Ulvene jagter europæisk succes mod Legia

16. september 2015

Ulvene jagter europæisk succes mod Legia

Der venter de midtjyske ulve en svær opgave, når polske Legia torsdag venter i Europa League.

Efter to flotte kampe mod engelske Southampton, lykkedes det for FC Midtjylland, at kvalificere sig til Europa Leagues gruppespil, hvor der nu venter en række interessante, men også vanvittig hårde kampe.

Ulvenes europæiske eventyr skydes i gang torsdag hjemme på MCH Arena, hvor polske Legia venter.

Polakkerne spillede sig videre til gruppespillet efter to sejre over ukrainske Zorya, og det er et hold med kendskab til turneringen der venter Jess Thorups mandskab.

I sidste sæson var polakkerne også med ved gruppespillet, hvor man endda formåede at spille sig videre fra. Her blev danskerklubben Ajax dog endestationen, men det vidner alligevel om høj klasse hos det polske mandskab.

De forsvarende danske mestre skal altså på hårdt arbejde, hvis de skal få succes i deres første europæiske gruppespilskamp nogensinde.

På trods af Legias erfaring med turneringen, og Midtjyllands mangel på samme, er hjemmeholdet alligevel favorit hos diverse bookmakere.

Det skyldes formentlig holdets flotte formkurve, der har bragt dem i spidsen af Superligaen, uden at tabe en eneste kamp. Samtidig har midtjyderne været skræmmende på hjemmebane, hvilket sidste sæsons kampe tydeligt viste. Her tabte man blot en enkelt kamp, mens de resterende 16 blev vundet.

Det vidner tydeligt om et hold, der sjældent smider point på hjemmebane, og der kan derfor være god værdi i 1-tallet til odds 2.37 hos Unibet.

Kampen vil dog formentlig også blive præget af nervøsitet, hvilket kan smitte af på spillet og give en rodet forestilling, hvor begge hold kan snuppe sejren.

Skulle Legia løbe med sejren er der odds 3.20, mens et remis ligeledes belønnes med odds 3.20 hos Unibet.

 

Engelsk panik & dansk deltagelse

Engelsk fodbold er gevaldigt presset på den europæiske scene, hvor man i flere sæsoner har leveret skuffende resultater. De dårlige resultater har bragt ligaens europæiske pladser i fare, og der skal derfor til at leveres.

West Ham og Southampton har allerede vinket farvel til turneringen, og det er nu op til Liverpool og Tottenham at forsvare den engelske ære.

De engelske hold har dog ikke for vane, at stille specielt stærkt op i Europa Leagues gruppespil, da man prioriterer Premier League. Men med den pressede situation in mente kan der komme andre boller på suppen.

For Liverpools vedkommende byder første kamp på et opgør mod franske Bordeaux, der i weekenden hentede et flot point hjem mod Paris SG.

Her er Brendan Rodgers’ mandskab på udebane, men er alligevel smalle favoritter til odds 2.50 hos Unibet.

Det er stadigvæk uvist hvordan Liverpool vil stille op, og det gør derfor kampen meget usikker at spille på.

En kamp der derimod er lidt mere sikker er Tottenhams hjemmekamp mod Qarabag fra Aserbajdsjan. Her må englænderne fortsat se bort fra danske Christian Eriksen, men bør alligevel snuppe sejren til odds 1.28.

Vil du gerne se en dansker i aktion er der dog rig mulighed for det på torsdag. Her kan du blandt andet følge Basels kamp mod Fiorentina, hvor Daniel Høgh gør en flot figur. Der venter dog schweizerne en svær kamp mod italienerne, der er favorit til odds 1.83.

Derudover skal norske Rosenborg også i aktion mod franske St. Etienne. En sejr til Mike Jensen & Co. belønnes her med odds 5.00.