NFL: Detroit Lions - Minnesota Vikings

7. januar 2017

NFL: Seattle Seahawks - Detroit Lions

Seattle Seahawks tager i mod Detroit Lions lørdag nat, når vinderen af NFC Wildcard kampen skal afgøres på Centurylink Field. 

Lions har tabt deres sidste tre kampe af den regulære sæson for at slutte på anden pladsen i NFC North med en 9-7 record, mens Seahawks gik 3-3 i deres sidste seks kampe for at vinde NFC West med en 10-5 record. Sidst de to hold mødtes var i Week 4, hvor Seahawks vandt en knebent 13-10 sejr. 

Seattle Seahawks - Detroit Lions

Bookmaker 1 X  2 Bonus
1,31 15,00 4,05 2000 kr bonus
Bookmaker 1 (0:7.5) X 2 (0:7.5) Bonus

1.93

1,93 2000 kr bonus
Bookmaker O 43.5 Point (inkl. overtid) U 43.5 Bonus
1,87 1,97 2000 kr bonus
Flere spilmuligheder
TILBUD
 

Seattle Seahawks smed deres first round bye, men har stadig hjemmebanefordelen i denne uge, og er i play-offs for femte sæson i træk. 

Russell Wilson har haft en solid sæson med 4219 passing yards, 20 touchdowns og 11 interceptions. Fem af dem kom i mod Green Bay Packers i Week 14. Wilson startede sæsonen med et par skader, men spillede alligevel og formåede at få succes. 

Doug Baldwin har spillet sin bedste sæson nogensinde i år, hvor han har 94 receptions for 1128 receiving yards, mens Jimmy Graham også har vist stor figur med 923 receiving yards. Seahawks' running game har haft det svært i år, hvor Thomas Rawls har været en del fraværende på grund af en skade, hvorfor han kun har 349 rushing yards i ni kampe, så forvent Wilson, Baldwin og Lockett der bliver nøglespillere i den her kamp. 

Seattle Seahawks' defense var igen fantastiske i år, og formåede at stoppe modstanderens løbe- og kasteangreb. De har dog lukket 24.5 point ind i gennemsnit i de sidste fire kampe, og det ser ud til at de har store problemer efter Earl Thomas forlod deres secondary på grund af skader. Overordnet set i denne sæson har de dog lukket 18.2 point ind, hvilket er godt for en tredje plads i ligaen. 

Detroit Lions røg i play-offs til trods for at have tabt deres sidste tre kampe, og hvis ikke det var på grund af Redskins' nederlag i søndags, havde Lions' sæson været ovre nu. Detroit kommer ind til denne WildCard kamp efter et 31-24 nederlag til Packers i søndags, hvor de ikke kunne sætte en stopper for en fantastisk spillende Rodgers. 

Lions kunne med en vinde deres division over Green Bay Packers, og dermed sikre hjemmebanefordelen, men som bekendt lykkedes dem det ikke. Matt Stafford har igen haft en fantastisk sæson, der var fyldt med en masse comeback wins. Han sluttede året af med 4327 passing yards, 24 touchdowns og 10 interceptions. 

Golden Tate har været en af de vigtigere profiler for Lions i år, hvis ikke den vigtigste. Han har 1077 receiving yards, fire touchdown og er kendt for sin evne til at skrabe ekstra yards ind efter catches. Tate i mod Seattles secondary bliver et spændende matchup og super interessant at se. 

Zach Zenner er manden der står i spidsen for Lions' running game, og han sluttede sæsonen af med 334 rushing yards i syv kampe. Detroits' stærkeste våben er deres offense, der scorer 21.6 point pr. kamp, hvilket er godt for en 20. plads i NFL. 

Lions' defense har haft det svært i deres sidste to kampe, men har virkelig spillet godt henover hele sæsonen. Kerry Hyder har overrasket os alle med otte sacks i år, mens Tahir Whitehead har spillet fantastisk med 132 tackles i alt. Detroits' defense har begrænset sine modstandere til 22.4 point, hvilket er godt for en 13. plads i ligaen.

Spilforslag til Seattle Seahawks - Detroit Lions

I mine øjne bliver det ikke ligefrem den mest spændende kamp blandt de fire vi bliver forkælet med i weekenden, da Seahawks er klare favoritter, men jeg må dog gå med underdoggen her og de mange point. 

Jeg synes oddsene er stærkt favoriseret i Seahawks' favør - måske endda for stærke. Lions' defense har været solidt i denne sæson, og har begrænset modstandere til 19 eller færre point i seks tilfælde. 

Jeg er ikke bekymret for Seahawks' sløve løbeangreb, der har løbet mindre end 100 yards i 10 kampe id enne sæson, og Lions har en stærk secondary i form af Darius Saly og Glover Quinn, så den her kamp bliver heller ikke nem for Wilson. 

Offensiv set er de to hold meget lige i min optik. Matt Stafford har kæmpe x-factor i sit spil, og det bliver noget nemmere for ham når Earl Thomas ikke er blandt Seattles secondary. Seahawks' defense opgav 23 point mod 49ers i sidste uge, og 34 ugen før det, så jeg er ikke sikker på det her defense. 

Var det for to år siden, havde jeg spillet Seahawks med et stort handicap. Det er dog ikke tilfældet, og det her Seahawks, der er foruden Earl Thomas, er noget mere ustabilt end Lions. Jeg ligger mine penge på det mindre risikable, nemlig Lions. De er stabile, og jeg er ikke i tvivl om at de nok skal levere en stabil indsats i nat. 

SpilforslagDetroit Lions +8 odds 1.95 hos Nordicbet

Kampstart: 8/1 kl. 02:15 på TV3+