Optakt og spilforslag Bayern München - Manchester City

11. juni 2015

Optakt og spilforslag Bayern München - Manchester City

Bayern München tager i dag mod Manchester City, i hvad der må være dagens helt store kamp. Vi har optakt, forventet startopstilling og spilforslag.

 

Bayern - City head to head

Bayern og City er to store mandskaber, som altid har drillet hinanden i Champions. De to mandskaber har mødt hinanden fire gange i alt, hvor vi blot skal tilbage til den sidste sæson for at finde de to seneste opgør, da de også her røg i gruppespillet sammen.

Her vandt Bayern 3-1 på udebane, mens Manchester City overraskende hev en 3-2 sejr hjem i Tyskland. De to hold mødtes for første gang i 2011, hvor de delte tilværelsen i gruppe A. Her vandt de hver deres kamp på hjemmebane 2-0.

De to hold har det med at spille op med hinanden, og det er ikke helt usandsynligt at Manchester City kan gøre det igen.

Seneste fire kampe:
2011 - Bayern - City 2-0
2011 - City - Bayern 2-0
2013 - City - Bayern 1-3
2013 - Bayern - City 2-3

 

 

Bayern München

Bayern München blev udhængt i medierne efter de daværende Champions League mestre bogstavelig talt blev kørt over af Real Madrid i semifinalen. Træner Pep Guardiola har dog insisteret på, at holdet er kommet over den kamp, men disse sår vil først være væk, når holdet igen skaber positive resultater i dette års Champions League.

Hvis Guardiola var ærlig på pressemødet, så ville han inderst inde have ønsket sig en nemmere start på turneringen, end en premiere kamp mod Englands mestre. Han kan dog trøste sig selv med, at det er på Allianz Arena det kommer til at foregå, hvilket nok kommer til at give ham en mere betryggende nattesøvn.

Bayern München er startet noget tvivlsomt ud på den nye sæson, hvor de indtil videre besidder en delt 1. plads med Leverkusen. Bayern har indtil videre spillet tre kampe i den hjemlige liga, hvor man har vundet to og spillet en uafgjort. Det har dog ikke været overbevisende sejre, hvor man på hjemmebane mod Stuttgart først formåede at lukke kampen i 85. minut til 2-0, mens man på hjemmebane mod Wolfsburg hev en knebent 2-1 sejr hjem. På udebane har man mødt Schalke 04, hvor man måtte tage til takke med en pointdeling. Det er ikke ligefrem det hold vi kender fra sidste sæson.

Bayern er hårdt ramt af skader op til denne kamp, hvor flere profiler sidder ude. Her i blandt Holger Badstuber, Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez, Thiago Alcantara og Rafinha, mens Arjen Robben er sat som tvivlsom med et dårligt knæ.

 

Manchester City

Manchester City vandt den hjemlige liga i den forgangne sæson, og burde komme ind med indstillingen i orden, da de plejer at have godt styr på det tyske storhold.

City har i deres to besøg til Allianz Arena fået nogen blandede resultater med hjem, hvor man i 2011 tabte 2-0, hvilket var den kamp hvor Carlos Tevez nægtede at varme op, til trods for at Roberto Mancini pålagde ham det. Sidste år vandt City 3-2 på Allianz Arena, som sendte holdet videre, men ikke nok til at tage førstepladsen i gruppen som Bayern sad på.

Manchester City har fået en noget blandet start på sæsonen, hvor man har vundet over sidste års runner-up Liverpool, for dernæst at tabe 1-0 til Stoke i den efterfølgende Premier League-runde. I alt har holdet vundet to kampe, spillet en uafgjort og tabt en, der samlet giver City en 4. plads i ligaen - fem point fra Chelsea på førstepladsen.

City er foruden deres højreback Pablo Zabaleta, der er karantæneramt. Fraværet af argentineren giver nyindkøbte Barcary Sagna en stor mulighed for at starte inde, mens Yaya Toure forventes at vende tilbage på holdet, efter han er færdig med sine forpligtelser i Elfenbenskysten. City er desuden foruden træner Manuel Pellegrini på sidelinjen, da han fik et ban for nogen kontroversielle udtalelser efter holdet blev slået ud til Barcelona sidste sæson.

 

Spilforslag Bayern mod City

Begge hold har kvaliteterne til at snuppe sejren, hvor hjemmeholdet må erkendes for at være den største favorit til alle tre point. Bayern er dog ude med flere markante skader, som uden tvivl kommer til at have sin påvirkning på kampen.

De fleste skader er hos defensive spillere, og da Manchester City besidder en god offensiv linje med flere stærke spillere som Sergio Agüero, Jesus Navas, Dzeko, Jovetic og David Silva, så burde det åbne lidt op for udeholdets muligheder til at putte bolden i nettet. Sidste år formåede City at finde vejen til kassen hele tre gange, hvor de for alvor fik udnyttet Bayerns svage punkter. Jeg tror de vil få nærstuderet hvad holdet gjorde rigtigt i den kamp, og benytte sig af samme taktik.

Bayern har forsvaret forværret, og ligeså har City. Den argentinske højre back, Pablo Zabaleta, er ude til denne kamp, og selvom nyindkøbte Barcary Sagna kommer direkte fra Arsenal, så er han ikke helt på niveau med den erfarne argentiner.

Bayern har i de seneste sæsoner vist os hvor stærke de er til at bryde modstanderens bagkæde, og sidste år blev det også til 94 ligamål i 34 kampe - imponerende!! Med spillere som Arjen Robben, Frank Ribery, Müller og Götze, kommer Bayern München helt sikkert på måltavlen denne onsdag.

Derfor spiller jeg begge hold til at score til odds 1.70 hos Oddset.