Wembley, London, England

11. januar 2021

Mandag d. 11/1: Punktum for 3. runde i FA Cup

Weekenden bød på en fantastisk FA Cup weekend i England med et hav af pokalkampe fra 3. runde. Mandag d. 11/1 sættes der punktum for runden når Stockport County tager imod West Ham i dagens eneste FA Cup kamp.

Der er dog kun tale om et midlertidigt punktum, for Southampton - Shrewsbury blev aflyst i weekenden grundet Corona-udbrud hos udeholdet, så den kamp skal (formentlig) spilles på et senere tidspunkt. Hvorvidt kampen spilles, eller om Southampton går videre uden kamp, finder det engelske fodboldforbund ud af i denne uge.

Foruden aftenens FA Cup brag i Stockport, som kan ses på TV3 Max og Viaplay, byder dagen også på et par spanske La Liga-kampe, et enkelt Serie A opgør mellem Spezia og Sampdoria og i Skotland tager Celtic hjemme mod Hibs. Herudover spilles der også bold i en række lavere divisioner rundt omkring på kontinentet, men generelt er der tale om en stille og rolig mandag efter en hæsblæsende fodboldweekend, hvor vi i øvrigt ramte 12 af vores i alt 22 spilforslag.

Forneden er vi klar med spilforslag til udvalgte kampe mandag d. 11. januar 2021, og i dag er oddsene på Dagens Spilforslag fundet og sat hos bookmakeren ComeOn*.

Spilforslag til mandag d. 11. januar 2021:

 

Elche - Getafe

TV: TV2 Sport X

Denne La Liga-kamp skulle være spillet i weekenden, men pga. snestorm i Madrid-området kunne gæsterne fra Getafe ikke flyve til kampen. Den blev derfor rykket til mandag kl. 19.00.

Det er nok ikke fordi opgøret mellem Elche og Getafe får danske fodboldfans op af stolene, men der er faktisk tale om et rigtigt spændende bundopgør i La Liga. Hjemmeholdet er lige under stregen med 16 point for 15 kampe, mens Michael Laudrups gamle klub, Getafe, ligger lige på den anden side af stregen med 17 point i 16 kampe. Elche har altså spillet en kamp færre, og kan sende Getafe i nedrykningszonen med en hjemmesejr. I og med der er tale om to bundhold i dette opgør, er formkurverne heller ikke overraskende dårlige for begge mandskaber.

Elche kommer ind til kampen uden sejre i La Liga i de sidste 10 spillerunder. De startede ellers sæsonen med lyn og torden og 10 point ud af 15 mulige i de første fem kampe, men de har altså ikke vundet i La Liga siden d. 23. oktober. I de 10 efterfølgende kampe har Elche spillet seks uafgjort og tabt fire. Til gengæld fik de en 1-0 sejr i Copa del Rey ude mod La Nucia d. 6. januar. Måske det kan sparke lidt fornyet selvtillid ind i truppen.

Gæsterne fra Getafe hentede også tre sejre i de første fem spillerunder, men ligesom hjemmeholdet gik gassen derefter lidt af ballonen. De har dog hentet én sejr siden, nemlig med 2-0 ude over Cadiz fire dage før jul, men ellers har det være en blandet landhandel mellem uafgjorte kampe og nederlag.

Elche har i deres to seneste hjemmekampe fået uafgjort 2-2 mod Osasuna og 1-1 mod Real Madrid. Godt nok tabte de sidst med 1-0 i Athletic Bilbao, men de er kommet på tavlen i deres tre kampe op til det, hvor de både har mødt Real Madrid og Atletico Madrid. Getafe har kun scoret ét mål i deres fire seneste kampe. Det var i en 1-1 kamp hjemme mod Celta Vigo. Siden har de tabt 1-0 ude mod Atletico Madrid og hjemme til Valladolid. Getafe tabte også 1-0 i Copa del Rey til Cordoba i deres seneste kamp.

Generelt tegner der sig et billede af et gæstende hold fra Getafe, som ikke laver mange mål i øjeblikket. De lukker heller ikke så mange ind. Elche har derimod fundet vejen til netmaskerne på det seneste. Bookmakerne er enige om, at dette opgør stinker langt væk af en uafgjort kamp. Hos ComeOn er der kun odds 2.85 på krydset, hvilket er sjældent set. Vi medgiver da også, at det lugter at uafgjort her, men vi synes til gengæld at der er god værdi i et spil på hjemmeholdet til odds 4.25 hos ComeOn. Elche har trods lavet flere mål på det seneste end Getafe, som har svært ved at score i øjeblikket. Men hvis du følger dette spilforslag, så spil med få units. Det er ikke et af de spil, man går all in på.

Spil hos ComeOn*

Spezia - Sampdoria

Begge klubber kommer ind til kampen med lidt af en skalp fra sidste runde i Serie A. Spezia slog overraskende Napoli med 2-1 på udebane, mens Sampdoria slog Inter med samme cifre hjemme. 

For Spezia var det den første sejr i ni kampe, og det var ikke just forventet de kunne tage noget som helst med hjem fra Napoli. Fem af de seks seneste kampe op til opgøret var alle tabt for Spezia, som er oprykkere i denne sæson i Serie A og længe har lignet et godt bud på en nedrykker. 

Sampdoria har haft lidt mere tur i den på det seneste. Med sejren over Inter har Sampdoria nu vundet tre af de sidste fem i Serie A, og de to nederlag i denne stime har lydt på 2-3 hjemme til Sassuolo og 0-1 ude mod Roma - to modstandere som gør sig i subtoppen i Serie A.

Spezia har heller ikke været gode på hjemmebane i sæsonen indtil videre. De er nu 0-3-5 for otte hjemmekampe med en 8-17 målscore. Sølle tre hjemmebane-point gør dem til Serie As dårligste hjemmehold i øjeblikket. Sampdoria er 3-1-4 på udebane med 10-13 målscore, og de tre sejre er kommet ude mod klubber som Fiorentina, Atalanta og senest Verona. Hvis Mikkel Damsgaard og Co. rammer deres topniveau, bør de også kunne hente en sejr her i Spezia.

Sampdoria giver et fint odds 2.45 for en udesejr hos ComeOn.

Spil hos ComeOn*

 

Celtic - Hibernian

TV: TV3 Sport

Celtic er efterhånden sakket 22 point efter Rangers i Premiership i Skotland, og selv om de har spillet fire kampe færre end ærkerivalerne, ligner det at mesterskabet er sikkert på vej til Ibrox for første gang i 10 år under Steven Gerrards ledelse. 

Celtic skal selvfølgelig forfølge chancen for et mirakuløst comeback i mesterskabskampen, og det skal gøres via en sejr her mod nr. 4 i rækken. Hibs kæmper en indædt kamp mod Aberdeen om at sætte sig på tredjepladsen i tabellen, men de er ikke i god form i øjeblikket. Hibs har tabt deres tre sidste kampe med 0-1 ude mod Rangers og efterfølgende 0-2 og 0-3 hjemme mod Ross County og Livingston. De var ellers inde i en god stime med seks kampe i træk uden nederlag, men den seneste form tyder ikke på, at de kan få noget med fra Celtic Park.

Celtic tabte i deres seneste kamp med 0-1 mod Rangers i The Old Firm. I de fire kampe op til topbraget vandt Celtic alle fire med en samlet målscore på 10-0.

Det ligner en sikker hjemmesejr her til Celtic, som skal rejse sig igen efter nederlaget til Rangers. Celtic er da også favoritter til odds 1.48, men selv om der er tale om nr. 2 mod nr. 4 i tabellen, så har gæsterne altså en målscore på 0-6 for de sidste tre kampe, og vi tror det ender med en sikker hjemmesejr på 2-0 eller 3-0. Derfor spiller vi Celtic -1 mål handicap til odds 2.35 hos ComeOn.

Spil hos ComeOn*

 

SD Huesca - Real Betis

Aftenens anden La Liga kamp står mellem SD Huesca og Real Betis. Hjemmeholdet har været elevatorhold i La Liga i de seneste sæsoner, hvor de er rykket op og ned mellem de to bedste rækker. Det ligner endnu en nedrykning i år, da de indtager sidstepladsen i La Liga med kun 12 point for 17 kampe. Real Betis er på 12. pladsen, men har kun fire point ned til nedrykningszonen.

Huesca fik sæsonens eneste sejr d. 12. december, hvor de slog Alaves 1-0 på hjemmebane. Men hvis man håbede det blev startskuddet til flere sejre, er man blevet skuffet. Kun et point har de fået i de fire efterfølgende kampe, og Huesca røg ydermere ud af Copa del Rey med et 1-2 nederlag til Alcoyano fra den tredjebedste række i deres seneste optræden. De er altså alt andet end godt kørende p.t.

Real Betis er lidt mere svingende. De har to sejre, to uafgjorte og to nederlag i deres seks seneste La Liga-kampe. I Copa del Rey mødte de forleden Multivera fra den fjerdebedste række i Spanien, og selv om Betis blev rystet af et hurtigt mål til de undertippede værter, fik de vendt opgøret til en sikker 3-1 sejr. Bl.a. på to mål af de lejede Barcelona-backs, Miranda og Emerson.

Dette opgør er lidt svært at spå om. På papiret ligner det en sejr til Betis, hvilket også belønnes med et flot odds 2.35. Men vi afskriver ikke muligheden for, at Huesca kan hente det ene point. 

Betis er 3-0-6 med en 10-20 målscore for sæsonen på udebane, mens Huesca er 1-4-3 med en 5-8 målscore på hjemmebane. Man kan altså roligt slå fast, at Huescas hjemmekampe normalt ikke byder på mange mål, og det kan blive svært for Betis at nedbryde Huescas defensiv. Og selv om Huesca ikke laver mange mål, så er Betis det hold i La Liga, som har lukket flest mål ind. Derfor er der altså bestemt også fornuftige chancer for en scoring til hjemmeholdet.

Den seneste La Liga kamp for gæsterne var derbyet mod Sevilla som endte 1-1. Før det tabte de 3-4 ude mod Levante og gangen forinden slog de Cadiz 1-0. Det er altså lidt svingende, men de kommer da på tavlen stort set hver gang for tiden. Derfor tror vi også de formår at få prikket mindst én ind mod bundholdet. Til gengæld kan Huesca også sagtens score her mod La Ligas - statistisk set - dårligste forsvar p.t.

Det lugter lidt af en 1-1 kamp i vores optik, men Huesca har lignet et hold på vej i opløsning, og man kan ikke afskrive at Betis tager sejren. Vi er nødt til at halvgardere denne kamp med et spil på X2 på Dobbeltchancen til odds 1.43. Hvis man tror på gæsterne, eller IKKE tror på værterne, kan man gamble lidt mere og snuppe et rigtig fint odds 2.35 på Betis.

Uanset om Betis vinder, eller om Huesca får point, tror vi dog det ender målfattigt. Derfor prøver vi også et spil på Under 2,5 mål til odds 1.74. I Huescas otte hjemmekampe i denne sæson er der trods alt kun falder 1,62 mål pr. kamp i snit.

Spil hos ComeOn*

 

Stockport County - West Ham

TV: TV3 Max

Det er The Hatters mod The Hammers i aftenens sidste spilforslag her på Oddsforum. En kamp fra 3. runde i FA Cuppen, som igen kommer til at byde på et lavere rangerende mandskab mod et Premier League-hold.

Stockport County spiller til dagligt i National League, som er Englands femtebedste række. Det er altså ikke fordi det dufter af topfodbold på Edgeley Park normalt, medmindre vinden blæser helt rigtigt. Der er nemlig kun ca. 11 km til både Old Trafford og Etihad. Netop det faktum, at Stockport har hjemme tæt på de to store Manchester-klubber, og at de aldrig rigtig har stukket snuden frem hvor det er sjovt, betyder at klubben altid har kæmpet med at få den helt store opbakning fra lokalsamfundet. 

I år kæmper Stockport godt med i toppen af National League, og øjner chancen for avancement til League Two. De er på fjerdepladsen i deres række, og gør det fornuftigt på hjemmebane hvor de er 3-2-1 for seks hjemmekampe. Men de bør selvfølgelig ikke være noget match for gæsterne fra West Ham. The Hammers var i øvrigt på indkøb hos Stockport County sidste sommer, hvor de hentede den unge Danny Whitehead netop her på adressen. 

West Ham er røget ned på 10. pladsen i Premier League, hvor de i en kort periode var oppe og snuse til Top 5 og inde i kampen om CL-pladserne. Det ligner dog ikke at det skal blive til så meget for The Hammers i år, og derfor er FA Cuppen et godt bud på en turnering, hvor de kan hente et trofæ. De skal selvfølgelig videre i turneringen i denne kamp.

West Ham slog senest Everton med 1-0 på udebane, og fik også 0-0 på en svær udebane mod Southampton i kampen forinden. Det er to ganske gode resultater og to clean sheets i træk. Det ligner en stensikker udesejr til West Ham her, og der er da også kun odds odds 1.19 på West Ham hos ComeOn, hvor hjemmeholdet til gengæld giver odds 12.00. Men West Ham har altså kun scoret to mål i de sidste to kampe, så vi er lidt tilbageholdne med at spille på en storsejr til gæsterne. Det kan ikke udelukkes at West Ham kører Stockport over, men vi forventer ikke en gentagelse af f.eks. Tottenhams storsejr over AFC Marine søndag aften.

Vores spilforslag bliver derimod, at West Ham holder deres tredje clean sheet i træk og vinder kampen. "West Ham vinder til 0" giver odds 1.71 hos ComeOn.

Spil hos ComeOn*