Premier League

13. januar 2022

Spilforslag: 22. PL runde med Man City vs Chelsea og Tottenham vs Arsenal

22. spillerunde står for døren i Premier League 2021/22 med flere interessante kampe på TV-programmet. Blandt andet er der topgør mellem Manchester City og Chelsea samt North London Derby mellem Spurs og Gunners.

Vi er nået til 22. spillerunde i Premier League 2021/22 i England, hvor tabellen for alvor begynder at knække over. Manchester City har sat sig solidt på førstepladsen efter Liverpool og Chelsea hver især har haft svært ved at holde stabilitet henover de seneste runder i juleperioden. I bunden er tabellen ligeledes knækket og som det ser ud nu, kæmper fire hold om at undgå en af de tre nederste placeringer, der betyder Championship fodbold i næste sæson. 

I 22. spillerunde venter flere spændende kampe. Den største af dem alle spilles lørdag kl. 13.30, når rækkens to førende hold i form af Manchester City og Chelsea tørner sammen på Etihad Stadium. Her er der tale om en must win kamp for gæsterne, hvis det spinkle håb om at løfte trofæet for første gang siden 2017 skal holdes intakt. Senere på dagen, nærmere bestemt kl. 18.30 venter en gentagelse af mødet i 3. runde af FA Cuppen mellem Aston Villa og Manchester United

Søndagens program byder ligeledes på flere interessante TV-kampe, heriblandt Liverpool vs Brentford og North London Derby mellem Tottenham og Arsenal. Læs med herunder, hvor vi guider dig omkring de største kampe fra 22. spillerunde i Premier League, hvor vi bringer optakt og spilforslag til udvalgte kampe. Klik på linket for at springe direkte til kampen, eller scroll for at læse alle spilforslagene. 

 

Spilforslag til 22. runde i Premier League

Lørdag d. 15. januar 2022

Søndag d. 16. januar 2021

Manchester City - Chelsea

TV: TV3+

Vores rundtur med spilforslag til 22. spillerunde starter med lidt af en lækkerbisken, når der er dømt topkamp på Etihad Stadium i Manchester.

Mødet mellem Manchester City og Chelsea er et opgør mellem rækkens to førende hold og derfor bliver det ikke meget større, end det vi kommer til at opleve lørdag eftermiddag. På trods af de to hold ligger side om side i tabellen, så er der dog 10 point imellem klubberne, og bookmakerne forventer da også en vis forskel på de to mandskaber. Der er i skrivende stund odds 1.65 på Manchester City, 4.00 på uafgjort og hele odds 5.00 på en Chelsea sejr. Gæsterne er derfor ikke levnet mange chancer for at rejse fra Manchester med point i bagagen. 

Opgøret, der er en gentagelse af Champions League finalen fra sidste sæson, kan meget vel blive afgørende for, hvor meget spænding der venter om guldet i resten af sæsonen. En Manchester City-sejr vil sende dem 13 point foran de blåklædte og på trods af der stadig venter 16 spillerunder, er det svært at se Guardiolas tropper smide et 13 point stort forspring i den resterende del af sæsonen. 

Hjemmeholdet har vundet de seneste 11 kampe i Premier League og 14 ud af de seneste 15 kampe på tværs af alle turneringer. Chelsea har på den anden side kun vundet en af deres seneste fem kampe i Premier League, og på trods af et par gode præstationer mod Tottenham i Carabao Cuppen, er det vanskeligt at se dem rejse fra Etihad med point.

Hjemmeholdet må fortsat undvære Riyad Mahrez til Algeriet i de afrikanske mesterskaber, mens Zinchenko, Stones og Foden formentlig også er ude med skader. Hos gæsterne sidder Reece James og Ben Chilwell sandsynligvis ude med skader, mens målmand Edouard Mendy er til Africa Cup of Nations. 

Med hjemmeholdets vilde stime in mente, har vi svært ved at se gæsterne få point med hjem. The Citizens virker et niveau over resten af ligaen og har tilmed haft en uge siden deres seneste kamp, mens Chelsea var i aktion onsdag aften. Kommer Manchester City foran, skal Chelsea frem på banen for at jagte mål. Omvendt vil en Chelsea scoring også sende Manchester City frem på banen. Gæsterne er pisket til en sejr, og det kan give plads i den anden ende, derfor forventer vi også mindst to mål, selvom de seneste to indbyrdes kampe har budt på færre mål. 

Vi anbefaler et spilforslag på Manchester City + Over 1,5 mål til odds 2.06 hos bet365.dk. 

Spil hos bet365*

 

Aston Villa - Manchester United

TV: TV3 Max

Lørdagens sene TV kamp står mellem Aston Villa og Manchester United på Villa Park. En gentagelse af weekendens FA Cup kamp, hvor The Red Devils endte med at trække det længste strå og booke en billet til næste runde med en smal 1-0 sejr på Old Trafford. Nu er Villa på hjemmebane i Birmingham, og bedømt på spil og chancer i FA Cup-kampen forleden, er Aston Villa ikke uden chancer for at levere en overraskelse. Aston Villa tabte godt nok 1-0 til United i FA Cuppen, men vandt skudstatistikken med 19-9.

I denne sæson er 13 ud af 22 point hentet hjemme på Villa Park, hvor det sjældent har været kedeligt som tilskuere. Således er samtlige ni kampe endt med mindst to scoringer, hvor hjemmeholdet ikke har prøvet at gå fra banen uden at score endnu. På trods af den fine statistik, har det alligevel knebet for Aston Villa med at holde det niveau de viste i sidste sæson, hvor de sluttede på en 11. plads. 

Steven Gerrards tropper har tabt fire af deres seneste fem kampe. I løbet af ugen er der dog sket ting og sager på Johan Langes skrivebord, efter både Lucas Digne og Phillipe Coutinho er blevet signet. To spændende spillere, der kan være med til at løfte hjemmeholdets kvaliteter både defensivt og offensivt. Begge er i spil til at starte mod Manchester United, der til gengæld ser ud til at få Cristiano Ronaldo tilbage igen, efter den portugisiske verdensstjerne sad ude med en mindre skade i weekendens kamp.

Vi forventer det kan blive en spændende affære. Gæsterne har Harry Maguire ude med en skade, hvilket svækker gæsternes defensiv. Det seneste møde her på banen mellem de to klubber endte med en 3-1 sejr til Manchester United, og gæsterne er da også favoritter til at snuppe sejren igen. Vi vil dog ikke være overrasket, hvis der finder en overraskelse afsted. Vores anbefaling går dog på at opgøret ender med Over 2,5 mål + Begge hold scorer til odds 2.10 hos bet365.dk. 

Spil hos bet365*

 

Liverpool - Brentford

TV: See

Danskerklubben Brentford skal på en svær opgave, når de søndag eftermiddag gæster Anfield og Liverpool. The Reds er placeret på en 3. plads og på trods af tre kampe i træk uden sejr i Premier League, er de store favoritter mod Thomas Franks tropper. Gæsterne kommer med et 4-1 nederlag til Southampton i bagagen, men har trods alt leveret over hvad man kunne forvente inden sæsonstart med 22 point og en øjeblikkelig 13. plads. 

Liverpool var torsdag aften i aktion mod Arsenal i Carabao Cuppen, hvilket endte i en nulløsning, da ingen af holdene kom på måltavlen. Generelt har det været en skuffende juleperiode for værterne, der kun har noteret sig for to sejre i de seneste seks kampe på tværs af alle turneringer. De mange pointtab i Premier League har sendt Manchester City 11 point foran i tabellen og på trods af en kamp mere i hånden for Liverpool, er der ikke råd til mange flere pointtab i løbet af sæsonen, hvis førstepladsen skal fravristes fra de lyseblå. 

Brentford og Liverpool leverede en af sæsonens mest underholdende kampe, da de tørnede sammen tilbage i september måned på Brentford Community Stadium. 3-3 endte det opgør efter en sen udligning fra The Bees. En lignende overraskelse har vi dog svært ved at se gentage sig på Anfield, på trods af hjemmeholdet må undvære Salah, Mané og Keita, der alle er til Africa Cup of Nations.

Hertil ser vi Liverpool være for stærke og vi har en forventning om en trods reaktion ovenpå en stribe af skuffende resultater i ligaen. Vi forsøger os derfor med et spilforslag på Liverpool -1,5 til odds 1.98 hos bet365.dk. 

Spil hos bet365*

Tottenham - Arsenal 

TV: See

Vores rundtur slutter af på Tottenham Hotspur Stadium, hvor der venter et North London Derby mellem Tottenham og Arsenal søndag eftermiddag. De to hold ligger side om side i tabellen og kæmper hårdt om at banke døren ind til top fire. Derfor er der også meget på spil for begge mandskaber, hvor et nederlag kan vise sig dyrt, når det samlet regnskab skal gøres op sidst på sæsonen. 

Tottenham står noteret for 33 point, to point færre end gæsterne, men til gengæld har Spurs to kampe i baghånden efter klubben fik udsat flere kampe henover julen pga. Covid-19 i truppen. Antonio Contes tropper er ubesejret i de seneste otte kampe i ligaen, hvor vi skal tilbage til oktober måned, for at finde det seneste nederlag til Manchester United. Tottenham kommer dog med to nederlag i bagagen mod Chelsea i Carabao Cuppen, hvilket reelt var hjemmeholdets bedste mulighed for at hente et trofæ i indeværende sæson, hvor kun Premier League og FA Cuppen er på programmet resten af sæsonen. 

Hos Arsenal pegede formkurven også den rigtige vej i december måned, hvor fem sejre i træk har sendt klubben opad i tabellen. 2022 er dog indledt med to nederlag, først til Manchester City i ligaen og senest mod Nottingham Forrest i FA Cuppen. Dermed venter også en vigtig kamp for The Gunners til at finde tilbage på sporet. 

I de seneste fem indbyrdes møder mellem Tottenham og Arsenal har det været det hold, som har haft hjemmebanen, der har trukket det længste stik. Således har Tottenham også vundet de seneste tre gange at Arsenal har været på besøg. Begge hold har været i aktion i midtugen, hvor Tottenham har haft en lille fordel med 24 timers mere restitution i forhold til gæsterne. Alt andet lige forventer vi dog det kan blive en tæt affære, hvilket stillingen i tabellen mellem klubberne også kan indikere.

Vores spilforslag går på at kampen ender uafgjort til odds 3.40 hos bet365.dk.

Spil hos bet365*