Southampton vs Liverpool logo

16. maj 2022

Southampton - Liverpool optakt: Holder The Reds liv i guldkampen i England?

Southampton og Liverpool tørner sammen på St. Mary's Stadium tirsdag d. 17. maj kl. 20:45, hvor The Reds skal slå The Saints for at holde liv i mesterskabsdrømmen. Se Southampton vs Liverpool optakt med odds og spilforslag her!

Southampton har stadig en teoretisk risiko for at rykke ud, men meget skal gå galt for The Saints, hvis det skal blive en realitet. En enkelt point her mod Liverpool vil sikre dem definitivt, og det vil også samtidig sende mesterskabet til Manchester City.

Liverpool kan derimod med en sejr hale ind på The Citizens, og reducere Pep Guardiola og Cos forspring til kun ét point inden sidste spillerunde. Dermed kan Liverpool blive mestre på sidste spilledag med en sejr over Wolverhampton, hvis Manchester City samtidig ikke får tre point hjemme mod Aston Villa.

Får Liverpool derimod nul point tirsdag aften, vil Manchester City kunne kalde sig engelske mestre for andet år i træk, og for fjerde gang på fem år.

Spil hos bet365*

Southampton - Liverpool
Kampstart:
Tirsdag d. 17. maj kl. 20:45
TV / Stream
See / Viaplay
Dommer:
Martin Atkinson
Karantæne:
Ingen
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
7.50 5.00 1.40
Spil hos bet365*

 

Optakt: Southampton - Liverpool form

Herunder ses Southamptons og Liverpools resultater i deres fem seneste kampe:

Dato Kamp Resultat
Southampton form
16/4 Southampton - Arsenal 1-0
21/4 Burnley - Southampton 2-0
24/4 Brighton - Southampton 2-2
30/4 Southampton - Crystal Palace 1-2
7/5 Brentford - Southampton 3-0
Liverpool form
30/4 Newcastle - Liverpool 0-1
3/5 Villarreal - Liverpool 2-3
7/5 Liverpool - Tottenham 1-1
10/5 Aston Villa - Liverpool 1-2
14/5 Chelsea - Liverpool
FA Cup Finale
0-0
5-6*
* Efter 0-0 i ordinær og forlænget vandt Liverpool 6-5 i straffekonkurrence

 

Odds: Southampton vs Liverpool spilforslag

Liverpool er på en must win-opgave i Southampton tirsdag aften, og er selvfølgelig også kæmpe favoritter til opgøret mod The Saints fra St. Mary's. Liverpool er ubesejret i 16 kampe i træk og har vundet 12 af disse. The Reds kommer samtidig ind til kampen med en triumf i FA Cuppen i bagagen, hvor Liverpool vandt deres 8. FA Cup-trofæ gennem tiderne i straffekonkurrence mod Chelsea.

Southampton er derimod ikke specielt godt kørende. Selv om de ligner at have sikret sig overlevelse, har de tabt tre af de sidste fem kampe. Derfor er det heller ikke svært at se, hvorfor Liverpool skal være store favoritter.

Men Liverpool har vist lidt svaghedstegn på det seneste. Eller... svaghed er måske så meget sagt, men de har vist sig sårbare i perioder. F.eks. var de nede med 2-0 mod Villarreal i Champions League-semifinalen, og efterfølgende fik de kun 1-1 hjemme mod Spurs. De vandt også kun spinkle 2-1 ude over Aston Villa, og mod Chelsea i lørdagens finale på Wembley endte det også målløst efter 120 minutter.

Spørgsmålet er nu, om The Saints kan ramme Liverpool hvor det gør ondt. Southampton har scoret i 16 af deres 17 seneste hjemmekampe, så de kan måske true Liverpool-målet. Specielt fordi Liverpool også kun har holdt ét clean sheet i de sidste seks udekampe.

Liverpool har endvidere Mo Salah og Virgil Van Dijk på listen over tvivlsomme spillere til kampen, men skulle Jürgen Klopp været tvunget til at se bort fra de to profiler, har den tyske manager en række andre spillere som kan gøre en forskel i en kamp som denne. Luis Diaz er én af dem med to mål og én assist i sine fire seneste kampe. Han ligner et oplagt bud på en Salah-afløser, skulle egypteren være ude.

Vi tror på en Liverpool-sejr, men spørgsmålet er om de er ved at være møre. De 120 minutter mod Chelsea så sent som lørdag kan måske mærkes i benene, og det er også værd at notere sig, at Liverpool fire seneste udesejre har været med ét mål flere end modstanderne.

Når Southampton så nærmest altid scorer i hjemmekampene på St. Mary's kan det meget vel ende i en tæt affære. Vi tror dog Liverpool viser sig som det bedste mandskab og hiver en udesejr i en underholdende og målrig kamp. Vi gætter på 2-1 eller 3-1 til gæsterne og spiller Liverpool + Begge Hold Scorer til odds 2.60 hos bet365. 

Spil hos bet365*