Nordicbet: Mourinho er ”Dead Man Walking”

12. august 2016

Sorgenfri: Mourinho og United snyder Guardiola og City

De to store klubber i Manchester jagter begge titlen. En af dem kommer ikke igennem det nåleøje. Søren Sorgenfri tror, at det bliver City, der falder.

Det er ikke uden risiko at kigge i krystalkuglen. Slet ikke når det gælder Premier League, hvor Leicester som bekendt vandt hele molevitten sidste sæson til de berømmede odds 5000.

Der er masse af skribenter derude, der skråsikkert år efter år mener at vide, hvordan sæsonen former sig. Der er jeg ikke. Følgende er udelukkende min komplet uvidenskabelige vurdering. Vær enig eller uenig.

Fodbold lever af de mange meninger, og der skal naturligvis tages det forbehold, at transfervinduet står pivåbent, og det især kan ændre meget for hold som Arsenal.

Om få uger kan billedet være vendt på hovedet.

Topfeltet

Manchester United - odds 4.00 hos NordicBet som engelsk mester

Manchester City - odds 3.40 hos NordicBet som engelsk mester

Chelsea - odds 6.50 hos NordicBet som engelsk mester

Tottenham - odds 10.00 hos NordicBet som engelsk mester

Liverpool - odds 10.00 hos NordicBet som engelsk mester

Holdene er ikke remset op i kronologisk rækkefølge med mester og så fremdeles. Det er de fem hold her, jeg i skrivende stund forventer vil slås om de fire billetter til Champions League.

Det siger sig selv, at de to Manchester-hold er store favoritter til at vinde titlen. Jeg kan ikke se City gøre det. Flop? Ja, det vil det være i de flestes øjne, hvis ikke Guardiola efter indkøb for 1,5 milliarder kroner vinder titlen. Jeg tror, at man for en gangs skyld skal nedtone kravene til ham.

Der er enorme forventninger til Guardiola. Han fremstilles efterhånden som fodboldens frelser, og forventningerne er også i min optik noget opskruede. Hans tid i FC Bayern vurderes bredt som en lunken omgang, fordi han ikke vandt Champions League, men husk nu på han vandt stort set alt andet.

En høst FC Bayern under andre omstændigheder havde været svært tilfredse med. I City skal han slås på to fronter. Champions League og mesterskabet, i en liga hvor kun de færreste hold pakker sig.

I Barcelona og FC Bayern havde hans boldbesiddende tilgang fordel af at møde hold, der fra første minut hejste det hvide flag. Sat på spidsen.

Det sker ikke i Premier League. Kun Leicester. Og de gør det med vilje for at stikke kontrakniven ind. Guardiolas stil er smuk, når den udføres, men krævende. Det vil være en voldsom præstation at få stilen implementeret allerede i sæson et i et omfang, der kan gøre City til mestre.

Især når Stones skal gå skridtet op fra Everton til City som dybtliggende playmaker.

United er mit bud på en mester.

Mourinho kender gamet i Premier League, han skal ikke bekymre sig om Champions League og FA Cup, Liga cup og Europa League rager ham en papand. Det han gør, det er ikke let.

Det kræver grundig forberedelse og research, når et hold skal indstilles på effektivitet frem for at skabe kampene, men han ved præcis, hvilke steder han skal skrue på. Selv om vi for Mourinho nok vil komme til at se et mere underholdende United-mandskab.

Han er snu nok til at vide, han ikke kan præsentere publikum for mere snorkende fodbold Louis van Gaal-style. Rekordindkøbet af Pogba skal ses i den kontekst. Franskmanden bliver Mourinhos Frank Lampard i United og med sin enorme arbejdsradius lukke leddet for at kunne stille med Rooney og Zlatan.

Tottenham. Hatten af for det arbejde Pocchetino har udført. Nu skal Spurs slås i Champions League samtidig med ligaen. Det holder dem ude af mesterskabskampen, men 3-4 pladsen er realistisk.

Jeg savner flere engelske profiler hos Klopps Liverpool – det er sgu ligesom en tradition på de kanter – men tyskeren har samlet en gruppe med masser af fart, og med det pres han står for, så tror jeg, at Liverpool vil hente mange point mod bund 10 denne sæson. Og lad os se om ikke de begynder med at tage fusen på Arsenal.

Chelsea. Det har været tydeligt at se Conte ikke køber stjerner som sådan. Han køber redskaber. Ud er røget trofæ-signinger som Falcao og Pato, og ind er kommet Batshuayi som forreste arbejdshest. Conte holder af at have truppen tidligt på plads, og agerer sjældent sidst i vinduet (låneaftalen af Bendtner i sin tid i Juventus var primært en fan-pleaser ønsket af ledelsen), men hvis ikke der hentes yderligere ind, så vil en 3-4 plads være godkendt for det her Chelsea-hold.

Jeg bliver heller ikke overrasket, hvis det ender med femtepladsen, men for dælen de bliver svære at bryde ned med Kante ombord.

Forfølgerne

Arsenal - odds 7.00 hos NordicBet som engelsk mester

West Ham - odds 7.00 hos NordicBet for placering i top-4

Leicester - odds 6.00 hos NordicBet for placering i top-4

Stoke - odds 45.00 hos NordicBet for placering i top-4

Jep, jeg ved det. At tippe Arsenal til at slutte udenfor top 4 er et brud med de sidste 40.000 sæsoner (Wenger i spidsen for dem alle), men jeg må tilstå, jeg forstår mange Arsenal-fans frustrationer.

Wenger har ikke blik for holdets defensive kvaler, og i denne sæson må vi gå ud fra, at Arsenal ikke kan nyde godt af et City-hold, der går i stå eller et United-mandskab, der brænder sammen.

Konkurrencen bliver ekstrem hård, og Arsenal – der også vil give Champions League et skud – betaler prisen. Med mindre Wenger fisker muldvarpen op af lommen med mere end en defensiv signing. Xhaka må også forvente en vis tilpasningstid ( og det kort er Wenger mester i at spille, så mon ikke det kommer)

West Ham gør det godt med Slaven Bilic, men langtidsskadede Cresswell vil være savnet, og skiftet til nyt stadion and all gør, at West Ham vil gøre sig fint i top 10. Forudsat Andy Carroll holder.

Mark Hughes bygger stille og roligt på i Stoke, og selv om den interne målsætning i Leicester har stor spændvidde nemlig at alt fra 1 til 17 er godkendt, så vil deres spillestil og momentum give dem en vis flyvehøjde.

Salget af Kante gør sportsligt naller, men det ligner, at Ranieri har tiltro til indkøbte Mendy kan tage over. Kontraktforlængelsen med Jamie Vardy giver målsikkerhed, og nu kan ’Rævene’ afvente resten af vinduet i spænding, og se om Mahrez bliver, eller om det lykkes for en større klub at lokke ham.

Den bløde midte

Watford - odds 50.00 hos NordicBet for placering i top-6

Everton - odds 6.00 hos NordicBet for placering i top-6

Swansea - odds 26.00 hos NordicBet for placering i top-6

Sunderland - odds 30.00 hos NordicBet for placering i top-6

M’Boro - odds 50.00 hos NordicBet for placering i top-6

Den bløde midte lyder lidt kedelig, men taget i betragtning, at en ny sæson i Premier League udløser en milliard kroner, så er det økonomisk mere interessant at overleve end at vinde Champions League. Dem der slutter i den bløde midte lever stille, men godt.

Swansea har begået et scoop med tilgangen af Llorente, Everton skal i min optik stadig agere på markedet og hente en til to angribere. En som backup til Lukaku. To hvis belgieren sælges.

M’Boro har hentet sæsonens nye Kante med hollandske Marten de Roon – en af Serie A’s bedste opryddere i sidste sæson – og oprykkernes centrale midtbane kommer man til at slå sig på.

Big Sam fik Sunderland på overlevelseskurs, Moyes er den rette mand til at bygge på, hvis ledelsen giver ham lov. Watford har en klasseoffensiv, der vil gøre den nødvendige forskel.

Flirt med stregen

Southampton - odds 19.50 hos NordicBet for at rykke ned

WBA - odds 3.50 hos NordicBet for at rykke ned

Crystal Palace - odds 7.00 hos NordicBet for at rykke ned

Bournemouth - odds 4.20 hos NordicBet for at rykke ned

Southampton har igen solgt ud af profiler og hentet ny træner. Claude Puel denne gang.

Det ligner en 442 med diamant og meget offensive backs, men spørgsmålet er, om en angrebsduo med Shane Long og Charlie Austin er stærk nok.

Austin ved vi hakker bolden i kassen, når den serveres for ham, men med en midtbane med Højbjerg, Romeu, Davies og Tadic bør han ikke forvente en overflod af chancer.

Nathan Redmond er jokeren i bunken, hvis Puel vælger en mere kontinental stil, men overlevelse vil være godkendt for Saints.

Købet af Højbjerg som defensivt bindeled, vil jeg gerne se fungere, før jeg tror det. Man har da lov at håbe.

Crystal Palace har afstivet defensiven med James Collins, men mangler stadig at lande den kvalitetsangriber de leder efter. Det bliver make or break for dem.

WBA? Holder de på Berahino er det en succes i sig selv – efterspørgslen er stor. Men fra midtbanen ligner det, at indkøbet fra QPR, Matt Phillips, skal støbe kuglerne i Tony Pulis kontrastil.

Jeg har stor respekt for manden med kasketten, men han får sin sag for denne gang. Der mangler fart i hans hold og en midtbanespiller med mål.

Bournemouth overraskede alle sidste sæson ved at overleve. Manager Howe nyder stor respekt i det engelske, men denne anden sæson i det bedste selskab bliver en led omgang. Med Ibe, Cook og Wilson bliver der meget ungt øjeguf så at sige, men holdet skriger på en klassekeeper og en dygtig stopper.

Der må vente et vist drama i stolelegen omkring den tredje nedrykningsplads, eftersom det er svært at se, at de to næste hold ikke rykker ned.

Nedrykkerne

Burnley - odds 1.95 hos NordicBet for at rykke ned

Hull - odds 1.70 hos NordicBet for at rykke ned

Burnley er de nye WBA. Ryk op, tag pengene, ryk ned og byg på. Ryk op, tag pengene igen og byg mere på. Derefter ryk op igen og bliv oppe.

Burnley har forståelse for, at tilværelsen som elevatorhold kræver en britisk grundstamme, og det er en succes bare at være oppe.

Bliver godt med et gensyn med Keane og Mee (fatter ikke, han ikke blev købt af større fisk efter seneste nedrykning) og Boyd, men det bliver kun ved denne sæson. Igen.

Hull. To Hull and back. Det sejler for Hull. Steve Bruce har forladt oprykkerskuden i protest mod få eller ingen transfermidler, Allam-familien er midt i en salgsproces og har ikke hentet nye spillere ind, og truppen er latterlig smal og ramt af skader.

Nå ja. Flere af spillerne vil i øvrigt gerne væk. Efter Premier Leagues måske værste pre-season til dato, er det svært ikke at se Hull cykle direkte ned igen.

Og lad os så få sæsonen sat i gang!