Tidligere landsholdsspiller får 2,5 år for Matchfixing

6. marts 2018

Tidligere landsholdsspiller får 2,5 år for Matchfixing

Den 33-årige græker Avraam Papadopoulos er blevet idømt en 2,5 års betinget fængselsstraf i Grækenland for matchfixing efter at have spillet illegalt på fodboldkampe.

Avraam Papadopoulos har en stor fodboldkarriere bag sig, og har bl.a. repræsenteret Grækenland ved VM i 2010.

I 2011 spillede han hos græske Olympiakos, hvor han blev involveret i en stor matchfixing-sag, som sendte i alt 58 mennesker på anklagebænken. Her fik græske Avraam Papadopoulos i sidste uge sin dom ved en domstol i Grækenland, og den lød på 2,5 års betinget fængselsstraf.

Papadopoulos er fundet skyldig i at have spillet på flere af sit eget holds kampe i en periode fra 2009-2010, hvilket er strid med loven, som klart dikterer at sportsfolk ikke må placere væddemål - personligt eller via stråmænd - på egne kampe.

Læs: Odds på Liverpool - Porto i Champions League

Den 33-årige Papadopoulos spiller i dag i A-League hos Brisbane Roar F.C., hvor man var bekendt med den verserende sag mod Papadopoulos, da man signede den tidligere græske landsholdsspiller.

"Brisbane Roar Football Club var bekendt med undersøgelsen om betting på fodboldkampe i Grækenland mellem 2009 og 2010, som involverer Avraam Papadopoulos, da han skrev under med Brisbane i februar 2017", siger en talsmand for klubben iflg. Fox Sports.

Avraam Papadopoulos overvejer nu om han vil anke dommen, og indtil videre afventer klubben en evt. appelsag før der træffes yderligere afgørelser om Papadopoulos' fodboldfremtid.

Læs også: PSG - Real Madrid odds

 

Spytklat kostede 7 spilledage karantæne

Den græske forsvarsspiller havde ikke været i australsk fodbold i meget mere end et halvt år, før han gjorde sig selv uheldigt bemærket på de kanter også.

I en ligakamp mod Sydney F.C. d. 25. november 2017, som Brisbane Roar tabte med 3-1, spyttede Avraam Papadopoulos på en modstander, hvilket han undskyldte for umiddelbart efter kampen. Den australske disciplinærkomité var dog ikke imponerede, og takserede forseelsen til syv spilledages karantæne.