Optakt: Liverpool - Borussia Dortmund

14. april 2016

Optakt: Liverpool - Borussia Dortmund

Liverpool sidder med gode kort på hånden efter de fik 1-1 i første EL-kvartfinale mod Dortmund på Signal Iduna Park - Kan Klopp gøre jobbet færdigt?

Jürgen Klopp sidder tilbage med overtaget efter den første kamp imellem Liverpool og Dortmund, der som bekendt endte med 1-1 efter et ganske lige opgør, hvor Emre Can, Mamadou Sakho og Divock Origi brillerede.

Nu venter så returopgøret på Anfield, hvor der åbenlyst er en klar fordel til Liverpool, som er på en opadstigende formkurve og så småt også er begyndt at være deres skader kvit. Men på trods af det imponerende resultat og omtalte formkurve, så er det alligevel nok engang tyskerne, der er blevet gjort til favoritter i det indbyrdes opgør.

En sejr til die Borussen kan nemlig spilles til odds 2,40 hos blandt andet bwin som det højeste.

Omvendt kan en hjemmesejr, der altså vil sende turneringsfavoritterne fra Dortmund ud, fås til odds 3,00 samme sted. Det var alligevel noget.

Dortmund er bestemt ikke noget skidt udehold, men meget af deres vældige styrke ligger i deres evner foran ”Den Gule Mur” på hjemmebanen.

Liverpool kan på den rigtige aften præstere på europæisk topniveau, og det er ikke svært at forestille sig, at de kan mobilisere den styrke mod netop Dortmund, som manager Klopp jo altså kender som sin egen bukselomme.

Liverpools genpres er for alvor begyndt at lugte af Klopp, som man så det mod Stoke i weekenden, og man kan nærmest tale om, at de spiller mere som Dortmund, end Dortmund selv gør.

Tuchel har fået indført flere pasninger på holdet, men det går stadig hurtigt fremefter, og Sakho/Lovren får afgjort endnu en hård aften med at holde svinehurtige Aubameyang fra fadet.

Begge hold har en vigtig mand skadet, men fraværet af anfører Jordan Henderson gør nok mere ondt på Liverpool, end fraværet af Neven Subotic gør på Dortmund, der har Matthias Ginter som en meget kompetent afløser ved siden af Mats Hummels.

Ginter scorede tillige i det berømte Revier-derby mod Schalke i weekenden, hvor Thomas Tuchel ellers havde roteret godt på holdet for at være helt klar til opgøret på Anfield.

Spilforslag:

Liverpool har 15 gange i klubbens historie mødt et tysk hold hjemme på Anfield, og ikke en eneste gang har de tabt. Tværtimod er det blevet til hele 12 sejre og tre uafgjorte, så statistikken er ikke med Dortmund.

Som om det ikke var nok, så har Liverpool kun inkasseret et eneste mål i de sidste 13 kampe!

Det ser nu også svært ud for Dortmund, for selvom de skal op at score, skal de selvsagt også prøve at holde vandtæt bagude, og det får de svært ved mod et hjemmehold, der lige nu er virkelig velsmurt i offensiven.

Bookmakerne er opmærksomme på dette, og et spil på at begge hold scorer fås derfor ikke højere end odds 1,67 hos Bwin, hvilket godt nok er lavt, men til gengæld virker meget sandsynligt.

Vi har dog kastet vores kærlighed på spillet over 2,5 mål, der stadig giver odds 1,80 hos bwin.

Dortmund har vist en god evne til at score flere mål på udebane mod svære modstandere på det seneste, som både Schalke og Tottenham fandt ud af, og det ligger ikke i holdets DNA at fedte sig til en 1-0-sejr.

Vi tror som sagt heller ikke på, at de kan holde vand mod Liverpools offensiv, der er rig på reserver, hvis Origi/Sturridge ikke slår til, så der bør komme flere mål end i det første opgør.

Spilforslag: Over 2,5 mål til odds 1,80 hos bwin.

Forventede startopstillinger:

Liverpool: Mignolet; Clyne, Lovren, Sakho, Moreno; Can, Lucas, Milner; Firmino, Origi, Coutinho

Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Bender, Hummels, Schmelzer; Weigl, Castro, Sahin, Mkhitaryan, Reus; Aubameyang

Kampstart: 14/4 kl. 21.05 på 6'eren