Aab mod Brøndby

20. februar 2020

AaB - Brøndby: De gule med overtaget mod nordjyderne

AaB tager imod Brøndby i match of the week i 22. runde af Superligaen søndag d. 23. februar kl. 18:00 i Aalborg. Både AaB og Brøndby startede forårssæsonen stærkt ud med en sejr, og kan spille sig et godt skridt tættere på Top 6 med en sejr. Gæsterne er uden nederlag i deres seneste ni kampe mod nordjyderne. Bliver den statistik udbygget til 10 søndag aften?

Vi har set på AaB - Brøndby odds hos Youbet, hvor hjemmeholdet er favoritter før kick off. Lige nu er der odds 2.25 på AaB, 3.50 på uafgjort og odds 3.10 på Brøndby. Kampen mellem AaB og Brøndby vises på 3+ og Viaplay, og forneden er vi klar med optakt og spilforslag til opgøret i Aalborg.

Spil hos Youbet*

AaB vs Brøndby optakt

AaB har sagt farvel til to af holdets helt store profiler i vintertransfervinduet, hvor Mikkel Kaufmann er skiftet til FCK, mens Oliver Abildgaard er skiftet til russisk fodbold og Rubin Kazan. Det forhindrede dog ikke nordjyderne i at få en god start på forårssæsonen, da man i weekenden besejrede Silkeborg med 2-0 på to scoringer af Kasper Kusk. Dermed klemmer Jacob Friis' tropper sig ind på en 6. plads i tabellen, der er den sidste billet til slutspillet, som starter om fem runder. Derfor er der også vigtige point på spil, når de gør løs mod Brøndby søndag aften. Et traditionelt opgør i dansk fodbold, hvis man dykker ned i statistikkerne. 

Mødet mellem AaB og Brøndby søndag aften bliver Superliga kamp nr. 91 mellem de to mandskaber. Det gør kampen til det mest spillede opgør i dansk fodbold, idet de to klubber er de eneste der spillet samtlige sæsoner siden Superligaens etablering i 1991. Ser man på statistikkerne, har Brøndby 36 sejre, mens 28 uafgjorte er endt uafgjort og 26 kampe er endt med en sejr til AaB, hvor den samlede målscore siger 132-120 i Brøndbys favør. 

Gæsterne går derfor ind til mødet med statistikkerne på deres side, hvor de også kan brøste sig med ikke at have tabt de seneste ni indbyrdes opgør. Her er det endt med fem sejre til Brøndby, mens fire kampe er endt uafgjort. Gæsterne er dog på papiret svækket ganske markant her til foråret, hvor man har sagt farvel til trioen Wilczek, Kaiser og Mukhtar. De tre stod tilsammen for 27 af Brøndbys 37 mål i efteråret, og med ingen nævneværdige indkøb den anden vej, bør Brøndby få det svært i foråret. 

Det var dog ikke til at se i weekendens kamp mod OB, hvor Brøndby hentede en 2-0 sejr på mål af Jung og Lasse Christensen. De tre point luner gevaldigt på Vestegnen, hvor gæsterne står noteret for 35 point med en afstand på 5 point ned til Randers på 7. pladsen. Dermed kan en sejr over AaB, med stor sandsynlighed sende de gulklædte i det kommende slutspil, hvilket er ganske flot hvis man ser på det nuværende Brøndby hold. Her ligner det primært profiler som Tibbling, Hedlund, Radosevic, Vigen og den nye anfører Andreas Maxsø, der skal sikre Brøndby en flot placering og hvis alt flasker sig, medaljer i foråret. 

Læs også: Vinder Brøndby medaljer eller glider de ud af Top 6?

Spilforslag: Målrige mødt på Aalborg Portland Park

Brøndby hentede 22 af deres i alt 32 point i efteråret på eget græs, og har ikke været specielt gode på udebane i denne sæson. Den statistik blev der dog allerede lavet om på ved sejren over OB, der på papiret var lidt af en overraskelse. Selvom sejren var flot, må vi dog stadig erkende, at Niels Frederiksens mandskab ser ud til at gå et svært forår i møde. Mod et AaB hold, der normalt er stærke på Aalborg Portland Park, ligner det derfor på ny en svær opgave for gæsterne at hente alle tre point. Brøndby kan dog glæde sig over, at den dobbelte målscorer fra weekenden Kasper Kusk sidder ude med karantæne hos hjemmeholdet. 

Vi forventer et tæt møde, hvor vi ikke tør spå om en vinder af opgøret. Til gengæld tør vi godt spå om mål, som vi forventer der kommer flere af. Brøndby har scoret i otte af deres seneste ni møder mod AaB, hvilket vi også forventer de kommer til på søndag. Hjemmeholdet bør også have gode chancer for at komme på måltavlen, som de har gjort i otte ud af 10 hjemmekampe indtil videre i sæsonen. Vi forsøger os derfor med et spilforslag på at begge hold scorer + over 2,5 mål til odds 2.00 hos Youbet. Et spil der er gået hjem i tre af de seneste fire indbyrdes opgør.

 

Spil hos Youbet*