Optakt: Dortmund - Liverpool

7. april 2016

Optakt: Dortmund - Liverpool

Klopp vender hjem til Dortmund, og han kan imødese en varm velkomst både på og uden for banen. Se vores optakt til Dortmund - Liverpool med spilforslag her!

 

Dortmund vs Liverpool

Det bliver lidt af en oplevelse for Jürgen Klopp at være på besøg hos sit gamle hold Dortmund og en bande tilhængere, for hvem han er noget nær en gud.

Lad det være sagt med det samme, at vi ikke nødvendigvis tror, det bliver en god oplevelse, i hvert fald ikke for hans nye hold, Liverpool, der kan se frem til et stopfyldt Signal Iduna Park.

Og det Dortmund, Klopp efterlod med en syvendeplads og et lidt udslidt udtryk i spillet, er nu et af Europas bedst spillende hold, som Tottenham fandt ud af i sidste runde. Ganske vist stillede Spurs med en reservepræget trup, men ikke desto mindre blev de udklasseret af tyskerne, der kunne have vundet med 6-7 mål sammenlagt.

Liverpool slog Manchester United ud efter et par koncentrerede indsatser, men det bliver virkelig skægt at se Klopps heavy metal-fodbold anvendt mod den klub, han gjorde det populært i.

Thomas Tüchel spiller næsten lige så hurtigt med sit Dortmund-hold, så der er basis for nogle løbede kilometer i kampen.

Vi tror dog også, at Dortmund vil prøve at sætte tingene på plads inden returkampen på Anfield, spørgsmålet er selvfølgelig bare, om og hvordan Klopp vil håndtere sine gamle spillere.

Dortmund er absolut favoritter, og er det nok også i returopgøret, men Liverpool har en chance for at slippe nogenlunde helskindet fra første kampen, hvis de vel at mærke sørger for at udnytte deres chancer.

Her er det afgørende at de to, store kreatører Roberto Firmino og den fremragende Coutinho har en god aften.

Dortmunds form er dog skræmmende med 14 sejre i de sidste 16 kampe og kun et nederlag på hjemmebane i de sidste 27 kampe på Signal Iduna.

Det er derfor svært at forestille sig Klopp og co. få mere end højest et kryds.

Vi giver dem dog gode muligheder for at score mod et forsvar, der kan tales med, selvom Mats Hummels er en centerforsvarer i højeste, internationale klasse.

Hans partner, Neven Subotic, er til gengæld ude, og det er en markant svækkelse, selvom Matthias Ginter også spiller en fin CB.

Udover Subotic er Ilkay Gündogan tvivlsom efter en længere skadespause.

Liverpool må undvære Christian Benteke, der uanset ikke har været blandt Klopps foretrukne samt Lucas Leiva, men kan derudover stille med cirka samme hold, som det, der fik 1-1 mod Tottenham i weekenden – dog med tilføjelse af Firmino, der givetvis starter i stedet for Adam Lallana.

Spilforslag: Liverpool har med Firmino, Coutinho og Sturrdige redskaberne til at få lavet mindst et mål, selvom Dortmund så ubetinget har redskaberne til at lave endnu flere - især på hjemmebane.

Vi kan til aftenens kamo godt lide spillet på at BVB vinder og begge hold scorer til odds 3,35 hos Unibet, men det er dog et langskud.

Vi laver derfor et mere forsigtigt spil på at begge hold scorer til odds 1,80 hos Unibet, alene i kraft af Klopps store kendskab til sin modstander og modstanderens frygtindgydende hjemmebane.

Spilforslag: Begge hold scorer til odds 1,80.

Langskuddet: BVB vinder og begge hold scorer til odds 3,35 hos Unibet

Kampstart: 7/4 kl. 21.05 på 6'eren