Optakt: Real Madrid - Manchester City

3. maj 2016

Optakt: Real Madrid - Manchester City

Kan manchester City overraske mod Real Madrid på Bernabeu, selvom Ronaldo er tilbage for hjemmeholdet? Vi har set på anden semifinale imellem Real og Man City her!

Manchester City overraskede flere eksperter, da de formåede at holde Real Madrid på et stort, rundt nul i den første semifinale imellem de to hold. Selvom Madrid var uden superstjernen Ronaldo er det alligevel en flot præstation at holde dem fra fadet.

Til gengæld lykkedes det ikke for dem selv at score heller, især i kraft af en MOM-præstation fra Reals Pepe, der lukkede af for alt, der kom igennem.

Det kommer selvsagt til at gøre det svært for City at gå videre, for Madrid giver ikke ved dørene på Bernabeu, og det er afgørende, at en type som Sergio Agüero har mere held i sprøjten i returkampen end i den første, hvor han ikke virkede superskarp.

Hvis det sker, så er det dog helt sikkert, at City har en chance. Det har været ekstremt vigtigt for deres selvtillid, at anfører Kompany er tilbage på holdet og igen kan dominere banen fra sin plads i midterforsvaret.

Mangala/Otamendi har fungeret nogenlunde, men Citys forsvar er langt bedre med belgieren med.

Derudover er det næsten lige så vigtigt, at Kevin de Bruyne igen er tilbage i sin kreatørrolle, især da David Silva ikke bliver klar til kampen,. Han måtte som bekendt udgå i den første kamp, hvilket tog en stor del af kreativiteten ud af holdet.

Men frem for alt er Ronaldo tilbage for Real, og hvis noget kommer til at tippe kampen til deres fordel, så er det den portugisiske målmaskine med smørhåret.

Hans tilbagevenden har nok været medvirkende til at sænke odds på den for Real så nødvendige sejr, for det maksimale, du kan få på det, er odds 1,53 hos bwin, hvilket må kaldes ret lavt i en CL-semifinale imod et så godt hold som City.

Omvendt kan du få hele odds 6,75 på en City-sejr hos 888sport.

Det siger dog også noget om Reals hjemmebanestyrke i CL, hvor de i denne sæson har spillet fem kampe, fået fem sejre og inkasseret lige præcis 0 mål på Keylor Navas. Det er altså lidt af en opgave, Agüero, de Bruyne og co. har foran sig, hvis de skal nå finalen.

De er ud over Silvas skade også ramt af ikke at have Samir Nasri opført som spilleberettiget, en muskelskadet Pablo Zabalata og en meget tvivlsom Yaya Touré, der dog også vil være et risikabelt kort at spille ud mod en så hurtig modstander som Real Madrid.

Real har omvendt næsten alle mand klar igen, selvom Karim Benzema i skrivende stund ikke ser ud til at komme med i truppen overhovedet efter at være gået skadet fra banen i første opgør imellem de to hold.

Spilforslag:

Det er svært helt at se bort fra Reals voldsomme statistik på hjemmebane og det faktum at talismanen Ronaldo er klar til lave ballade på Citys kanter, hvor de fremstår lidt skrøbelige.

Som man så i sidste runde imod Wolfsburg er kombinationen af hjemmebane og en motiveret Ronaldo en ubehagelig kombination for alle hold, og det er for os at se meget tvivlsomt, at City skulle kunne holde dem fra stangen igennem en hel kamp. Spørgsmålet er så, om City på nogen måde kan slå igen og få sat en enkelt scoring ind på Bernabeu.

Vi hælder mest til et nej. Agüero og de Bruyne virkede stressede i første kamp, hvor Pepe åd alt, der kom i nærheden af ham, og Zidane er virkelig nået langt med Real, siden han overtog mandskabet efter Rafa Benitez.

Vi tror kort og godt, at Real vinder, og at de gør det også til nul, hvilket kan fås til odds 2,60 hos bwin. Hvis man er lidt mindre chancelysten, er odds 1,95 på at begge hold ikke scorer også rigtig godt betalt, ligeledes hos bwin.

Spilforslag: Real Madrid vinder til 0 til odds 2,60 hos bwin/ Begge hold scorer IKKE til odds 1,95 hos bwin

Kampstart: 4. maj kl. 20.45 på TV3+

Sandsynlige startopstillinger:

Real Madrid: Navas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, Casemiro, Bale, Ronaldo, Isco

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Kolarov; Fernando, Fernandinho, Sterling, de Bruyne, Navas, Agüero