Dronningens Nytårstale Odds

20. december 2021

Spil på Dronningens Nytårstale i 2021

Hvilke ord siger Hendes Majestæt Dronning Margrethe d. 2 i sin nytårstale til danskerne i år? Spil på Dronningens Nytårstale i 2021, og se vores spilforslag til odds på nytårstalen her!

Hendes Majestæt Dronning Margrethe d. 2 toner igen i år frem på TV-skærmen nytårsaften i 2021 og giver en opsummerende tale til det danske folk om året der gik, som der efterhånden er mange års tradition for i Danmark. Igen i år er der også mulighed for at spille på odds på Dronningens Nytårstale i 2021 hos Danske Spils Oddset.

Forneden ser vi på nogle af de mest spændende kandidater til ord, som meget vel kunne optræde i Dronningens Nytårstale anno 2021.

Spil på nytårstalen her*

Spil på Corona i Dronningens nytårstale

Corona-pandemien fylder stadig helt ekstremt meget i Danmark, og det har den gjort hele vejen gennem 2021. Det er derfor nærliggende at tænke, at Dronningen kommer til at knytte nogle ord på de udfordringer vi som samfund er gået igennem i det seneste år.

Selve ordet "Corona/en" giver da også kun odds 1.25, og det bliver selvfølgelig også svært for Hendes Majestæt at komme udenom at nævne ordet Corona eller Coronaen. Men der er selvfølgelig ikke meget at hente på et spil til odds 1.25, ligesom der heller ikke er nogle garantier for, at hun bruger netop ordet "Corona". Ordet Corona indgik dog hele otte gange i Dronningens nytårstale sidste år, og derfor er det selvfølgelig også en favorit i år.

Et par andre muligheder i Coronaens verden, som giver et lidt højere odds, kunne være "Coronakrisen" til odds 2.00 eller "Pandemien" til odds 2.25. Både ordet "Coronakrisen" og "Pandemien" blev begge nævnt én gang i sidste års tale.

Endvidere har Danmark været ramt af masser af restriktioner i kampen mod Corona-pandamien, og netop ordet "restriktioner" kan spilles til odds 1.75. Ordet "restriktioner" indgik to gange i sidste års tale.

Nogle af disse restriktioner har også omhandlet det famøse Coronapas, som vi danskere har skullet anskaffe os enten via hyppige tests eller vacciner mod Corona. Nævner Dronningen ordet "Coronapas" er der odds 5.00 at hente.

Restriktionerne har betydet større og mindre nedlukninger af vores land, og den store genåbning i april 2021 kan også tænkes at blive nævnt i Dronningens Nytårstale. "Genåbning/en" kan spilles til odds 4.00

Genåbningen af Danmark i april betød bl.a. at skolerne igen åbnede op for vores børn. Og ordet "skole/r" kan spilles til odds 2.75. Her hører det dog med til historien, at Dronningen kun brugte ordet "skolen" i sidste års tale én gang, og at et spil på skole/r ikke havde givet gevinst sidste år. Det kan det dog meget vel ende med at gøre i år.

2021 har været et år med mange bekymringer omkring Corona, restriktioner og vores fælles fremtid, og ordet "bekymring/er" kan spilles til odds 2.50. Ordet bekymring figurerede også én gang i sidste års tale.

Nogle af de mest aktuelle bekymringer ifm. Corona omhandler specifikt den nye Coronavariant Omikron, og hvis man tror Dronningen taler om "Coronavariant/er er der odds 5.00" på det, mens der er odds 12.00 på at Hendes Majestæt specifikt nævner Omikron. Særligt ordet "Omikron" når nok næppe med i nytårstalen i 2021, men man kan ikke udelukke det, da denne Coronavariant fylder meget i netop ugerne op til årets tale.

I en tid hvor Corona-vaccinerne i den grad skaber splittelse mellem danskerne (de vaccinerede vs de uvaccinerede), er det nærliggende at tænke, at Dronningen igen i år vil benytte sin tale til at berøre emnet omkring vaccinerne. Det gjorde Hendes Majestæt således også i 2020, hvor hun sagde følgende:

"En glæde og en opmuntring er det, at vaccinen nu er en realitet, og at vaccinationen er gået i gang."

Ordet "vaccine/n" er en af favoritterne til odds 1.25, og det vurderes altså at sandsynligheden er stor for, at Dronningen også vil tale om de omdiskuterede Corona-vacciner i sin nytårstale i 2021.

Endvidere kan det tænkes, at Dronningen igen i år, vil nævne bl.a. Bryllupper (odds 4.00) og Konfirmationer (odds 1.35) i sin nytårstale.

"Under coronaen er meget blevet aflyst. Bryllupper, konfirmationer og runde fødselsdage har ikke kunnet afholdes som planlagt. Min egen 80-års fødselsdag kunne heller ikke fejres, sådan som vi havde tænkt det. Men aldrig er jeg vist blevet fejret så overvældende og så varmt som i år. Den fødselsdag vil stå som den mest mindeværdige i min erindring. Det takker jeg for af hele mit hjerte", sagde Hendes Majestæt i sidste års nytårstale.

Spil på nytårstalen her*

 

Kommer EM i fodbold med i Dronningens nytårstale?

Hvis vi bevæger os videre fra Coronaen i Dronningens Nytårstale, som nærmest med sikkerhed vil blive italesat, kan man måske også få den tanke, at Dronningen vil tale om nogle af de ting der samlede os som befolkning i året 2021. Og her er det nærliggende at tro, at vores kære herrelandshold i fodbold måske vil få et par ord med på vejen.

I hvert fald blev hele Danmark samlet i sommeren 2021, da landsholdet bragede afsted ved EM i fodbold. Det blev "kun" til en plads i semifinalerne, men Danmarks præstation ved EM i fodbold denne sommer formåede i høj grad at samle hele landet, og selv om Dronningen bestemt ikke har for vane at tale fodbold i sin nytårstale, kan det måske blive tilfældet i år.

Er man fodboldfan, er det måske ikke dumt med et spil på "EM i fodbold" til odds 6.00, eller "fodboldlandshold/et" til odds 12.00. Endvidere kan man spille på ordet "England" til odds 15.00.

Spil på nytårstalen her*

Regeringsjubilæum og Genforeningen

Kongehuset har netop her i december 2021, grundet Corona-situationen, måtte udsætte de store fejringer i anledningen af H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum (1972-2022). Da Hendes Majestæt Dronningen fortsat gerne vil have en festlig markering heraf, hvor danskerne kan være med, er det derfor besluttet at flytte størstedelen af de planlagte arrangementer i januar til sensommeren 2022.

I 2020 skulle vi danskere også have fejret 100-året for Genforeningen med Sønderjylland, og det var noget Dronningen havde set frem til. Derfor talte hun også om udsættelsen heraf i sin tale sidste år: 

"I år skulle vi have fejret 100-året for Genforeningen med Sønderjylland. Også jeg havde set frem til jubilæumsdagene i juli, men corona-epidemien gjorde det umuligt. Nu vil vi se frem til den kommende sommer med håbet om, at vi i stedet kan mødes til den tid."

I den anledning er det også nærliggende at tro, at Hendes Majestæt i årets tale vil tale om "Regeringsjubilæum" til odds 1.75, "50-året/års" til odds 1.50, "Genforeningen" til odds 1.60 samt "Sønderjylland/s" til odds 1.60.

Spil på nytårstalen her*

Hvor mange gange siger Dronningen "Danmark"?

Hos Oddset er der også en række Over/Under-markedet på ord i Dronningens Nytårstale, og ét af disse markeder omhandler ordet "Danmark". Hvor mange gange siger Dronningen Danmark i sin tale i år?

Hos bookmakeren er linjerne sat ved 5,5 og 6,5 gange, og hvis vi tager udgangspunkt i sidste års tale, er der måske værdi i et spil på Under 5,5 gange. I hvert fald sagde Dronningen ordet "Danmark" præcist fem gange i sidste års tale, og Under 5,5 gange Danmark i årets tale giver odds 2.05.

I sidste års tale blev Grønland nævnte seks gange, mens Færøerne blev nævnt fire gange. Grønland Over 4,5 gange giver odds 1.90, mens der er odds 1.95 på Færøerne Over 3,5 gange.

Generelt er der masser af mulige emner, som Dronningen måske vil tage op i sin nytårstale i 2021, og der er ligeledes masser af spilmuligheder på Dronningens Nytårstale hos Oddset. Du kan se odds på Dronningens Nytårstale hos Danske Spils Oddset via knappen forneden. Ønsker du at læse eller genlæse talen fra sidste år, kan du finde Dronningens Nytårstale i 2020 her.

Spil på nytårstalen her*