NFL: Indianapolis Colts - Pittsburgh Steelers

8. januar 2017

NFL: Pittsburgh Steelers - Miami Dolphins

De brandvarme drenge fra Pittsburgh Steelers tager i mod Miami Dolphins i AFC Wildcard kampen denne søndag aften på Heinz Field. 

Dolphins har vundet tre ud af deres sidste fire kampe for at sikre sig en plads i slutspillet, mens Steelers har vundet deres sidste syv kampe for at snuppe AFC North divisionen. Dolphins slog Steelers 30-15 på hjemmebane i Week 6. 

Pittsburgh Steelers - Miami Dolphins

Bookmaker 1 X  2 Bonus
1,20 15,00 5,70 2000 kr bonus
Bookmaker 1 (0:11) X 2 (0:11) Bonus

1.93

1,93 2000 kr bonus
Bookmaker O 46.0 Point (inkl. overtid) U 46.0 Bonus
1,87 1,97 2000 kr bonus
Flere spilmuligheder
TILBUD
 

Pittsburgh Steelers kommer ind til wildcard runden for tredje sæson i træk. Denne gang er de i mod et Miami hold som de tabte til tidligere på sæsonen.

Mike Tomlin valgte at spare en del nøglespillere i sidste uge mod Browns, hvilket er noget som kun få trænere ville gøre. Ben Roethlisberger har haft endnu en stærk sæson, hvor han efter den regulære sæson står noteret for 3819 passing yards, 29 touchdowns og 13 interceptions. Han har dog haft det lidt svært på det seneste, hvor han har kastet seks interceptions i de sidste fire kampe. 

Le'Veon Bell kunne have haft sin bedste sæson nogensinde i NFL i år, hvis det ikke var fordi han missede de første fire kampe i sæsonen pga. karantæne. Han har løbet for 1268 yards for syv touchdowns, og 4.4 yards pr. carry. Bell havde kun 10 carries i nederlaget mod Dolphins, men formåede dog alligevel at skrabe 50 rushing yards sammen. 

Antonio Brown leverede ikke de samme tal som i de forgangne sæsoner, men havde alligevel et fantastisk år med 1284 receiving yards med solide 12 touchdowns. Steelers scorede i gennemsnit 24.9 point pr. kamp i den regulære sæson, hvilket gav dem en 11. plads i ligaenn. 

Pittsburgh's defense var solidt hele sæsonen igennem, og de vil helt sikkert have Miami kampen i baghovedet, hvor de opgav hele 30 point. Jay Ajayi flåede Steelers fra hinanden med 204 rushing yards, og de bliver simpelthen nødt til at finde en måde at stoppe ham på. Overordnet set har det dog været gode takter, hvor de i gennemsnit har lukket 20.4 point ind pr. kamp, hvilket er godt for en 10. plads. 

Miami Dolphins er tilbage i play-offs for første gang siden 2008, og de bliver nødt til at slå Steelers uden deres starting quarterback, Ryan Tannehill, som er skadet. 

Dolphins tabte 35-14 til Patriots i sidste uge i en kamp som ikke ville have nogen påvirkning for Dolphins, udover æren. Til trods for nederlaget konverterede Matt Moore 24 ud af 34 kast. Den 32-årige quarterback har gjort det nogenlunde i Tannehills fravær med 721 yards, otte touchdowns og tre interceptions i blot tre kampe. 

Det er derfor ret tydeligt, at Dolphins vil ligge det meste af presset på Jay Ajayis skuldre. Ajayi har haft en fremragende sæson med 1272 rushing yards og otte touchdowns, og et snit på 5 yards pr. carry. Den 23-årige running back har set dominerende ud, og har løbet for over 200 yards i fire kampe i denne sæson. Sidst de to hold mødtes gjorde Ajayi det onde i mod Steelers, da han skrabede 204 yards sammen. 

I gennemsnit scorer Miami 22.7 point pr. kamp, hvilket er godt for en 17. plads i NFL. Dolphins' defense kommer på en stor prøve her, da de skal prøve at stoppe Roethlisberger, Brown og Bell, hvilket de fleste hold ville have store problemer med. De har dog god grund til at føle sig selvsikre ind mod denne kamp, da de i det sidste opgør begrænsede Roethlisberger til 189 passing yards, én touchdown og to interceptions. Dolphins indkasserede dog tre passing touchdowns mod Brady i sidste uge, hvor Patriots blandt andet også fik 120 rushing yards. I gennemsnit tillader Miami 23.8 point pr. kamp, hvilket giver dem en 18. plads i ligaen. 

Spilforslag til Pittsburgh Steelers - Miami Dolphins

Det bliver uden tvivl et spændende match-up, men jeg tror desværre ikke udfaldet bliver så overraskende. Bookmakerne er også enige, og selvom de er så enige at der er et kæmpe handicap spread her, så tror jeg alligevel de formår at dække det. 

Steelers har fordelen på begge sider af bolden, og ifølge statistikkerne er deres offense og defense markant bedre. Derudover skal det lige tilføjes, at Steelers kommer ind til kampen på en sejrsstime af syv kampe, og man må derfor sige de er brandvarme. 

Miamis defense er ikke noget nogen burde blive imponeret af, da de er rangeret som det 30. bedste hold i rush defense, hvor de i gennemsnit lukker 140 rushing yards ind pr. kamp, og det er ikke et godt tegn for Dolphins fans når de senere i aften kommer til at stå overfor Le'Veon Bell, som i gennemsnit har løbet 139 rushing yards i de sidste seks kampe.

Miami får det svært med at få ting til at ske med Matt Moore, så Steelers kan fokusere lidt mere på Jay Ajayi i dag, som de uden tvivl er forberedte på efter hans eksplosive overraskelse sidst de to hold mødtes. Det er også derfor jeg ikke tror, at Ajayi kommer til at gøre den store forskel i dag.

Steelers har play-offs erfaring, og jeg tror trioen bestående af Roethlisberger, Brown og Bell bliver for meget for Dolphins i sidste ende.  

SpilforslagPittsburgh Steelers -11 odds 1.90 hos Nordicbet

Kampstart: 8/1 kl. 19:00 på TV3+