Arsenal - Everton Spilforslag: Sikker Gunners sejr på Emirates til odds 2.10

11. juni 2015

Arsenal vs Everton: Premier League Taktisk Optakt

Klart match off the week i Premier League, når Everton gæster Arsenal og Emirates. Alex Rye har i samarbejde med Unibet set de to hold i sømmene.

Begge hold går ind til dagens kamp i storform. Everton tog en vigtig sejr i midtugen, da de slog Manchester United på Old Trafford 0-1. Arsenal har selvfølgelig også været i storform igennem en længere periode, og de fortsætter fører Premier League, hvor de blot en gang i denne sæson har misset alle tre point på hjemmebane, hvilket var åbningskampen i mod Aston Villa.

Arsenal er store favoritter til odds 1.67 for sejren, mens Everton er outsideren til odds 5.25.

Mulige startopstillinger

Arsenal er til dagens opgør uden flere langsigtede skader, men det forventes at man kan byde Theo Walcott tilbage i startopstillingen. Holdet er muligvis også foruden Mathieu Flamini, samt Bacary Sagna, der begge døjer med komplicerede skader.

Everton er desværre uden deres stjerne Leighton Baines, hvilket betyder at den imponerende Bryan Oviedo fortsat vil være stedfortræder. Arouna Kone og Darren Gibson er stadigvæk med langsigtede skader, og efter en god kamp i midtugen kommer vi muligvis til at se en lignende startopstilling på Emirates.

Evertons progressive tilgang

Evertons tilgang er blevet langt mere progressivt end det var under David Moyes. Holdet ser ud til at udnytte bolden mere, og opbygge spillet gennem midtbanen, istedet for at tage det mere direkte spil og til tider lave reaktive tilgange, som vi så i sidste sæson.

Everton mandskabet viste i deres 1-0 sejr på Old Trafford, samt i deres imponerende 3-3 uafgjort i mod Liverpool et udtryk for det her progressive spil. Det betyder at vi kan forvente dem til at gå til Emirates stadium forsætligt, istedet for bare at læne os tilbage og se Everton stå i en defensiv formation for at slikke på Arsenals angreb. Everton vil bruge bolden på midtbanen og få bolden ud til de brede områder, hvor begge fuld backer (Selv uden Leighton Baines) vil søge hen og prøve at danne overlap for at gøre det besværligt for Arsenal.

På Old Trafford var vi vidne til, at Everton havde hele 15 skud på mål - blot tre færre end hjemmeholdet. Bryan Oviedo var i særdeleshed en blomstrende overlappende venstre back i fraværet af Baines, og overbelastningen på Arsenal flanker kunne være en frugtbar strategi for udeholdet.

Arsenal har med fraværet af Theo Walcott forsøget sig med strategier uden fløje, men tilbagevendingen af Walcott kunne skabe en interessant kamp på flanken. Walcott, hvis han vel og mærke starter, skal sørge for at være effektiv i forsvaret, da Everton har en tendens til at double op på flankerne med Oviedo og Steven Pienaar. På højre flanke har vi også tidligere set Seamus Coleman overlappe med Kevin Mirallas, hvilket vil skabe problemer for Santi Cazorla, som har en dårlig vane med at trække mere ind mod midten, istedet for at være ude på hans plads i venstre side af banen.

Som vi kan se ovenfor, på trods af at spille i mod Norwich som en venstre-wing, var Santi Cazorla en inverteret mand bred mand og tilbragte det meste af kampen i de områder, hvor vi forventer en nummer ti at spille. Det kunne give Kieran Gibbs noget ekstra arbejde på hans venstre back, hvis Coleman og Mirallas vil forsøge sig med at angribe ham direkte. At angribe flankerne, som de hidtil har gjort under Roberto Martinez, vil være deres bedste fremgangsmåde i den her kamp.

Arsenals nyfundne defensive stabilitet

Kun få ville have forudset, at efter 14 kampe i den nye sæson, at Arsenalville  have den bedste defensive statistik. De har indkasseret sølle ti mål hidtil og generelt ser det meget godt ud for dem.

Evnen til vælge en regelmæssig back-five har været afgørende i denne periode. Det samme er at sige om det industrielle midtbane spil af Mathieu Flamini, selvom man er i tvivl om han vil være klar til denne kamp. Faktisk har Arsenal holdt clean sheets i fem af deres sidste seks kampe, hvor der blot er indkasseret én gang i deres 1-0 nederlag til Manchester United på Old Trafford. En kamp, hvor de var uden Mertesacker, der har været fuldstændig formidabel i denne periode. Selvom Everton på det seneste har vist sig, at være mere progressive, kan Arsenal være en hård nød at knække i det defensive.

Den store dominans af Laurent Koscielny og Mestesacker har været afgørende, og det vil skabe en interessant kamp når den belgiske angriber Romelu Lukaku skal prøve kræfterne af med dem. Mertesacker har vundet 67 % af sine dueller i luften i denne sæson, men imod Lukaku vil han være oppe i mod en spiller, der er langt, langt mere mobil i luften end ham, såvel som at kontrollere den fysiske del. Uanset om de kan hæmme en klasse angriber som Lukaku, vil det her virkelig være en test for et forsvar, der indtil videre ser ud til at være Premier Leagues bedste.

Konklusion

Unibet har hjemmeholdet som storfavoritter til denne, da de har været i en forrygende form igennem en længere periode. De har vundet seks ud af deres seneste syv kampe, og vundet alle kamp på hjemmebane siden deres chokerende nederlag til Aston Villa i åbningskampen. Everton, der også var underdogs i deres midtuge sejr på Old Trafford, og deres nyfunde frygtløshed under Robert Martinez, må anses som et top fire hold, hvis de kan slutte kampen af med et positivt resultat.

Klik her for at spille på kampen hos Unibet!