Billede af fjernbetjening og fodbold i TV

21. marts 2020

Overblik: Hvornår spilles der fodbold igen i Europa?

Corona-virussen hærger stadig løs i hele Europa og i resten af verden, og der er formentlig lange udsigter til der igen spilles fodbold i de fleste ligaer. EM 2020 er blevet udskudt til 2021, hvilket betyder, at der er bedre chancer for, at vi får afviklet de nationale ligaer i Europa henover sommeren.

I Danmark er fodbold stadig suspenderet på ubestemt tid. Der er derfor ingen forlydender om, hvornår man forventer at kunne spille f.eks. i Superligaen igen. Det samme gør sig gældende for lande som Frankrig, Grækenland, Polen, Portugal og flere til.

Andre lande har derimod forhåbninger om at starte med at afvikle kampe igen allerede i april. Det gælder f.eks. England, hvor fodbolden indtil videre kun er suspenderet til d. 30. april, mens man i Spanien håber at kunne spille fra d. 19. april. Det er dog meget sandsynligt, at lande som påtænker at spille igen indenfor den næste måneds tid, må udskyde disse planer til Corona-virussen kommer bedre under kontrol i hele Europa. Italien har indtil videre suspenderet fodbolden frem til d. 3. maj, men som tilstanden er netop nu i Italien, må det anses som værende usandsynligt, at Serie A kan genoptages allerede om under halvanden måned.

Herunder ses en liste med datoer for hvornår fodbolden potentielt kan rulle igen i de forskellige lande:

Land Suspenderet til
Aserbajdsjan 14/4
Belgien 30/4
Danmark Ubestemt tid
England 30/4
Finland 31/5
Frankrig Ubestemt tid
Grækenland Ubestemt tid
Holland 6/4
Israel Ubestemt tid
Italien 3/5
Kasakhstan 15/4
Letland Ubestemt tid
Litauen 30/3
Nordirland 4/4
Norge 15/4
Polen Ubestemt tid
Portugal Ubestemt tid
Rumænien 16/4
Rusland 10/4
Schweiz Ubestemt tid
Serbien Ubestemt tid
Skotland Ubestemt tid
Slovakiet 4/4
Spanien 19/4
Sverige Udsat sæsonstart til juni
Tjekkiet 11/4
Tyrkiet Ubestemt tid
Tyskland 2/4
Ukraine Ubestemt tid
Østrig Primo april