Premier League

3. september 2020

Nu starter Premier League: Fokus på 1. spillerunde i 2020/21

En ny sæson fra den bedste engelske række, Premier League, står for døren, når sæsonen skydes i gang lørdag d. 12. september. Efter en historisk kort sommerpause på halvanden måned starter Premier League op igen, og det er med et transfervindue, der først lukker den 5. oktober. Derfor kan flere af klubberne stå stærkere/svagere, når vi kommer et par runder ind i den nye sæson. 

Til den nye sæson har tre hold fundet vej op fra Championship til Premier League. Det drejer sig om West Bromwich Albion, Fulham og Leeds, der alle skal i aktion mod svære modstandere i første runde. Sværest ser det ud for Leeds, der åbner sæsonen mod de regerende mestre Liverpool som store underdogs. Både West Bromwich og Fulham kan dog glæde sig over at have hjemmebanefordelen i deres respektive kampe. 

I denne optakt til 1. spillerunde har vi taget et kig på de mest spændende kampe i kampprogrammet, og hvordan holdene står rustet til den nye sæson frem mod sæsonstarten.

Odds på 1. spillerunde i Premier League 2020/21

Herunder ses oddsene på første runde fra kampene i Premier League 20/21. Oddsene er fundet hos bet365.dk og er genstand for ændringer. Besøg Bet365 for at se opdaterede odds og alle markeder på første runde i Premier League 20/21.

Spil hos bet365*

Tidspunkt Kamp 1 X 2
Lørdag d. 12/9
13:30 Fulham
Arsenal
5.50 4.20 1.55
16:00 Crystal Palace
Southampton
2.87 3.25 2.45
16:00 West Ham
Newcastle 
2.10 3.40 3.40
18:30 Liverpool
Leeds
1.25 6.00 10.00
Søndag d. 13/9
15:00 West Bromwich Albion
Leicester
3.60 3.60 1.95
17:30 Tottenham
Everton
1.80 3.75 4.33
Mandag d. 14/9
21:00 Brighton
Chelsea
5.00 3.80 1.80
21:00 Sheffield United
Wolverhampton
3.30 3.20 2.25

Allerede i første runde kan man se frem til flere interessante kampe fra Premier League. Lørdag spiller oprykkerne fra Leeds deres første kamp i Premier League i mere end 17 år, når de starter ud med at møde de forsvarende mestre fra Liverpool på Anfield. Tidligere på dagen skal et andet af oprykkerholdene, Fulham, også i aktion, når de møder Arsenal hjemme på Craven Cottage.

Søndag skal flere danskere i aktion, når Kasper Schmeichel og Leicester åbner sæsonen med en udekamp mod oprykkerne fra West Bromwich Albion. Senere på dagen kan Pierre-Emile Højberg få sin officielle debut i Tottenham trøjen, når Spurs får besøg af Everton. 

Runden sluttes af med to kampe mandag, hvor bl.a. Chelsea, med en masse nyindkøb til truppen, skal i aktion, når de gæster Brighton.

 

Hvorfor er Man Citys og Man Uniteds kampe udsat? 

Både Burnley vs Manchester United og Manchester City vs Aston Villa var programsat til 1. spillerunde, men er blevet udsat til et nyt og ukendt tidspunkt senere på sæsonen.

Det sker pga. de to Manchester klubbers deltagelse i europæisk fodbold i sidste sæson. Her nåede Manchester United som bekendt frem til Europa League semifinalen, mens Manchester City spillede sig frem til kvartfinalerne i Champions League.  

De engelske klubber er garanteret en pause/ferie på mindst 30 dage op til den nye sæson. Da Citys kamp fandt sted d. 15. august og Uniteds kamp en dag senere, så har begge klubber altså fået en uges forberedelse mere end de andre Premier League klubber.

 

Fulham - Arsenal

Fulham vs Arsenal

Oprykkerne fra Fulham kommer på en svær opgave allerede i den første runde, når de står overfor The Gunners. The Cottagers klarede oprykningen på yderste mandat, da de måtte ud i play-off runden, hvor de slog Thomas Frank og Brentford i finalen. Fulham går formentlig en svær sæson i møde, hvor de fleste bookmakers har holdet som favoritter til at rykke ned igen. Ser vi på odds hos bet365, så er der inden sæsonstart blot odds 2.10 på at Fulham rykker ned, mens der er astronomiske odds 81.00 på Fulham kommer i top fire. 

Truppen er indtil videre ikke blevet forstærket udover tilgangen af Antonee Robinson fra Wigan og Mario Lemina, der er kommet til fra Southampton. Derfor venter der Scott Parker en svær opgave, når Fulham sandsynligvis bliver underdogs til næsten alle kampe i sæsonen. Allerede i 1. spillerunde mod Arsenal ser det svært ud, idet gæsterne har hentet nogle spændende spillere ind og sluttede sidste sæson stærkt af. Ind er kommet Willian fra Chelsea og William Saliba fra St. Etienne, der begge ligner forstærkninger hos The Gunners.

Arsenals sæson startede reelt allerede d. 29. august, hvor The Gunners var i aktion mod Liverpool i Community Shield. Her vandt man sæsonens første titel, da man besejrede The Reds med 2-1 efter en straffesparkskonkurrence. Det vil ikke overraske os at se Arsenal kæmpe med omkring top fire, hvilket i øvrigt giver odds 3.50 hos bet365 før sæsonstart. Uanset hvordan og hvorledes de ender, skal de i hvert fald være store favoritter til at få en god start og snuppe tre point i første runde mod Fulham.

 

Liverpool - Leeds

Liverpool vs Leeds United

Liverpool åbner deres titelforsvar mod oprykkerne fra Leeds hjemme på Anfield. Her skal Jürgen Klopp og Co. forsøge at følge op på sidste sæsons vanvittige præstation, hvor man hentede historiske 99 point og kun tabte tre af sæsonens 38 kampe. En næsten umulig opgave for Liverpool, der bliver det hold, som de andre Premier League klubber nu går benhårdt efter at slå. 

Liverpool har sagt farvel til Nathaniel Clyne, Dejan Lovren og Adam Lallana. Alle spillere der ikke havde den store rolle på holdet i sidste sæson. Til gengæld har det været stille den anden vej rundt, hvor den tidligere Esbjerg spiller Konstantinos Tsimikas er købt ind fra Olympiakos, hvilket indtil videre er det eneste indkøb. Ikke just en spiller, man forventer går ind og forstærker Liverpool holdet, men med devisen "never change a winning team" in mente, ligner det altså et slagkraftigt Liverpool-mandskab inden sæsonen.

Ser man på mesterskabs-odds hos bet365, er der odds 3.25 på Liverpool som mestre i 2020/21, hvor Manchester City er nede i odds 1.72. Derfor ligner det umiddelbart et Liverpool hold, der kommer til at kæmpe hårdt for at forsvare deres titel. I hvert fald var det ikke imponerende spil, som The Reds viste i Community Shield finalen mod Arsenal i sidste uge. En alt andet en god generalprøve før sæsonen for Klopp. 

Hos gæsterne fra Leeds bliver lørdag d. 12. september formentlig en dag, de fleste vil huske. Her spiller man nemlig sin første kamp i Premier League i mere end 17 år. Bielsa og Co. hentede en suveræn oprykning fra Championship og står umiddelbart godt rustet til den nye Premier League sæson. Ind er hentet Rodrigo Moreno fra Valencia, der ligner en spændende tilføjelse til angrebet, mens man stadig må undre sig over, at der ikke er hentet en ny keeper ind ovenpå et forår, hvor man spillede med den 20-årige Illan Meslier i målet. 

Odds på den nye sæson indikerer, at bookmakerne har en stor tiltro til, at Leeds klarer skærene og holder sig oppe. Der er odds 4.50 på at Leeds rykker ned og kun odds 1.20 på at Leeds undgår nedrykning fra den bedste engelske række hos bet365. Det vil heller ikke undre os, hvis Bielsa får sat sine tropper op til gøre det svært for Liverpool i 1. spillerunde. 

 

Tottenham - Everton

Tottenham vs Everton

Tottenham ligner et hold der er kommet styrket ud af transfervinduet med tilgangen af danske Pierre-Emile Højbjerg, der er skiftet til klubben fra Southampton. Den danske midtbanespiller har potentialet til at blive det bindeled mellem offensiven og defensiven som Spurs har manglet, men man sidder dog alligevel ikke med følelsen af Mourinho for alvor har fået skabt et hold, der kan byde sig ind i kampen om en Top 4-placering.

Hertil er spørgsmålene stadig for mange og man virker utrolig afhængig af Kane og Son i angrebet, hvis det skal blive til en succesfuld sæson. En skade til en af de to kan vise sig dyr for Tottenham, og hos bookmakerne tror man da også det bliver svært for Mourinho og spille sit mandskab op blandt de fire bedste hold. Hos bet365 er der odds 4.00 på Tottenham slutter i top 4, mens en top 6 placering giver odds 1.56. Der er odds 8.00 på Tottenham slutter i den nederste halvdel af tabellen. 

Højbjerg kan altså få sin Spurs-debut i søndagens kamp mod Everton, som har haft gang i oprydningen henover pausen. Hele 13 spillere har man sagt farvel til i en trup, der de seneste sæsoner har set alt for stor ud. Ind er kommet den unge Niels Nkounkou fra Marseille som den eneste spiller indtil videre, og han ligner ikke en mand der er tiltænkt en plads på førsteholdet fra start. Ancelotti må derfor arbejde videre med den trup han havde i sidste sæson, og her lignede man især post-corona pausen ikke et hold der så godt ud. Midtbanen var blottet for kontinuitet og man lykkedes kun med at vinde en enkelt af de sidste seks kampe. 

Everton har spillet en enkelt træningskamp inden den nye sæson, hvor det blev til 3-3 mod Blackpool fra den tredje bedste række. Ikke just imponerende, og The Toffees kan formentlig godt gå hen og få det svært i både første kamp mod Tottenham og i sæsonen generelt. Hos bet365 er der odds 21.00 på Everton i top 4 og odds 6.00 på Everton i top 6. Den anden vej rundt er der odds 21.00 på Everton rykker ned.

Set med danske fodboldbriller er dette et særligt spændende opgør, hvis Højbjerg får debut for Spurs. Men spørgsmålet er, hvor underholdende kampen ender med at blive. Det er ingen tilsnigelse at påstå, at Mourinho og Ancelotti begge er trænere som normalt har stort fokus på det defensive, og i en sæsonpremiere skal man måske ikke forvente sprudlende offensivt fodbold. Men tiden må vise.

 

Brighton - Chelsea

Brighton & Hove Albion vs Chelsea FC

Vi slutter vores optakt til 1. spillerunde i Premier League 2020/21 med mandagens opgør mellem Brighton og Chelsea, som netop har spillet 1-1 i en testkamp før den nye sæson. Her skal Lampard og Co. forsøge at starte sæsonen godt mod sidste sæsons 15. plads. Brighton har sikret sig to boldfaste spillere i Adam Lallana fra Liverpool og Joel Veltman fra Ajax i transfervinduet indtil videre. Den anden vej har man sagt farvel til klubikonet Aaron Mooy, der er skiftet til kinesisk fodbold, mens også Leon Balogun, Anthony Knockhart og Martin Montoya har forladt klubben. 

I Graham Potter har man en erfaren herre på trænersædet hos Brighton, der dog stadig ligner et hold, hvor målsætningen først og fremmest er overlevelse. Truppen råder dog over nogle spændende spillere, og med Potter, der går ind til sin anden sæson som manager, kan kontinuiteten blive et nøgleord hos the Seagulls. Ser man på Brightons odds hos bet365, er det heller ikke et hold der umiddelbart er favoritter til at skulle rykke ned. Der er odds 4.50 på Brighton rykker ned, mens der er odds 1.20 på at de bliver oppe og klarer en ny sæson. 

Man må dog forvente at Brighton kommer på en svær opgave mod Chelsea, der har oprustet kraftigt til den nye sæson. Ind er kommet Timo Werner (RB Leipzig), Hakim Ziyech (Ajax), Ben Chilwell (Leicester) og Thiago Silva (PSG). Ganske markante navne, som Lampard har fået tilføjet til en i forvejen stærk trup, mens der kun er blevet sagt farvel til Willian og Pedro. 

Det store spørgsmål bliver, om Lampard kan få de mange stjerner til at spille sammen og om der kan skabes harmoni i truppen, hvor nogle spillere helt sikkert ikke kommer til at få den ønskede mængde spilletid. Frem mod et EM til sommer vil flere spillere helt sikkert gerne vise sig frem, og her kan Lampard få lidt af et "luksusproblem", når han skal stille hold. 

Der er derfor stadig mange spørgsmålstegn hos Chelsea, men hvis tingene flasker sig og tingene går op i en højere enhed, bør Chelsea afgjort være en titelkandidat til den nye sæson. Hos bet365 er der odds 13.00 på Chelsea vinder Premier League, mens der er odds 1.50 på de slutter i top 4.

Spil hos bet365*