Optakt: Dortmund – Hamburger SV

15. april 2016

Optakt: Dortmund – Hamburger SV

Dortmund står med gode muligheder for oprejsning mod HSV efter det i midtugen blev til exit fra Europa League.

 

Dortmund vs HSV

Dortmund måtte i midtugen skuffende tage afsked med Europa League, da Liverpool efter en fantastisk afslutning vendte 1-3 til 4-3 hjemme på Anfield.

Tyskerne stod ellers med fantastiske kort på hånden, da de både førte med 2-0 og 3-1, men da det hele skulle afgøres var Liverpool mest tændte og de bookede dermed billetten videre.

Der er nu kun Bundesligaen og pokalturneringen tilbage, og her skal heldet i den grad være med Dortmund, hvis ikke sæsonen skal slutte uden trofæer.

I ligaen er man syv point efter Bayern München med fem runder igen, og selvom det ikke er umuligt at hente dem så ser det meget svært ud. Reus & Co. vil dog kæmpe til det allersidste, og første udfordring hedder Hamburger SV.

Den traditionsrige klub har i flere sæsoner balanceret på kanten af nedrykning, men i denne sæson har man fået mere styr på tingene. Holdet ligger på 10. pladsen med seks point ned til nedrykningsstregen, og selvom de ikke er matematisk sikret, så ser det rigtig fornuftigt ud.

Nederlaget til Liverpool var Dortmunds første nederlag siden 19. december, og det bliver interessant at se, hvordan de tackler den lille modgang. De er dog heldige med søndagens modstander, da HSV ikke har meget at spille for, mens motivationen er tårnhøj hos hjemmeholdet.

Det er derfor heller ingen overraskelse at 1-tallet belønnes med lave odds 1.33, mens et remis fås til odds 5.25 hos Bwin.

Da de to hold tørnede sammen tidligere på sæsonen var Dortmund også favoritter, men her var det HSV der løb med alle tre point. Skulle det scenarie gentage sig får du odds 9.00 hos samme bookmaker.

 

Spilforslag

Dortmund-spillerne var ude i en hård og medrivende kamp i torsdags, der helt sikkert har sat spor både fysisk og psykisk. Oddset på hjemmeholdet er for lavt, men samtidig tvivler jeg på at HSV får noget med hjem.

Jeg vælger derfor at kigge lidt alternativt og spille på at kampen står uafgjort ved pausen, hvorefter Dortmund så kører en smal sejr hjem til odds 4.00 hos Bwin.

Hjemmeholdet skal have de tre point, men det bliver en hårdt tilkæmpet sejr.