Vanvittige scener i Brasilien: Ni spillere ser rødt i "fredeligt" derby

19. februar 2018

Derbyet i Brasilien mellem Vitoria og Bahia var på forhånd forsøgt brandet som en venskabelig kamp mellem to ærkerivaler, men kampen udviklede sig til et masseslagsmål med ni røde kort.

Vitoria og Bahia har hjemme i den samme region i Brasilien, ikke langt fra Salvador, og når de to hold mødes, anses det som et lokalopgør med alt der hører til et sådant. Denne gang havde klubberne dog i fællesskab opfordret til en mere fredelig affære, både på og udenfor banen.

Før kampen havde hjemmeholdets træner, Vagner Mancini, udtalt via Vitorias hjemmeside, at "den mest vigtige ting er, at forblive fokuserede. På banen spiller begge hold efter de samme regler, med 11 på hver side", sagde træneren.

Masseslagsmål efter provokerende jubeldans

Men kampen udviklede sig, som du kan se i videoen forneden, til et dramatisk masseslagsmål, hvor i alt syv spillere så rødt indenfor få minutter, heriblandt to bænkspillere.

Balladen opstod efter en Bahia-udligning til 1-1 på straffespark i det 50. minut, som målscoreren Vinícius Goes Barbosa de Souza fejrede med en dans af "seksuel karakter" rettet mod hjemmeholdets fans.

Dét fik sindet i kog hos Vitorias målmand og resten af hjemmeholdets spillere, og kort efter blev der uddelt adskillige knytnæve slag, hvor to af gæsternes spillere på bænken også så rødt kort.

Da hjemmeholdet senere i kampen fik yderligere to spillere smidt ud, blev kampen til sidst afblæst pga. for få spillere på banen. Kampen blev istedet afgjort på skrivebordet, hvor gæsterne fra Bahia er blevet tildelt en 3-0 sejr.