Optakt: Leicester – Swansea

22. april 2016

Optakt: Leicester – Swansea

Leicester kan søndag tage et stort skridt mod mesterskabet, når Swansea kommer på besøg.

Denne sæsons Premier League har været en overraskelse ud over alle grænser. Mens de forsvarende mestre fra Chelsea har skuffet og er langt fra topplaceringerne, så er det i stedet for Leicester og Tottenham der fører an.

Førstepladsen sidder Leicester på, og det har de efterhånden gjort i en rum tid. Nu resterer der blot fire runder, og alle kampene er nu små finaler for Kasper Schmeichels mandskab.

I seneste spillerunde led holdet et pointtab, da West Ham fik 2-2 på King Power Stadium. Kampen var præget af adskillige kontroversielle dommerkendelser, heriblandt to tvivlsomme straffespark og et rødt kort til Leicesters topscorer Jamie Vardy.

Det uafgjorte resultat betød, at Tottenham, med en overbevisende 4-0 sejr over Stoke, halede ind på Claudio Ranieris mandskab, og der er nu blot fem point mellem de to hold.

I opgøret mod Stoke viste Tottenham endnu engang blændende angrebsspil, og de er uden tvivl det mest underholdende hold i ligaen på nuværende tidspunkt. Med forrygende angrebsspil og en stærk defensiv har Spurs fortsat gode chancer for at vinde ligaen, men det kræver at Leicester snubler.

Kasper Schmeichel & Co. har samtidig et hårdt slutprogram, hvor man blandt andet skal op imod Manchester United og Chelsea. I weekenden venter der et opgør mod Swansea, der på papiret er den letteste modstander i Leicesters resterende kampprogram.

’Svanerne’ har da også haft en elendig sæson, hvor man konstant har rodet rundt i bunden af tabellen. Holdet er dog ikke i nedrykningsfare, og de har derfor intet at spille for. Det blev også tydeligt i seneste spillerunde, da nedrykningstruet Newcastle vandt med 3-0.

Med et topmotiveret hjemmehold mod et udehold der intet har spille for ligner det en sikker hjemmesejr, og bookmakeren har da også Leicester som favoritter til odds 1.72 hos Bwin.

Hjemmeholdet må dog undvære profilen Jamie Vardy, hvilket er en klar svækkelse af Ranieris mandskab. Det er derfor ikke usandsynligt, at Swansea løber med sejren til odds 5.50, mens et remis belønnes med odds 3.80 hos Bwin.

Spilforslag

Da de to hold mødtes tidligere på sæsonen var Leicester klart overlegne, og snuppede en 3-0 sejr på udebane. Med få kampe igen er Leicester presset til at vinde, da Spurs samtidig virker ustoppelige, men der er ingen nemme kampe i Premier League.

Selvom 1-tallet frister, så er oddset en smule for lavt. Leicester har ikke været overbevisende i de seneste par runder, selvom det er blevet til flere sejre. Jeg vælger derfor at satse på at kampen står uafgjort ved halvleg, da Leicester ikke vil satse for meget i starten af opgøret.

Spil derfor på X ved halvleg til odds 2.10 hos Bwin.