Aab mod Brøndby

13. maj 2022

AaB - Brøndby optakt: Kan AaB vinde tredje kamp i træk mod BIF?

AaB tager mod Brøndby i 31. og næstsidste spillerunde i Superligaens Mesterskabsspil søndag d. 15. maj kl. 18.00 på Aalborg Portland Park. Se AaB vs Brøndby odds og spilforslag i optakten her!

AaB er på fjerdepladsen i Superligaen med 45 point, to flere end Randers og tre flere end Brøndby i tabellen. Nordjyderne kan altså tage et afgørende skridt mod at sikre fjerdepladsen med en sejr her, og hvis Randers taber tidligere på dagen til FCK, vil tre point til AaB cementere end Top 4-placering.

AaB har altså alt at spille for her, og de vandt også med 3-0 sidst Brøndby var på besøg. Samtidig vandt AaB det seneste møde på Vestegnen med 1-0 her i Mesterskabsspillet. Begge disse opgør er spillet her i 2022. Spørgsmålet er, om der venter en tredje AaB-sejr i træk på denne side af nytår mod de blågule fra Vestegnen.

Spil hos Oddset*

AaB - Brøndby
Kampstart:
Søndag d. 15. maj kl. 18:00
TV / Stream
TV3 Sport / Viaplay
Dommer:
-
Karantæner:
Andreas Maxsø (BIF)
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.15 3.55 3.30
Spil hos Oddset*

 

Odds: AaB vs Brøndby spilforslag

Brøndby har fået lidt bedre gang i løjerne i de sidste par kampe. Efter nederlag på stribe, har Brøndby nu fået point i de sidste to kampe mod de to guldkandidater, så Niels Frederiksens mandskab er begyndt at vise tænder igen. Spørgsmålet er dog, om de kan få noget med fra det nordjyske.

AaB har vundet de to seneste kampe mod Brøndby i Superligaen til nul. Nemlig 3-0 i Aalborg og 1-0 i Brøndby. Med til historien om sejren på Vestegnen hører dog, at Brøndby var klart bedst og skabte flest chancer. Men de var ikke effektive foran mål. Effektivitet skal de finde frem her, hvis de skal have point med hjem til Sjælland. 

Men Brøndby har selvfølgelig chancer for point. AaB har da heller ikke været godt kørende i de seneste spillerunder. Fire nederlag og en uafgjort er det blevet til, siden førnævnte 1-0 sejr på Vestegnen. Lars Friis' mandskab har altså ramt lidt af et formdyk, men de har også været ude i dobbeltopgør mod FCM og Silkeborg - to af de bedste hold i landet i øjeblikket. 

Hjemme i Aalborg, med en fjerdeplads som gulerod og mod et Brøndby-hold som stadig har deres problemer, bør AaB være både motiveret og favoritter. Favoritter er de i hvert fald hos bookmakerne. Vi tror også at AaB vinder kampen, og skyder på 3-1 i hjemmeholdets favør. Derfor spiller vi AaB til odds 2.15 hos Oddset.

Spil hos Oddset*

 

AaB

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
18/4 FC Midtjylland - AaB 2-0
24/4 AaB - Silkeborg 1-2
2/5 Silkeborg - AaB 4-2
8/5 AaB - FC Midtjylland 1-2
11/5 Randers FC - AaB 2-2

AaB skal måske prise sig lykkelige for, at Randers' Simon Graves dummede sig og trak et rødt kort i mødet med Hestene onsdag aften. Ellers kunne det meget vel have heddet nul point for AaB, som var nede med 2-1 på tidspunktet. Milan Makaric havde givet AaB en føring ved pausen, men i anden halvleg fik Randers vendt bøtten på hovedet. Bl.a. var Daniel Granli uheldig at få skudt en bold på hånden, som gav et straffespark til Randers.

Med en mand i overtal formåede AaB dog at spille sig tilbage i opgøret, og 20 minutter før tid kunne Iver Fossum udligne til 2-2 for nordjyderne. Det kunne være blevet til tre point, men unge Oliver Ross blev afvist af overliggeren efter et glimrende samarbejde med Louka Prip. 

Oliver Ross var blevet skiftet ind kort inde i anden halvleg på bekostning af Lucas Andersen, og så sad man igen og blev bekymret på den uheldige AaB-profils vegne. Det var da også knæet, som igen drillede Lucas Andersen.

"Jeg mærkede noget ømhed omkring knæet, og efter at have været ude i et år blev jeg selvfølgelig en smule nervøs. Derfor valgte jeg at trække mig i stedet for at presse noget igennem i et forsøg på at hjælpe holdet i måske 20 minutter mere", sagde Andersen til nordjyske.dk og fortsatte:

"Det er jo en af de erfaringer, man må gøre sig efter det forløb, jeg har været igennem. Det var bedre at sætte sig ned og så give plads til nye kræfter".

Umiddelbart er der ikke tegn på, at Lucas Andersen er blevet skadet igen, men noget tyder på, at han måske får begrænset med spilletid i de kommende kampe, hvis der skal passes på knæet.

Anders Hagelskjær og Malthe Højholt vender tilbage fra karantæner. Til gengæld er Rasmus Thelander, Rufo og Magnus Christensen måske stadig ude med skader. Pedro Ferreira var tilbage i aktion fra start mod Randers efter en skadesperiode, og han fik godt 78 minutter på banen for AaB. 

Se Superliga Odds hos Oddset*

 

Brøndby IF

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
18/4 FC København - Brøndby 2-0
25/4 Brøndby - FC Midtjylland 1-3
1/5 Randers FC - Brøndby 2-1
8/5 Brøndby - FC København 1-1
12/5 FC Midtjylland - Brøndby 2-2

Brøndby fik point for anden gang i træk, da det torsdag aften blev til 2-2 i Herning mod FC Midtjylland. Det var en kamp, som FCM dominerede ift. spil og chancer, men hvor Brøndby bed godt fra sig. Først med et føringsmål i 1. halvleg ved Christian Cappis og senere med en sen udligning fem minutter inde i overtiden ved Andreas Bruus

På mange måder var det et godkendt resultat for Brøndby, som har kæmpet med tingene i en lang periode. To uafgjorte i træk mod FCK og FCM er ikke så skidt endda. Men det ændrer dog ikke på, at Brøndby stadig ligger sidst i Mesterskabsspillet, og at det reelt kun var tre point som gjaldt, hvis Brøndby skal op og snuppe en Europa Playoff-plads. Hertil kan femtepladsen måske være nok, hvis FCM vinder pokalen. Vinder OB er der derimod fjerdepladsen som skal i hus.

Brøndby har tre point op til AaB på fjerdepladsen, så de får chancen igen her. En sejr i Aalborg vil sende Brøndby helt tilbage i kampen om en Top 4-placering. Taber Brøndby derimod i Nordens Paris, vil det måske kun være muligt at nå Randers på femtepladsen i sidste spillerunde, såfremt Hestene ikke vinder over FCK tidligere på søndagen.

Niels Frederiksen kunne glæde sig over, at have både Andreas Maxsø og Anis Slimane tilbage fra karantæne mod FCM. Førstnævnte røg dog direkte tilbage i skammekrogen, da han samlede et gult kort op i Herning. 

Se Superliga Odds hos Oddset*