11. september 2015

Optakt: Hobro - AGF

Denne rundes fredagskamp i superligaen står mellem Hobro IK og oprykkerne AGF på DS Arena.

Et spændende og interessant opgør, hvor hjemmeholdet Hobro IK er pisket til sejr. Hobro IK har de seneste år overrasket alt og alle. Først med deres oprykning til superligaen og igen sidste år med deres flotte 7. plads.

Holdet må dog erkende, at der skal kæmpes rigtig hårdt for at blive oppe denne sæson. Hobro har ikke fået den samme flotte start som sidste år, og ligger efter 7. kamp nede på en sidsteplads med 4 point.

De har dertil stadig deres første sejr til gode på hjemmebane, hvor de bare har hentet 1 point i 3 kampe.

Det er dog et forstærket Hobro-mandskab i forhold til sidste kamp, efter de har hentet den sydkoreanske midtbanespiller Jung-bin Park og bomberen fra norske Sandefjord, Pål Alexander Kirkevold.

Kirkevold, der faktisk også var rygtet til AGF, har allerede vist gode takter, og scorede i mandagens reserveholdskamp for nordjyderne.

Hjemme på DS Arena plejer Hobro dog at gøre det rigtig godt, og der venter helt sikkert AGF en svær opgave, selvom bookmakerne har AGF som favoritter.

En sejr til AGF belønnes med odds 2.10 hos Oddset, mens en sejr til hjemmeholdet giver odds 3.30 hos samme bookmaker.

Det er dog med rette, at AGF er gjort til favoritter her, for de har fået noget nær en drømmestart på dette års Superliga og ligger på en nuværende femteplads med 10 point.

Århusianerne ser utrolig stærke og stabile ud, og har med Kim Aabech og Vatsadze en farlig duo oppe foran. Ingen af holdene har nogle spillere i karantæne, og kan dermed stille i noget nær stærkeste opstilling.

Det er dog AGF som kan prale med at være bedst H2H.

Her har AGF 3 sejre i deres seneste 5 indbyrdes opgør, hvor de sidste 2 kampe er endt uden vinder.

 

Spilforslag:

Der bliver lavet over 2,5 mål i kampen: 1,95 hos Oddset

Jeg føler mig overbevist om at AGF får mindst 1 point med fra dette opgør. Jeg ser AGF som et bedre hold, med mere stabilitet. Holdene har som sagt mødt hinanden 5 gange før, hvor AGF alle gangene er gået fra banen med mindst 1 point. AGF har i deres første 7 kampe kun tabt en enkelt kamp mod Randers

AGF har dertil haft stor glæde af samarbejdet imellem Kim Aabech og Bødlen fra Tblisi i denne sæson, og de kan samtidig stille med stærkeste opstilling - som Hobro også kan det.

Når man kobler deres konsekvent offensive stil - selv på udebane - med de offensive forstærkninger, som Hobro har tilegnet sig, så synes jeg, at det er spændende, at man kan få et lige så godt spil på over 2,5 mål som på under. Vi sætter lid til de offensive rækker i fredagens Superligakamp!

 

Forventede opstillinger:

Hobro IK (4-5-1): Rask - Bøge, Egholm, Justesen, Tjørnelund - Mikkelsen, Sane, Povlsen, Damborg, Park - Kirkevold

AGF (4-2-3-1): Rasmussen - Mikanovic, Elez, López, Christensen - Olsen, Pedersen - Petersen, Aabech, Bjarnason - Vatsadze