Premier League

16. oktober 2020

Premier League optakt: Spilforslag til 5. runde i 2020/21

Premier League 2020/21 er i fuld gang, og efter en landskampspause, ruller 5. runde af stablen henover weekenden. Her er der fuld program mellem lørdag og mandag, hvor man kan se frem til flere interessante kampe på programmet. Vi vil i denne artikel se nærmere på nogle af de mest interessante kampe fra runden og komme med udvalgte spilforslag. 

Runden starter ud med et brag af en kamp mellem de to rivaler fra Everton og Liverpool, hvor The Toffees kommer på deres første alvorlige test, efter en fremragende sæsonstart, der har budt på lutter sejre. Senere på dagen skal Manchester City forsøge at overvinde en dårlig sæsonstart, når de får besøg af deres tidligere assistenttræner Mikel Arteta og Arsenal. 

Søndag står den på London derby, når Tottenham får besøg af West Ham, mens Kasper Schmeichel og Co. tager imod Aston Ville hjemme på King Power Stadium. Runden sluttes af mandag aften, når oprykkerne fra Leeds tager imod Wolverhampton.  

Læs optakt med statistik og bliv klogere på overstående kampe, når vi kommer med spilforslag til udvalgte kampe fra Premier Leagues 5. runde i 2020/21 sæsonen herunder.

Everton - Liverpool

Everton - Liverpool optakt: Odds og Spilforslag til The Merseyside Derby

Der er Meyseyside derby på menuen, når Everton og Liverpool mødes på Goodison Park lørdag eftermiddag. De to hold har mødt hinanden 202 gange før, hvor Everton har vundet 57 gange, mens Liverpool står noteret for 78 sejre. 

Everton har haft det rigtig svært de seneste mange år, hvor de har stået overfor the Reds. Således er Liverpool ubesejret i de seneste 22 indbyrdes møder, hvor det er blevet til 11 sejre, mens det 10 gange er endt uafgjort. Everton seneste Merseyside sejr var tilbage d. 17 oktober 2010, hvor de vandt med 2-0 på Goodison Park på mål af Tim Cahill og Mikel Arteta. 

Der er dog grund til optimisme hos Ancelotti og Co. der har fået en fremragende start på sæsonen med syv sejre i syv kampe, hvis man tæller alle turneringer med. I Premier League er det blevet til fire sejre og en målscore på 12-5. En sejr i weekenden vil for Evertons vedkommende betyde maksimumpoint efter fem runder for første gange siden 1938/39. 

Mens Everton kommer ind til kampen med en stærk form, så gør det modsatte sig gældende for Liverpool, efter et historisk stort 7-2 nederlag til Aston Villa i sidste runde. Nederlaget var en tangering af klubbens største nederlag og ikke siden 1953 har et hold der er forsvarende mestre lukket syv mål ind i samme kamp. 

Spilforslag: 

Everton har en skrækkelig statistik, når de står over Liverpool. De bør dog aldrig få bedre chancer for at hente en sejr, hvis man kigger på statistikkerne. Alligevel sidder vi med fornemmelsen af, at Liverpool har så meget klasse, at de får vasket det pinlige nederlag mod Aston Villa væk med en sejr. Vi forsøger os med en Liverpool sejr til odds 1.85 hos LeoVegas Sport*. 

 

Manchester City - Arsenal

Manchester City vs Arsenal FC

Arsenal kommer på en svær opgave, når de står overfor Manchester City på Etihad Stadium. The Gunners har tabt de seneste seks Premier League opgør mod the Cititzen med samlet 17-2, og vi skal tilbage til april 2017, for at finde den seneste gang, de ikke tabte. 

Arsenal fik dog revanche i sidste sæsons FA cup, hvor de hentede en 2-0 sejr over City i semifinalen på to mål af Pierre-Emerick Aubameyang. Samtidig er det Arsenal, der er startet bedst ud i den nye sæson, hvor de har hentet ni point i de første fire kampe, mens City noget skuffende kun har hentet tre point i ligeså mange kampe. 

City kommer med et 5-2 nederlag til Leicester i bagagen, og kan for første gang siden 2017 stå uden sejr tre kampe i træk i Premier League, hvis de ikke vinder i weekenden. Samtidig vil det være første gang i Guardiolas karriere, der tæller 11 sæsoner, at han ikke henter mindst syv point de første fire runder. 

Omvendt kan Liverpool få deres bedste start på sæsonen siden 2013/14, hvis de henter en sejr i weekenden. En af grundene skal findes i deres effektivitet foran mål, hvor de på 29 skud har scoret otte mål (29%). Kun Leicester (31%) har været mere effektiv af alle Premier League hold indtil videre. 

Spilforslag: 

Manchester City er under pres efter en dårlig start på sæsonen, og kun tre point tæller på Etihad Stadium, selvom de står overfor et formstærkt Arsenal hold. Ligesom i Liverpool kampen, så bør det være et City hold, der har den fornødne klasse til at rejse sig og hente de tre point på hjemmebane. I hvad der ligner en kamp, hvor der godt kan falde mange mål, forsøger vi os med et spilforslag på en Manchester City sejr + over 2,5 mål til odds 1.86 hos Youbet*.

 

Tottenham - West Ham

Tottenham HotSpur vs West Ham United

Tottenham står overfor West Ham søndag eftermiddag, og her har the Spurs mulighed for at snuppe tredje sejr i træk over Moyes mandskab, der vil være første gang siden 2009. 

Det sker efter at Tottenham vandt begge indbyrdes møder i sidste sæson (begge opgør med 3-2). I denne sæson er det også Tottenham der er startet sæsonen bedst, og holdet bør komme med stor selvtillid efter deres seneste sejre på 7-2 over Maccabi Haifa og 6-1 over Manchester United. 

Gæsterne fra West Ham kommer dog ind til opgøret med en fin form, der tæller to sejre i træk. Ikke siden april 2019, har klubben vundet tre kampe i træk, hvilket kan blive en realitet med en sejr i weekenden, hvis de besejrer Tottenham. 

Spilforslag:

West Ham har det normalt svært på udebane mod Tottenham, hvor de kun har vundet to af deres seneste 18 kampe. Samtidig har David Moyes en ond ånd i Jose Mourinho, som han endnu ikke har besejret som manager i 14 forsøg. Vi går på en hjemmesejr og krydrer den med over 2,5 mål. En Tottenham sejr + Over 2,5 mål står til odds 2.20 hos Bet365*.

 

Leicester - Aston Villa 

Leicester City vs Aston Villa

Leicester jagter klubbens fjerde sejr i fem kampe, når Aston Villa kommer på besøg søndag aften. En klub, som Leicester kun har tabt til fire gange i 22 Premier League møder (V9-U9-T4). 

I de seneste fem Premier League kampe mod Aston Villa har Leicester hentet 13 point. Til weekenden møder man dog et Aston Villa hold, der har startet sæsonen fantastisk med tre sejre i ligeså mange kampe og en målscore på 11-2. Tæller man afslutningen på sidste sæson med, er Aston Ville ubesejret i deres seneste syv kampe, hvilket ikke er sket siden 2011. 

På den anden side har Leicester mulighed for at vinde fire af sæsonens første fem kampe for første gang i klubbens historie. Klubben har scoret 12 mål i de første fire kampe, og med et mål i weekenden, vil klubben have scoret mindst 13 mål i de første fem kampe for første gang siden 1963/64 (14) 

Spilforslag: 

Det er to formstærke hold, som mødes på King Power Stadium i weekenden. Begge hold står med muligheder for at bryde gamle rekorder med tre point her. Vi forventer en tæt kamp og tror modsat bookmakerne godt på, at det kan blive en målfattig kamp. Odds 2.33 på under 2,5 mål hos LeoVegas Sport* virker højt sat, med tanke på begge hold formentlig er tilfredse, så længe resultatet er 0-0. 
 

Leeds - Wolverhampton

Leeds United vs Wolverhampton Wanderers

Leeds og Wolverhampton står overfor hinanden for første gang siden 2017/18 sæsonen, hvor begge hold var at finde i Championship. I den sæson vandt Wolves begge de indbyrdes møder med hhv. 4-1 og 3-0. 

I denne sæson er det Leeds der er startet bedst med syv point i de første fire kampe, mens gæsterne står noteret for seks point. Hos Leeds er de syv point kommet i de seneste tre kampe, hvor kun Aston Villa og Everton (9) har hentet flere point. 

Med ni mål i de første fire kampe, har Leeds mulighed for at blive det første oprykkerhold til at score mere end 10 mål i de første fem kampe. Rekorden på 10 mål er sat af hhv. West Ham (2005/06), Charlton (2000/01) og Middlesbrough (1992/93). 

Wolverhampton har haft det svært, når de har stået overfor Leeds i den bedste række på udebane. Således har de kun vundet 1 af de sidste 16 kampe (V1-U2-T13). En 3-1 sejr tilbage i 1981. Omvendt er det gået bedre i Championship, hvor klubben har vundet fire af de seneste seks kampe mod Leeds på udebane. 

Spilforslag: 

Leeds har spillet noget seværdigt fodbold i de første fire kampe, hvor Bielsas tropper har imponeret i den offensive del af spillet. Gæsterne fra Wolverhampton kommer ind til opgøret med tre nederlag i deres seneste fire kampe, og kan sagtens blive det næste hold, der får problemer med at holde Leeds fra netmaskerne. Vi forsøger os med et spilforslag på Leeds over 1,5 mål til odds 2.50 hos Bet365*.