AaB - Vejle

22. oktober 2020

AaB - Vejle optakt: Kan VB hente første sejr i Aalborg siden 1988?

AaB - Vejle
Kampstart:
Mandag d. 26. oktober kl. 19:00
TV / Stream
TV3 Sport / Viaplay
Betting Partner: Youbet
1 X 2
1.74 3.65 4.95

Spil hos Youbet*

Optakt: AaB - Vejle

Det er ikke hver dag, at man får odds 4.95 på Superligaens 3. plads mod 6. pladsen. Men sådan er det, når oprykkerne fra Vejle gæster Aalborg i mandagskampen d. 26. oktober i 6. spillerunde.

AaB og Vejle er begge inde i forholdsvist gode stimer, og måske specielt når man ser på gæsterne. AaB har fået syv point i de fire sidste kampe, hvor Vejle har fået 10 ud af 12 mulige.

AaB har kun tabt to af deres seneste 28 Superliga-kampe mod Vejle, og herunder kun én i de sidste 20. Vejle har ikke slået AaB i de sidste ni indbyrdes opgør, og har ikke vundet i Aalborg i de sidste 18. Vejle har ikke vundet en kamp i den bedste række på udebane mod AaB siden 1988.

Den stærke AaB-statistik i de indbyrdes opgør, er måske også medvirkende til de høje odds på Vejle-sejren. 

AaB

AaB er ubesejret i de første to hjemmekampe i denne sæson, hvor man har spillet 1-1 mod AGF og slået AC Horsens med 1-0. Skulle AaB undgå et nederlag her, er det anden sæson i træk, at klubben undgår nederlag på hjemmebane i de første tre kampe. 

Nordjyderne kommer også ind til denne kamp med en stor succesoplevelse i form af den første sejr i Parken mod FCK siden 2007. Godt nok var kampen mod FCK måske ikke den bedste, rent spillemæssigt, men AaB - og særligt den dobbelte målscorer Iver Fossum - var skarpe foran FCK-målet. I sidste sæson scorede Fossum kun tre mål i 29 kampe for AaB i Superligaen, men han lå længere fremme på banen mod FCK i Parken, og det kan måske være noget vi kommer til at se mere til fra Jacob Friis.

Oscar Hiljemark, AaBs mest bemærkelsesværdige signing i dette transfervindue, fik debut i Parken mod FCK, og ser ud til at blive en kæmpe gevinst for AaB'erne.

Mod Vejle kan Robert Kekeeto være tilbage i truppen, mens Magnus Christensen er ude med en brækket hånd.

Vejle BK

Oprykkerne fra Vejle fortsatte den gode start på Superligaen i sidste spillerunde, hvor det blev til en 3-2 sejr hjemme mod Lyngby. De var dog nede med 1-2 undervejs, men hjulpet på vej af et rødt kort til Marcel Rømer hos Lyngby, fik Vejle alligevel vendt kampen og hentede tre point. Dermed fik de fulgt flot op på 1-0 sejren over OB i Odense runden forinden. Vinder Vejle igen her mod AaB, vil det være første gang siden 1997, at de vinder tre kampe i træk. 

Det har været en historisk god optræden fra Vejle i denne sæson indtil videre. De har scoret 12 mål i fem kampe, og sidst de havde flere end 12 mål efter seks kampe i den bedste række, var helt tilbage i 1987, hvor de efter seks kampe havde scoret 14 mål.

Det er altså et oprykkerhold med slag i, og det bliver spændende at se om de kan fortsætte stimen. Det er ikke unormalt at et oprykkerhold får en god start på sæsonen, for så at gå kolde senere i turneringen, men måske har dette Vejle-hold mere at byde på. De har nemlig en god bred trup, og der er da også blevet roteret en del i startopstillingen. Det ser altså rigtig spændende ud, det de har gang i i Nørreskoven.

Spilforslag til odds på AaB vs Vejle

Dette bliver en kamp mellem de to hold i Superligaen 2020/21, som har tilladt færrest afslutninger mod eget mål. Vejle med 41 afslutninger imod sig, og AaB med 46 imod sig. Umiddelbart tyder den statistik på, at det godt kan blive en chancefattig kamp.

Vi tror også det bliver en tæt affære, selv om Vejle er godt til forholdsvis store underdogs. AaB formåede kun at slå bundproppen AC Horsens med 1-0, da de gæstede Aalborg, og det er langt flere krummer i det her Vejle-mandskab end i Horsens p.t. Vejle har to gange i sæsonen kommet tilbage fra at være bagud, mod FCK og Lyngby, og fået vendt det til point. De viser stort format, og er altså også på tredjepladsen lige nu.

Vi synes oddset på Vejle er sat alt for højt. Vejle vandt også i Odense, og de kan også vinde i Aalborg. Dermed ikke sagt, at de gør det. Men vi er simpelthen for fristet af det høje odds 4.95 på Vejle, som vi ser rigtig god værdi i.

Spilforslag: Vi skyder - måske lidt optimistisk - på en 2-1 sejr til Vejle, og spiller Vejle-sejr til odds 4.95 hos Youbet.

Spil hos Youbet*