AaB vs FC Nordsjælland

19. november 2020

AaB - FC Nordsjælland: Vinder FCN igen i Aalborg?

AaB - FC Nordsjælland
Kampstart:
Søndag d. 22. november kl 14:00
TV:
EuroSport 2 / EuroSport Player
Betting Partner: Youbet
1 X 2
2.05 4.00 3.25

Spil hos Youbet*

AaB vs FC Nordsjælland statistik

FCN har kun tabt én af deres seneste 11 Superliga-kampe mod AaB (V5-U5-T1). Det var en 1-0 sejr til AaB i Aalborg i august 2018. I de sidste fem indbyrdes kampe i Superligaen har FCN ikke tabt (V3-U2-T0).

I sidste sæson vandt FCN begge Superliga-kampe i Aalborg mod AaB: 3-1 i grundspillet og 4-0 i mesterskabsspillet. De kan nu vinde tre i træk i Aalborg for første gang i historien.

Da AaB tabte 0-4 hjemme til FCN sidst de mødtes i Aalborg, var det AaBs største hjemmebanenederlag i Superligaen i 14 år. De tabte også 0-4 til Randers tilbage i 2006.

Hvis FCN holder et clean sheet her, vil det være første gang de holder buret rent i to kampe i træk mod AaB.

Optakt: AaB - FCN

AaB og FCN er placeret på hver sin side af Top 6-stregen med AaB på 6. pladsen (14 point) og FCN på 7. pladsen (12 point). Gæsterne kan altså overhale nordjyderne med en sejr, og de har da også statistikken med sig, som beskrevet foroven.

Hos AaB er det stadig Peter Feher som er i spidsen for byens Superliga-hold, og han har fået en god start som afløser for Jacob Friis. To sejre i træk i Superligaen er det blevet til, 2-1 over Brøndby og 2-1 over Randers, og samtidigt er AaB nu videre i pokalen efter en 2-1 sejr over AB.

Med tre sejre i træk må selvtilliden være i top hos AaB, som dog har statistikken mod FCN imod sig. Men FCN har vist sig til at tale med i øjeblikket, og skuffede her i landskampspausen ved at tabe med 2-0 i Hvidovre i pokalen. I den seneste Superliga-kamp fik FCN kun 1-1 hjemme mod Vejle, og den seneste sejr var altså da de slog FCM med 4-1 på hjemmebane i slutningen af oktober.

FCN må fortsat undvære Jonathan Amon til denne kamp, og så er de formentlig også uden Ulrik Yttergård Jenssen, som måtte melde afbud til det norske landshold med en skade. Ydermere er Mads Døhr Thychosen blevet testet positiv for Corona i starten af denne uge, og Abu Francis sidder over med karantæne.

Spilforslag: AaB fortsætter den gode stime

AaB har fået sammentømret en spændende trup og midtbaneduone Pedro Ferreira og Oscar Hiljemark er en af Superligaens stærkeste centrale midtbaner i øjeblikket. Offensivt ser Lucas Andersen bl.a. ud til at være på vej i top-gear, og generelt ser det rigtig positivt ud i Aalborg netop nu, hvor byens hold har hentet tre sejre i træk inkl. pokalturneringen.

FCN har et ungt mandskab som har problemer med at spille to gode kampe i træk, og man ved aldrig helt om de disker op med en pragtpræstation, eller slår helt op i banen som i Hvidovre i pokalen.

Grundet AaBs stærke form og flere fravær i FCN-truppen til kampen, føler vi os nødsaget til at tro på en AaB-sejr, selv om de i længere tid har haft svært ved at slå holdet fra Farum. Vi gætter på en 2-1 sejr til AaB og spiller AaB til odds 2.05 hos Youbet.

Spil hos Youbet*