VM Blog: Afgørelse truffet: Hierro træner Spanien ved VM

11. januar 2022

Supercopa de Espana 2022: Spilforslag til semifinalerne

Onsdag og torsdag aften skal det afgøres, hvem der skal booke billet til finalen i den spanske Super Cup, når FC Barcelona og Real Madrid samt Atletico Madrid og Athletic Bilbao brager sammen. Vi bringer dig i denne artikel spilforslag til semifinalerne i den spanske Super Cup anno 2022 i i Saudi Arabien. 

For tredje sæson i træk spilles den spanske Super Cup som et “Final 4 stævne”, der denne gang finder sted langt væk fra de spanske breddegrader, nemlig i Saudi Arabien på King Fahd International Stadium. Her venter mødet mellem FC Barcelona vs Real Madrid onsdag aften kl. 20.00, mens Atletico Madrid og Athletic Bilbao tørner sammen 24 timer efter på det samme stadion. Vinderen af de to opgør kan se frem til at forlænge deres ophold til på søndag, hvor finalen skal spilles. 

I denne optakt zoomer vi nærmere ind på de to kampe mellem fire af de største spanske klubber. Læs med herunder, hvor vi bringer dig optakt og spilforslag til EL Clasico opgøret mellem FC Barcelona vs Real Madrid samt torsdagens møde mellem Atletico Madrid vs Athletic Bilbao. 

Super Cup spilforslag

 

FC Barcelona - Real Madrid

Spilforslag:

TV: Canal 9

Årets første El Clasico finder sted onsdag aften, når FC Barcelona og Real Madrid mødes i semifinalerne ved den spanske Supercup. Her kæmper FC Barcelona om både revanche mod rivalerne og den første titel i sæsonen, mens Los Blancos kan sætte en tyk streg under, hvem der er det stærkeste mandskab i indeværende sæson. 

FC Barcelona med Xavi i spidsen har haft en turbulent sæson. Afskeden med Lionel Messi har vist sig svær og man kæmper fortsat med at finde et niveau, der bare tilnærmelsesvis er det samme som i sidste sæson. Efter 20 kampe i La Liga befinder klubben sig på en skuffende sjetteplads med hele 17 point op til ærkerivalerne og topholdet Real Madrid.

Xavi og Co. kan glæde sig over at være ubesejret i de seneste fem kampe. Det har dog langt fra været nogle imponerende bedrifter fra Barcelonas side, der i weekenden spillede 1-1 mod Granada. Det står i skærende kontrast til Real Madrid, der kommer ind til opgøret med 15 sejre i deres seneste 18 kampe, hvor det tilmed kun er blevet til et enkelt nederlag. I weekenden slog man Valencia med 4-1 og lagde yderligere afstand til konkurrenterne i toppen af La Liga, hvor Sevilla ligner den eneste udfordrer til førstepladsen. 

FC Barcelona kan glæde sig over at have Araujo, Ansu Fati og Frenkie de Jong tilbage i truppen igen. Man er dog stadig uden både Braithwaite, Roberto og Garcia, der alle har siddet ude i længere tid. For Real Madrid er Gareth Bale, Dani Carvajal og Mariano Diaz eneste på skadeslisten. Det er derfor to trænere, der har de fleste spillere til rådighed, når det går løs onsdag aften. 

Vi har en forventning om at det bliver en underholdende affære. I de fire foregående semifinaler i den spanske Super Cup er det endt med at begge hold er kommet på tavlen. Det samme er tilfældet i de seneste tre indbyrdes møder mellem de to mandskaber, hvor der også er faldet mindst tre mål, mens Real Madrid alle tre gange har trukket sig ud som sejrsherre. Et lignende tilfælde kan blive tilfældet igen. I hvert fald virker Real Madrid et niveau over Blaugrana og skal være favoritter til at booke billetten til finalen.

Vi anbefaler et spilforslag på Real Madrid + Over 2,5 mål til odds 2.75 hos bet365.dk. 

Spil hos bet365*

 

Atletico Madrid - Athletic Bilbao

Spilforslag:

TV: Canal 9

Semifinale nummer to spilles ligesom det første opgør på King Fahd International Stadium i Riyadh i Saudi Arabien. Her venter et møde mellem Atletico Madrid og Athletic Bilbao, hvor vinderen altså kan se frem til at møde enten FC Barcelona eller Real Madrid i søndagens finale. 

Los Rojiblancos kommer ind til torsdagens møde med et 2-2 resultat mod Villarreal i bagagen. Her blev Geoffrey Kondogbia smidt ud af opgøret i de dødende minutter og det betyder, at Atletico Madrid må undvære den vigtige midtbanespiller mod Athletic Bilbao. Til gengæld kan Simeone og Co. glæde sig over at have Jose Gimenez og Luis Suarez tilbage i truppen. 

Hos Atletico Madrid har formkurven generelt peget i den forkerte retning efter december bød på fire nederlag i træk i La Liga. Dermed ser det efterhånden svært ud at gentage sidste sæsons mesterskab, der var den kun anden af slagsen i mere end 20 år for klubben. Til gengæld kan Super Cuppen så stå højt i hovedstadsklubben, der kun en gang tidligere har vundet titlen, tilbage i 2014. 

Athletic Bilbao på den anden side kommer ind til semifinalerne som forsvarende mestre i turneringen, efter de slog Barcelona i en dramatisk finale sidste år, der bl.a. bød på fem mål og et rødt kort til Lionel Messi. I denne sæson har baskerlandsklubben igen haft det svært i La Liga, hvor en øjeblikkelig 9. plads gør det vanskeligt at forestille sig, at der står europæisk fodbold på programmet i næste sæson. Med kun 20 scoringer i ligaen har det især været offensivt, at The Lions har kæmpet med tingene. Det så man også i weekenden, da holdet måtte gå målløs fra banen mod Alaves.

Omvendt har defensiven set solid ud og det kan meget vel gå hen at blive en taktisk og låst affære vi kommer til at se mod Atletico Madrid, der også har deres styrker i de bagerste led. Det seneste møde mellem de to klubber i efteråret endte med 0-0 og selvom disse kampe i pokalturneringen typisk er mere uforudsigeligt med knap så fastlåst en spillestil, så lugter det ikke af mange mål. Vi anbefaler et spilforslag på under 1,5 mål til odds 2.62 hos bet365.dk. 

Spil hos bet365*