdet formået at holde på RB Marshawn Lynch, der ellers havde flere udtalelser om at stoppe sin karriere indenfor fodbold. Det er dog ikke sket, og ligaens formentlig bedste runningback er stadig at finde hos Seahawks, hvilket må siges at være en fantastisk nyhed.

Defense hos Seattle Seahawks går under kælenavnet ‘The Legion Of Boom’, og det er noget holdet kommer til at holde fast i endnu, mens offensiven ser ud til at gå efter en lige så stor succes som deres defensiv har haft igennem de seneste sæsoner.

Der er få hold, jeg kan forestille mig, kan hamle op med Seattle Seahawks på nuværende tidspunkt, og jeg vil råde dig til at tage dem som NFC West vindere til odds 1.28 hos Danske Spil.

NFC South: Atlanta Falcons

Hvem vinder NFC South? Det er formentligt årets mest åbne division, hvor der er tre forholdsvis lige favoritter: New Orleans Saints (2.90), Atlanta Falcons (3.00) og Carolina Panthers (3.25).

Mange har allerede sagt, at Drew Brees, QB for Saints, hiver endnu en førsteplads hjem I NFC South, mens andre har sagt, at Cam Newton tager sit spil et niveau højere op.

Her på Oddsforum mener vi dog, at det er Atlanta Falcons, der ryger videre på førstepladsen I NFC South.

Tampa Buy Buccaneers er slet ikke med i denne overvejelse, og jeg forventer intet af dem I år. Sidste år var en ren fiasko, til trods for at man havde store forventninger, og holdet endte med en record på 2-14. Tilgangen af QB Jameis Winston er selvfølgelig positivt for holdet, men der er stadigvæk masser af plads til forbedringer, og det er især i forsvaret.

Carolina Panthers er I traditionens tro et underholdende hold at kigge på, og holdet besidder flere kvalitetsrige spillere. Panthers har ikke forværret truppen i år, og man må derfor stole på, at de blot er blevet bedre efter at have draftet nye spillere til klubben.

Holdet plejer dog altid at overraske os ude i stuerne, når de vinder kampe, man ikke havde troet de ville, mens de omvendt taber kampe som man havde regnet med de ville vinde.

Cam Newton er uden tvivl en storartet QB, men han er slet ikke den skarpeste QB i ligaen. Kelvin Benjamin, Jonathan Stewart og Greg Olsen er alle fantastiske våben i Newtons offense, men jeg tror simpelthen ikke, det er nok kvalitet for at nå i postseason.

Atlanta Falcons er et spændende hold, men de er altid fulde af overraskelser. Den ene søndag kan de spille som om de var klar til Super Bowl, den næste søndag spiller de værre end Jacksonville Jaguars. Holdet besidder flere kvalitetsrige spillere, såsom Julio Jones, der må siges at være en af ligaens mest interessante spillere at følge.

Julio Jones har uden tvivl potentialet til at blive ligaens bedste wide receiver, og man ser allerede nu små glimt af det. I mine øjne er Jones stjernen på holdet, og hvis Falcons skal nå langt, så skal han sørge for at holde sig skadesfri. Jeg er vild med Falcons offense, og jeg tror det bliver svært for ethvert defense i år at holde dem i skak.

Julio Jones, Roddy White og Matt Ryan er en frygtindgydende trio, og jeg tror, vi kommer til at se mange gode plays fra deres side af. Vi spiller Atlanta Falcons til odds 3.00.

AFC:


AFC North: Pittsburgh Steelers



AFC North er ikke den mest åbne division, og jeg ser egentlig kun to potentiale hold til første- og andenpladsen, nemlig Ravens og Steelers. Det kan I min optik gå begge veje, men der er dog nogle faktorer der afgør, at det bliver Steelers der snupper AFC North – igen.

Baltimore Ravens har mistet Torrey Smith og Hiloti Ngata, og fraværet af disse to spillere kommer til at mærkes når sæsonen peaker, men de har dog stadig Suggs, Canty og Dumervil, så jeg er ikke i tvivl om at de får et nogenlunde defense i år.

I offense har man stadigvæk spillere som Joe Flacco og Forsett til rådighed, men jeg så gerne at man havde flere kvalitetsrige offensive våben. Ravens har hentet Marc Trestman ind som OC (offensive coach), og jeg er ikke i tvivl om, at han får det meste ud af Ravens’ offense.

Jeg er sikker på, at Marc nok skal gøre både Flacco og Forsett endnu bedre, men jeg tror ikke, det er nok i år. Det bliver til en flot andenplads for Ravens i AFC North.

Pittsburgh Steelers kom igen på førstepladsen i AFC North i den forgangne sæson, og man må sige, at holdet starter, hvor de slutter. Jeg tror ikke, at i år er en undtagelse, og jeg kan kun forestille mig, at Steelers igen formår at snuppe titlen i AFC North, til trods for at Danske Spil faktisk seeder dem til en andenplads.

Steelers offense er solidt, og bliver drevet af en stærk QB I form af Ben Roethlisberger – en stærk, præcis arm, der samtidig også er fleksibel og kan spille flere forskellige plays. På WR posten har man en af ligaens bedste, nemlig Antonio Brown, mens man håber, at nytilkomne Martavis Bryant bliver et positivt draft.

Derudover har man Le’Veon Bell på RB, og han er en mand der er istand til at hente yards på selv et ødelagt play, hvor man normalt ville tabe yards. Jeg ser helt klart Steelers som værende en favorit til at tage førstepladsen i AFC North, og spiller jeg til odds 2.90 hos Danske Spil.

AFC East: New England Patriots



AFC East snakker for sig selv, og det tror jeg vidst, vi alle kan blive enige om. Der er to faktorer der spiller ind, og det er Tom Brady og coach Bill Belichick. Man behøver ikke sige mere.

Jeg er helt sikker på, at det bliver New England Patriots der snupper førstepladsen i AFC East, og det havde ikke haft nogen betydning om Tom Bradys 4-dages karantæne havde stået ved, eller var blevet annulleret.

Jeg tror nemlig ikke, at Patriots ville have fået en 0-4 start på sæsonen, da nytilkomne QB Jimmy Garoppolo ser ud til at være en skarp arm, og uden tvivl ville være et solidt kort at benytte sig af i Bradys fravær.

Dog er der ingen grund til at snakke om Bradys karantæne, for sket er sket, og Tom Brady får umiddelbart lov til at starte inde I sæsonens første fire kampe alligevel.

Det skal dog nævnes, at både Buffalo Bills og Miami Dolphins er forbedret markant i år, og New York Jets er formentlig ikke så dårlige I år, som de ellers plejer at være. Selvom jeg allerede nu ser AFC East som afgjort, så bliver det uden tvivl en sjov division at følge, og selvom ingen slår Patriots af førstepladsen, så kan jeg sagtens forestille mig at både Jets, Dolphins og Bills kommer til at lave noget larm.

Det kan sagtens ske, at Patriots ikke ender på førstepladsen i AFC East, men det bliver ikke i år. Vi spiller New England Patriots til odds 1.40 hos Danske Spil.

AFC West: Kansas City Cheifs

En ufattelig åben division her i AFC West, men hvad sker der lige her? Kansas City Chiefs? Kan han være seriøs? Vinder de AFC West?

Ja, det kan jeg sagtens forestille mig, og til odds 5.50 er det måske et skud der er værd at fyre af.

En af grundene til det, er, at Denver Broncos, den absolutte favorit i AFC West, ikke er det samme hold som de har været de sidste to sæsoner, og det er der især én mand der kan tage skylden for – Peyton Manning.

Peyton er på vej mod at runde de 40 år, og han er simpelthen ikke den samme som han var for 10 år siden. Han er dog formentlig stadigvæk den smarteste quarterback i ligaen, og han kan stadigvæk kaste præcise bolde, men han er slet ikke den dødsensfarlige Peyton.

Heldigvis for ham, så er Denver Broncos et hold der er velvidende om Peytons situation, og det er derfor forventet at holdet fokuserer lidt mere på deres ground game i år, og fokuserer på at få et solidt defense, nu hvor offense ser ud til at være blevet forværret en smule.

Kansas City Chiefs har forbedret sig med talent, og jeg tror disse unge drenge kommer til at være en bæredygtig faktor for holdet. De har erhvervet sig first rounder Marcus Peters, safety Tyvon Branch, og ikke mindst en playmaker i form af Jeremy Maclin.

Det her burde være en division mellem Broncos og Cheifs, og jeg mener chancerne for en Chiefs overraskelse er større end odds 5.50. Vi spiller Cheifs til odds 5.50 hos Danske Spil.

AFC South:

Af alle divisioner, er AFC South formentlig den nemmeste at forudsige en vinder i.

Colts er et solidt og velorganiseret hold i ligaen, blandt top 5 lige nu, og årligt spiller de i division med to af ligaens dårligste – Tennessee Titans og Jacksonville Jaguars. Det hjælper dem i hvert fald på vej. 

Tennesee Titans’ Marcus Mariota ser ud til at spille op til hans forventninger, men hans manglende erfaring i ligaen og unge alder er ikke nok til at få dem videre i postseason. Titans har et forfærdeligt defense, mens deres offense slet ikke indebærer kvalitet.

De har brug for en quarterback, der kan shine i hver kamp fra day 1, og det kan Marcus Mariota ikke leve op til endnu. Der er ingen tvivl om, at der kommer en dag, hvor Mariota hiver play-offs sejre hjem til Titans, men det kommer til at være langt ude i fremtiden.

Både Jacksonville Jaguars og Tennesee Titans er i gang med at rebuilde deres hold, og der kommer til at gå en håndfuld sæsoner mere før de to mandskaber kommer til at spille play-offs kampe.

Houston Texans har et velorganiseret hold, men de mangler dog en god quarterback. Holdet er solidt oppe i offense, og er forholdsvist dominerende i defense.

Hvis deres QB spiller lidt bedre end sidste år, kan jeg godt forestille mig, at holdet opnår mindst 10 sejre i år, men de snupper dog ikke førstepladsen i AFC South fra Colts.

Indianapolis Colts er allerede selvskrevet til AFC South, og jeg kan slet ikke forestille mig andre end Colts til at snuppe AFC South, hvis ikke hele AFC-konferencen! Holdet er fyldt med kvalitet, både offense og defense, og QB Andrew Luck ser skarpere ud år efter år.

Måske er det her hans år? Man har anskaffet sig receiver Andre Johnson, der skal spille ved siden af en T.Y. Hilton, og det er præcist det de har brug for i fraværet af Reggie Wayne, der efter få dage i Patriots valgte at stille støvlerne på hylden.

Andrew Luck har alle de våben han skal bruge, og vi kan glæde os til en lang og succesfuld sæson fra Colts’ side af.

Vi er ikke i tvivl, vi spiller Colts til odds 1.25.

Se det helt store udvalg af spilmuligheder på den kommende NFL sæson hos Danske Spil lige her